Siirry suoraan sisältöön

Gastronominen listasuunnittelu (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00EV82-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.06.2020 - 01.09.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
12.09.2020 - 24.10.2020
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 25
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Arja Luiro
Vastuuhenkilö
Satu Kylmälä
Opintojakso
8T00EV82

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija
- osaa suunnitella liikeidean mukaisia ruoka- ja juomalistoja
- osaa hyödyntää kone- ja laiteteknologiaa liiketoiminnassa tarkoituksenmukaisesti
- osaa suunnitella ja johtaa tapahtuma- ja tilaustarjoiluprosessia

Sisältö (Opintojakso)

Sisältö
- KENELLE ruoka- ja juomalistoja suunnitellaan?
- MITÄ suunnittelussa on huomioitava?
- MITEN tapahtumat ja tilaisuudet toteutetaan?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Tunnistaa erilaiset liikeideat ja listasuunnittelun pääperiaatteet.
Suoriutuu ohjatusti gastronomiapainotteisten tapahtumien ja tilaisuuksien suunnittelusta ja toteuttamisesta.
Osaa käyttää valittuja raaka-aineita koneita ja laitteita hyödyntäen, mutta ei osaa perustella valintojaan.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan. Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä. Ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Jäsentää liikeidean merkityksen suhteessa listasuunnittelun periaatteisiin.
Osaa suunnitella ja toteuttaa gastronomiapainotteisia tapahtumia ja tilaisuuksia perustellen omat valintansa.
Osaa käyttää raaka-aineita ja menetelmiä kone- ja laiteteknologian huomioiden.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti. Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ergonomia ja työturvallisuus huomioiden sekä on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi ryhmän toimintaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Ymmärtää kokonaisvaltaisesti liikeidean merkityksen listasuunnittelussa.
Osaa suunnitella ja johtaa gastronomiapainotteisia tapahtumia ja tilaisuuksia, arvioiden ja yhdistellen erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.
Osaa valita oikeat raaka-aineet ja menetelmät kone- ja laiteteknologian huomioiden.
Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä työyhteisön kehittämiseen vastuullisesti. Osaa toimia joustavasti ja ennakoiden sekä tuoda palveluprosessiin taloudellisuutta ja hyvinvointia edistävää näkökulmaa yhteisön ja alan vaatimukset huomioiden.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (Opintojakso)

Joku tehtävä tai suoritus puuttuu.

Aika ja paikka

Lauantai 12.9.2020 klo 8.30-14.30 lähiopetus TAMKissa
Esittäytyminen, opintojakson aloitus
Ennakkotehtävän purku
Liikeideasta listasuunnitteluun, menusuunnittelu
Aistinvarainen arviointi/tasting
Torstai 17.9.2020 klo 14.30-16 Zoom Ruokalistakieli, juomalistasuunnittelu
Perjantai 25.9.2020 klo 14.30-16.30 Zoom Hinnoittelu, hinnoitteluharjoitukset
Lauantai 26.9.2020 klo 8.30-14.30 Hinnoitteluharjoituksia, tiedonhakua ja tiimitehtävän tekemistä
Perjantai 2.10.2020 klo 14.30-16.00 Zoom Ruokatuotanto- ja tilaustarjoiluprosessit
Lauantai 24.10.2020 klo 8.30-14.30 Zoom Listasuunnitteluesitykset ja opponoinnit, tentti klo 12.30-14.30

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Moodle-tentti 24.10.2020
Uusintatentti (Moodle) 29.10.2020 klo 14.00-16.00

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Listasuunnittelutehtävä (tiimitehtävä, 0—5, 60 %)
Tehtävän arviointi perustuu kurssin arviointikriteereihin.
Moodlen listasuunnittelutentti (yksilötehtävä, 0—5, 40 %)

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Etäluennot ja ohjaus Zoom
Tiimitehtävä
Tentti

Oppimateriaalit

Suositeltavia kirjoja/lähteitä

Berglund, J., Rinta-Huumo, A. & Vahtera, A. 2011. Ruoasta viiniin. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy.
Joutjärvi, M. & Nuutila, J. 2005. Ruokasanasto. Helsinki: WSOY.
Määttälä, S., Nuutila, J. & Saranpää, T. 2008. Juhlapalvelu, suunnittele ja toteuta. Helsinki: WSOY.
Pakarinen, L., Kekäläinen S. & Pasanen, R. 2011. Viinit. Yhdistä ruoka ja juoma. Readme.fi. Hämeenlinna: Kariston Kirjapaino Oy.
Rauha-Puntalo, S. 2019. Suomalaisen ruokakulttuurin kehitys sadan vuoden aikana. http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201904296401
Sillanpää, M. 2002. Säännöstelty huvi. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op = 135 h opiskelijan työtä, josta

1 op lähi-/etäopetusta ja
4 op itsenäistä työtä

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT 29.8.2020

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Listasuunnittelutehtävän kytkeminen omiin työpaikkoihin

Siirry alkuun