Laatu ja turvallisuus restonomin vastuulla (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00DQ56-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 10.11.2020 - 31.12.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 11.01.2021 - 08.03.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Virtuaaliosuus
- 10 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Verkossa tapahtuva opiskelu
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 15 - 0
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija
- osaa esimiehenä tai asiantuntijana soveltaa elintarvikkeiden ja työyhteisön turvallisuutta ohjaavia lakeja, asetuksia, ohjeistuksia ja alalla käytettäviä standardeja
- ymmärtää mikrobiologian, hygienian ja puhtauspalveluiden merkityksen turvallisuuden ja laadun varmistajana
Sisältö (Opintojakso)
MIKSI mikrobiologian ja hygienian osaaminen on tärkeää toimialalla?
MITÄ laatu- ja turvallisuusasioita pitää osata omalla alalla?
MITEN lainsäädäntö säätelee työntekijän ja esimiehen toimintaa?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
Opiskelija tuntee laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä ja tarkastelee asioita omasta näkökulmastaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa arvioida turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia lainsäädännön pohjalta.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa arvioida turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia lainsäädännön pohjalta.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.
Aika ja paikka
Opintojakso avautuu Moodlessa ma 11.1.2021 klo 9.00.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Tentti 17.2.2021
Uusintatentit: 24.2 ja 9.3.2021
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Elintarvikelainsäädäntö ja omavalvonta 20 %
Elintarvikemikrobiologia ja hygienia sekä puhtaus tentti 50 %
Puhtauden laadun arviointi tehtävä 20 %
Vertaisarviointi 10 %
Muut tehtävät arvioidaaan asteikolla hyväksytty/hylätty
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
- luennot
- tentti
- harjoitukset
- opetuskeskustelut
- raportointi
- tiimityöskentely
Oppimateriaalit
Moodlessa oleva aineisto.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Elintarvikemikrobiologia ja hygienia 4 op
Puhtaus 4 op
Työturvallisuus ja ergonomia 2 op
Sisällön jaksotus
Aikataulu on Moodlessa.
https://moodle.tuni.fi/course/view.php?id=15494
Kurssi on virtuaalinen.
Kurssi rakentuu sekä itsenäisestä opiskelusta että tiimityöskentelystä.
Elintarvikemikrobiologia ja hygienia 4 op
Puhtaus 4 op
Työturvallisuus ja ergonomia 2 op
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
AHOT
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Harjoitustehtävät yhteistyössä työelämän kanssa.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso avautuu Moodlessa ma 11.1.2021 klo 9.00.