Laatu ja turvallisuus restonomin vastuulla (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00DQ56-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 18.11.2020 - 08.01.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2021 - 26.02.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Virtuaaliosuus
- 9 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija
- osaa esimiehenä tai asiantuntijana soveltaa elintarvikkeiden ja työyhteisön turvallisuutta ohjaavia lakeja, asetuksia, ohjeistuksia ja alalla käytettäviä standardeja
- ymmärtää mikrobiologian, hygienian ja puhtauspalveluiden merkityksen turvallisuuden ja laadun varmistajana
Sisältö (Opintojakso)
MIKSI mikrobiologian ja hygienian osaaminen on tärkeää toimialalla?
MITÄ laatu- ja turvallisuusasioita pitää osata omalla alalla?
MITEN lainsäädäntö säätelee työntekijän ja esimiehen toimintaa?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
Opiskelija tuntee laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä ja tarkastelee asioita omasta näkökulmastaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa arvioida turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia lainsäädännön pohjalta.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa arvioida turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia lainsäädännön pohjalta.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.
Aika ja paikka
Opintojakso alkaa ti 12.1.2021 klo 9.00.
Opintojakso toteutetaan etänä Zoomissa.
https://tuni.zoom.us/j/9739470232
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Tentit:
17.2.2021
Uusinta:
ke 24.2. klo 9-12
ke 10.3. klo 9-12
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tentti 50%
Puhtauden laadun arviointi tehtävä 20%
Työturvallisuuspäivä 20 %
Vertaisarviointi 10%
Muut tehtävät arvioidaan hyväksytty / hylätty.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
- luennot
- työpajatyöskentely
- tentti
- harjoitukset
- opetuskeskustelut
- tutustumiskäynnit
- tiimityöskentely
Oppimateriaalit
Moodlessa oleva aineisto.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Virtuaaliopetus ja tiimitapaamiset 50%
Itsenäinen työskentely 50%
Sisällön jaksotus
Aikataulu on Moodlessa.
https://moodle.tuni.fi/mod/page/view.php?id=793643
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
AHOT
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Harjoitustehtävät yhteistyössä työelämän kanssa.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso alkaa ke 12.1.2021 klo 9.00.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija ei tunne laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija ei suoriudu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija ei toimi ryhmässä.