Siirry suoraan sisältöön

Laatu ja turvallisuus restonomin vastuulla (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00DQ56-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.11.2020 - 31.12.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
11.01.2021 - 08.03.2021
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
10 op
Virtuaaliosuus
10 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
15 - 0
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Eija Reunanen
Tuija Heikkilä
Vastuuhenkilö
Tuija Heikkilä
Opintojakso
8T00DQ56

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija
- osaa esimiehenä tai asiantuntijana soveltaa elintarvikkeiden ja työyhteisön turvallisuutta ohjaavia lakeja, asetuksia, ohjeistuksia ja alalla käytettäviä standardeja
- ymmärtää mikrobiologian, hygienian ja puhtauspalveluiden merkityksen turvallisuuden ja laadun varmistajana

Sisältö (Opintojakso)

MIKSI mikrobiologian ja hygienian osaaminen on tärkeää toimialalla?
MITÄ laatu- ja turvallisuusasioita pitää osata omalla alalla?
MITEN lainsäädäntö säätelee työntekijän ja esimiehen toimintaa?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Opiskelija tuntee laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä ja tarkastelee asioita omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa arvioida turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia lainsäädännön pohjalta.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa arvioida turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia lainsäädännön pohjalta.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.

Aika ja paikka

Opintojakso avautuu Moodlessa ma 11.1.2021 klo 9.00.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentti 17.2.2021

Uusintatentit: 24.2 ja 9.3.2021

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Elintarvikelainsäädäntö ja omavalvonta 20 %
Elintarvikemikrobiologia ja hygienia sekä puhtaus tentti 50 %
Puhtauden laadun arviointi tehtävä 20 %
Vertaisarviointi 10 %
Muut tehtävät arvioidaaan asteikolla hyväksytty/hylätty

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

- luennot
- tentti
- harjoitukset
- opetuskeskustelut
- raportointi
- tiimityöskentely

Oppimateriaalit

Moodlessa oleva aineisto.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Elintarvikemikrobiologia ja hygienia 4 op
Puhtaus 4 op
Työturvallisuus ja ergonomia 2 op

Sisällön jaksotus

Aikataulu on Moodlessa.
https://moodle.tuni.fi/course/view.php?id=15494
Kurssi on virtuaalinen.
Kurssi rakentuu sekä itsenäisestä opiskelusta että tiimityöskentelystä.
Elintarvikemikrobiologia ja hygienia 4 op
Puhtaus 4 op
Työturvallisuus ja ergonomia 2 op

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Harjoitustehtävät yhteistyössä työelämän kanssa.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso avautuu Moodlessa ma 11.1.2021 klo 9.00.

Siirry alkuun