Skip to main content

Introduction to Field (10 cr)

Code: 8T00DQ52-3007

General information


Enrolment period
02.07.2021 - 21.08.2021
Registration for the implementation has ended.
Timing
15.08.2021 - 09.10.2021
Implementation has ended.
Credits
10 cr
Virtual portion
5 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
15 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Hospitality Management
Teachers
Tuija Heikkilä
Marja-Liisa Timperi
Sami Salonen
Person in charge
Tuija Heikkilä
Course
8T00DQ52

Objectives (course unit)

Students are able
- to build a conception of the field of business, its history and future
- to recognise the current elements (hygienia and cleanliness, design, nutrition, humanity and gastronomy)
- build their own understanding of the development of the field of business

Content (course unit)

WHAT know-how is needed in the service business today?
WHY is hospitality an essential part of the service?
HOW can I produce an excellent customer experience?

Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)

The student can identify and can determine the special characteristics of the branch.
The student performs the given tasks with the help of the teamwork.
The student takes the responsibility for his own operation. The student identifies his social skill.
The student can give and can receive feedback.

Assessment criteria, good (3-4) (course unit)

The student can compare and can analyse the special characteristics of the branch.
The student can work responsibly in the cooperation and it be ready to develop its social skills.
The student can give and can receive feedback actively and constructively.

Assessment criteria, excellent (5) (course unit)

The student can analyse the branch and the development needs of the operation widely. Student the part connects forth the brought matters to a vocational context.
The student can work responsibly, flexibly and constructively in the cooperation. The student develops both own and the interaction of the group. The student can give and can receive feedback actively and constructively.

Location and time

Opintojakso alkaa torstaina 2.9. klo 16.30-20.00

Exam schedules

Kurssilla ei ole tenttiä.

Assessment methods and criteria

Ennakkotehtävä ja Offise-ohjelmiston MOOC: Suoritettu
Yritysanalyysi ja palvelupolku: 40 %
Tiimiäly-essee 20 %
Kirjallisuus: 30%
Vertaisarviointi 10%

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Lähi- ja verkkoluennot (Zoom)
Yksilö- ja tiimityöskentely
Esitykset
Tiedonhaku
Kirja-analyysi
Haastattelut, havainnoinnit
Esseen kirjoittaminen

Learning materials

Kirjallisuustehtävän kirjallisuus sovitaan tiimien valintojen mukaisesti kurssin alussa.

Hiila, I., Tukiainen M. & Hakola, I. 2019. Tiimiäly : opas muuttuvaan työelämään. Jyväskylä: Tuuma. Kirja on saatavilla e-kirjana TAMK Kirjastosta.

Student workload

10 op *27 h = 270 tuntia opiskelijan työtä
Lähiopetus kampuksella ja webinaarit 1,5 op
Tiimi- ja yksilötyöskentelyä 8,5 op
Ajankäyttö tehtäviin:
Ennakkotehtävä 1 op
Yritysanalyysi ja palvelupolku 4,5 op
Kirjallisuus 2 op
Tiimiäly-essee 2 op
Microsoft Office-ohjelmistojen verkkokurssi 0,5
Tiimityöskentelyn vertaisarviointi

Content scheduling

to 2.9. klo 16.30-20.00 Lähiopetus
pe 3.9. klo 8.00-16.00 Webinaari; tiedonhaun opetus (2 h klo 8.00-10.00)
la 4.9 klo 8.30-14.30 Webinaari

to 16.9. ja 25.9. Zoom tiimeittäin erillisen aikataulun mukaisesti
Lähiopetus:
pe 8.10. klo 8.00-16.00
la 9.10. klo 8.30-14.30
Tarkempi kuvaus lähikerroista löytyy Moodlesta.

Completion alternatives

AHOT: Suorituksena tentti.

Practical training and working life cooperation

Tehtävä, jossa vuoropuhelu työelämän kanssa.

Go back to top of page