Siirry suoraan sisältöön

Professional English for the service industry (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00DQ94-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.07.2019 - 31.08.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
19.08.2019 - 31.12.2019
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Riitta Raimovaara
Vastuuhenkilö
Satu Kylmälä
Opintojakso
8T00DQ94

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija:
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan, työkokemuksestaan ja työtehtävistään sekä käyttää monipuolisesti alansa erikoisterminologiaa.
- osaa toimia kieli- ja kulttuurirajat ylittävissä työelämän suullisissa ja kirjallisissa vuorovaikutustilanteissa.
- osaa viestiä asiakaslähtöisesti erilaisissa suhdeverkostoissa, neuvottelu- ja neuvontatilanteissa ja asiakaskontakteissa.
- osaa valita vastaanottajan ja tilanteen mukaisen kielen ja tyylin erilaisissa viestintätilanteissa.
- pystyy hakemaan, kriittisesti valikoimaan ja käsittelemään työtehtäviensä hallinnan edellyttämää tietoa.
- pystyy seuraamaan oman alansa kehitystä ja osallistumaan siihen eri kanavien kautta (esim. media, konferenssit, kirjallisuus).

Sisältö (Opintojakso)

MITÄ opiskelija osaa viestiä osaamisestaan, työympäristöstään ja työtehtävistään kohdekielellä?
MITÄ opiskelija tarvitsee onnistuakseen monikulttuurisessa asiakaslähtöisessä vuorovaikutuksessa kohdekielellä?
MITEN opiskelija kehittää osaamistaan ja hankkii tietoja omalta alaltaan kohdekielellä?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Opiskelija ymmärtää pääasiat oman alan ammatillisesta materiaalista ja pystyy apuvälineitä käyttäen hankkimaan perustiedot ja välittämään ne ymmärrettävästi.
Opiskelija ilmaisee itseään pelkistetysti ja epätarkasti, mutta tavallisesti ymmärrettävästi ja ammatilliseen ilmaisuun pyrkien.
Opiskelija toimii ja viestii rajoitetusti, mutta pyrkii huomioimaan vuorovaikutustilanteen.
Opiskelija ääntää epätarkasti, mutta ymmärrettävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Opiskelija ymmärtää pääasiat ja useimmat yksityiskohdat oman alan ammatillisesta materiaalista ja pystyy soveltamaan hankittua tietoa.
Opiskelija ilmaisee itseään selkeästi, ammattimaisesti ja melko virheettömästi.
Opiskelija toimii ja viestii asianmukaisesti ja osoittaa tilannetajua vuorovaikutuksessa.
Opiskelija ääntää melko luontevasti ja selkeästi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Opiskelija ymmärtää sekä pääasiat että yksityiskohdat melko vaativastakin ammatillisesta materiaalista ja osaa soveltaa hankkimaansa tietoa.
Opiskelija ilmaisee itseään vaivattomasti, täsmällisesti ja monipuolisesti käyttäen tilanteeseen sopivaa tyyliä.
Opiskelija toimii ja viestii tehokkaasti, ammattitaitoisesti, vuorovaikuitteisesti ja lähes virheettömästi.
Opiskelija ääntää luontevasti, selkeästi ja melko vivahteikkaasti.

