Finnish Cuisine and Customs (5 op)
Toteutuksen tunnus: V387-5-3011
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 25.11.2019 - 15.03.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 02.03.2020 - 11.05.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- englanti
- Paikat
- 15 - 25
- Opettajat
- Sami Salonen
- Vastuuhenkilö
- Satu Kylmälä
- Ryhmät
-
VAPAAVapaasti valittavat opinnot
- Opintojakso
- V387-5
Sisältö (Opintojakso)
Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.
Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat
Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely
Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen
Opetuskieli:
Suomi / Englanti
Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
Satisfactory
The student recognizes phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student performs the given tasks, but she/he cannot always justify her/his choices.
The student examines and evaluates issues mainly from her/his own point of view.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
Good
The student is able to structure the relationships between phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student is able to choose the most appropriate way of working and justify her/his choice.
The student takes responsibility and commits her-/himself to the activities of the group in addition to her/his own activities.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
Excellent
The student understands the issues that have influenced the development of Finnish food culture on a wide scale.
The student is able to find different ways of working and solutions and to justify her/his choices.
The student is able to act responsibly, flexibly and with commitment to the needs and requirements of the community.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
No exam
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
assingnmets and activity
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
- lectures
- exercises
- practical work
Oppimateriaalit
Will be deliverred during the lectures, in tabula
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Contact teaching 37h, individual and team work 98h
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Must be discussed with teacher beforehand
Lisätietoja opiskelijoille
NOTE: 10 finnish speaking students and 10 english speaking students are selected in enrolment order! You must take your place by attending the very first contact day 9th March. Otherwise you may lose your place.
Contact days: 9.3 10-14, 16.3 10-16, 23.3 10-16, 30.3 10-14, 6.4 10-16, 20.4 10-16 and 27.4 10-15 (presentations)