Siirry suoraan sisältöön

Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00BB18-3012

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
09.11.2018 - 17.12.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
08.01.2019 - 01.03.2019
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
10 op
Virtuaaliosuus
10 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Eija Reunanen
Tuija Heikkilä
Vastuuhenkilö
Eija Reunanen
Opintojakso
8T00BB18

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija
- osaa esimiehenä tulkita työyhteisöjä ohjaavia lakeja, asetuksia sekä ohjeistuksia
- osaa valita tarkoituksenmukaiset siivousmenetelmät puhtauspalvelujen tuottamiseen
- ymmärtää mikrobiologian merkityksen turvallisuuden varmistajana.

Sisältö (Opintojakso)

MIKSI mikrobiologian ja hygienian osaaminen on tärkeää toimialalla?
MITÄ laatu- ja turvallisuusasioita pitää osata omalla alalla?
MITEN lainsäädäntö säätelee työntekijän ja esimiehen toimintaa?

Aika ja paikka

Toteutus 8.1.2019 -28.2.2019
Opintojakso avatuu Tabulassa 8.1.2019

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tenttiajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentti elintarvikemikrobiologia ja hygienia sekä puhtaus 50%
Harjoitustehtävä puhtauden laadun arviointi 20 %
Essee 10%
Vertaisarviointi 20%
Muiden yksilö- ja tiimitehtävien suoritukset hyväksytysti.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Tiimityöskentely
Esitys
Tentti
Harjoitustehtävä
Skypekeskustelut
Essee

Sisällön jaksotus

Verkkokurssi

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Vaihtoehtoinen suoritus on AHOT (= tentti)
Tentin teemoja:
Puhtauden laadun arviointi ja toimintojen kehittäminen
Ergonomia restonomin toimintaympäristössä (työasennot, ammattitautien ennaltaehkäisy…)
Työturvallisuus restonomin toimintaympäristössä (työsuojelu, suojautuminen, riskianalyysi…)
Turvallinen asiakaspalvelu
Elintarvikkeiden laatu ja turvallisuus (mikrobiologia, hygienia …)
Omavalvonta (kriittiset pisteet, Oiva…)
Laatujärjestelmät
AHOT-suoritus arvioidaan asteikolla 1-5.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Tehtävien yhteydessä ollaan yhteydessä työelämään.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso alkaa 8.1. klo 8.00

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ei tunnista, eikä osaa määritellä laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija ei suoriudu annetuista tehtävistä ohjattuna.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä, mutta tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa ratkaista turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia lainsäädännön mukaisesti.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa yleistää ja analysoida laaja-alaisia laatuun ja turvallisuuteen liittyviä kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita. Opiskelija osaa soveltaa lainsäädäntöä käytännön tilanteisiin.
Opiskelija osaa arvioida erilaisia lainsäädäntöön, laatuun ja turvallisuuteen liittyviä ratkaisuvaihtoehtoja ja yhdistellä niitä luovasti tai luoda uusia.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Opiskelija kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Siirry alkuun