Aika ja paikka

Opetuskerrat TAMK lukujärjestyksen mukaisesti. - Etätyöskentely ilmoitetaan tabulassa.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Opintojakson aikana on arvioitavia suullisia ja kirjallisia näyttöjä/tuotoksia, jotka uusitaan opettajan kanssa erikseen sopien.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojaksolla on suullisia ja kirjallisia näyttöjä/tuotoksia, jotka arvioidaan hyväksytty/hylätty tai asteikolla 0-5 seuraavasti:
1. PERIODI
- Ansioluettelon (CV) kirjoittaminen englanniksi arvioidaan hyväksytty/hylätty, painoarvo 0,5 op.
- Esittäytymisvideo (itsestä, koulutuksesta, työkokemuksesta ja urasuunnitelmista kertominen) arvioidaan 0-5, painoarvo 1 op.
- Työympäristön esittely/opastus (oman alan työympäristön ja työvälineiden esittely pareittain) suullisesti kuvamateriaalia ja laadittua sanastoa apuna käyttäen arvioidaan 0-5, painoarvo 1 op.
2. PERIODI
- Ruokalajien esittely simuloidussa messutapahtumassa parityöskentelynä (ruokamessut) arvioidaan hyväksytty/hylätty, painoarvo 1op.
PS. Messutapahtumaa edeltää eri ruokakulttuurien ja palvelukulttuurien opiskelu sekä tuotetietouden opiskelu.
- Tarjouskirje (oman alan tuotteista ja palveluista) arvioidaan hyväksytty/hylätty, painoarvo 0,5 op.
- Reklamaatio-video (simuloitu reklamaatiotilanne työntekijän ja asiakkaan välillä ja sen käsittely) arvioidaan 0-5, painoarvo 1 op.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Lähiopetusta sekä ohjattua itsenäistä työskentelyä tabula-oppimisympäristössä, yksilö ja ryhmätyöskentelyä suullisissa ja kirjallisissa tehtävissä.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali julkaistaan tabulassa tai jaetaan tunneilla.
Opiskelun tukena käytämme oppikirjaa EXPERT UPDATE ENGLISH FOR FOOD PROFESSIONALS (Otava), jota on saatavissa TAMKin kirjastosta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 opintopiste on 27 tuntia työtä/opiskelua.

Sisällön jaksotus

Lähituntien lisäksi 1-2 tuntia itsenäistä työskentelyä viikoittain.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Mikäli opiskelijalla on opintojakson sisältökuvauksen mukaisia korkeakouluopintoja, tulee selvitellä hyväksilukuasioita opintojakson opettajan kanssa ja täyttää HyväHot hakemus. Merkonomin tutkinnon tai vastaavat tiedot ja taidot (esim pitkä kansainvälinen työkokemus) omaavien tulee selvitellä mahdollisuus AHOT osaamisnäytön antamiseen tai osittaiseen hyväksilukemiseen.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opiskelijoilla on tiivis ja jatkuva työelämäyhteistyö.

Kansainvälisyys

Opiskelijoilla on tiivis ja säännöllinen KV-yhteys erilaisten kansainvälisten vaihtojen ja konferenssien kautta.

Lisätietoja opiskelijoille

Riitta Raimovaaran (riitta.raimovaara@tuni.fi) työpiste on B5-21. Tapaaminen kannattaa sopia etukäteen s-postitse.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Kaikki osasuoritukset tulee olla hyväksytysti suoritettuina, jotta voi saada loppuarvosanan tästä 5op opintojaksosta.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

* ääntää epätarkasti mutta ymmärrettävästi
* ymmärtää pääasiat oman alan pelkistetystä ammatillisesta materiaalista ja pystyy apuvälineitä käyttäen hankkimaan perustiedot ja välittämään ne ymmärrettävästi.
* ilmaisee itseään pelkistetysti ja epätarkasti mutta tavallisesti ymmärrettävästi ja ammatilliseen ilmaisuun pyrkien.
*toimii ja viestii kömpelösti ja rajoitetusti mutta pyrkii huomioimaan vuorovaikutustilanteen.
* kaikki opintojakson osasuoritukset on suoritettu.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

* ääntää melko luontevasti ja selkeästi.
* ymmärtää pääasiat ja useimmat yksityiskohdat oman alan ammatillisesta materiaalista ja pystyy soveltamaan hankittua tietoa.
* ilmaisee itseään selkeästi, ammattimaisesti ja melko virheettömästi.
*toimii ja viestii asianmukaisesti ja osoittaa tilannetajua vuorovaikutuksessa.
* kaikki opintojakson osasuoritukset on suoritettu.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

* ääntää luontevasti, selkeästi ja melko vivahteikkaasti.
* ymmärtää sekä pääasiat että yksityiskohdat melko vaativastakin ammatillisesta materiaalista ja osaa soveltaa hankkimaansa tietoa.
* ilmaisee itseään vaivattomasti, täsmällisesti ja monipuolisesti käyttäen tilanteeseen sopivaa tyyliä.
*toimii ja viestii tehokkaasti, ammattitaitoisesti, vuorovaikuitteisesti ja lähes virheettömästi.
* kaikki opintojakson osasuoritukset on suoritettu.

Siirry alkuun