Viestintä monikulttuurisessa liike-elämässä (5 op)
Toteutuksen tunnus: 3H-316-3021
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 16.09.2019 - 23.10.2019
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 24.10.2019 - 31.12.2019
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Liiketalous
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Liiketalouden tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Riitta Raimovaara
- Helena Lintunen
- Opintojakso
- 3H-316
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opintojaksolla harjaannutaan toimimaan viestijänä monikulttuurisessa viestintäympäristössä. Opiskelija voi valita 3 op:n osasuorituksena joko Expertise in English for BBA Studies tai Svenska i arbetslivet. Englannin tai ruotsin osassa opiskelija syventää erilaisissa työelämän suullisissa kielenkäyttötilanteissa tarvittavaa kielitaitoa sekä tutustuu lähemmin työelämän tapakulttuuriin.
YHTEISÖVIESTINTÄ
Opiskelija
- osaa toimia työelämän erilaisissa tilanteissa tarkoituksenmukaisesti ja hyvää ilmapiiriä edistävästi
- osaa kirjoittaa informatiivisia, asiatyylisiä tekstejä ja laatia määrämuotoisia asiakirjoja
- on perehtynyt vuorovaikutustilanteiden dynamiikkaan
- osaa ottaa huomioon monikulttuurisuuden
- osoittaa perehtyneisyyttä sisäiseen viestintään ja osaa ottaa huomioon sen merkityksen omassa työssään.
EXPERTISE IN ENGLISH FOR BBA STUDIES
Opiskelija
- osaa toimia vaativammissa viestintätilanteissa kuten negatiivisten viestien välittäminen, neuvottelujen pitäminen, kriittisiin kuuntelijoihin vaikuttaminen, myös puhelimen ja videoteknologian välityksellä
- osaa valita sopivan median tilanteen mukaan ymmärtäen, miten media vaikuttaa viestintäkäyttäytymiseen
- osaa toimia itsenäisesti laajentaakseen sanavarastoaan omalla ammatillisellä erikoisalallaan
- osaa käyttää englannin kieltä työelämän ihmissuhteiden ja kumppanuuksien muodostamiseen, ylläpitämiseen ja kehittämiseen sekä syntyperäisten että ei-syntyperäisten henkilöiden kanssa.
SVENSKA I ARBETSLIVET
Eurooppalainen viitekehys: tavoitetaitotaso B2
Opiskelija
- osaa toimia työelämän yleisissä suullisissa kielenkäyttötilanteissa: neuvottelut, puhelin, esiintyminen, små prat-tilanteet
- osaa kommunikoida interaktiivisesti tilanteen ja toiset huomioiden
- tuntee kohdekielen tapa- ja työkulttuuria.
Sisältö (Opintojakso)
YHTEISÖVIESTINTÄ
Mitä yhteisöviestinnällä tarkoitetaan?
Mitkä ovat yhteisöviestinnän keskeiset periaatteet?
Mitkä ovat yhteisöviestinnän tärkeimmät tavoitteet?
Millaisia taitoja työelämässä tarvitaan viestinnän onnistumiseksi monikulttuurisessa viestintäympäristössä?
EXPERTISE IN ENGLISH FOR BBA STUDIES
Mitä kanavia on yleisesti käytössä liikeviestinnässä?
Miten viestintäkanava vaikuttaa viestinnän luonteeseen?
Mikä on englannin kielen asema lingua francana nykypäivän työyhteisöissä?
Mikä on suullisen, kirjallisen ja ei-verbaalisen viestinnän rooli työelämän vuorovaikutuksessa?
SVENSKA I ARBETSLIVET
Miten opiskelija viestii suullisesti työelämän yleisissä viestintätilanteissa?
Miten tapa- ja työkulttuuri vaikuttavat suulliseen viestintään?
Miksi tarvitaan erityisterminologiaa tietyissä tilanteissa?
Esitietovaatimukset (Opintojakso)
1. opintovuoden opintojaksot tai vastaavat tiedot ja taidot.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Yhteisöviestinnän (2op) arviointi (0 - 5) perustuu yksilötehtävänä kirjoitettavaan yhteisön viestintää ja monikulttuurisuutta käsittelevään raporttiin (50 %) ja ryhmätyöhön (50 %).
Englanti (3op): A) Parityönä tehtyyn liikekultturin tutkimukseen (taustatutkimus+asiantuntijan haastattelu) pohjautuva englanninkielinen raportti (yksilötehtävä) palautetaan Tabulaan annetun aikataulun mukaisesti. B) Raportin sisältö esitellään muulle ryhmälle lyhyesti ennen palautusta. Suullisen esittelyn (parityö) aikataulu sovitaan opintojakson alussa.
Uusinnat sovitaan opettajan kanssa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Yhteisöviestintä 2op.: Arvosana (asteikko 0 - 5) määräytyy yksilö- ja ryhmätehtäväsuoritusten ja tuntiaktiivisuuden perusteella.
Englanti 3op.: A) Haastattelu-tehtävään pohjautuva englanninkielinen kulttuuri-raportti arvioidaan asteikolla 0-5, B) Raportin englanninkielinen esittely arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty (hyväksytyn kriteerit määritelty)
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot, ryhmätyön esittely, organisointi ja ohjaus, tuntikeskustelut, kulttuuritehtävät, suullisen ja kirjallisen esityksen ohjaus
Oppimateriaalit
Kerrottu Tabulassa (yhteisöviestinnän ja englannin kurssilla oma Tabulansa)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä, lähiopetukseen osallistuminen sisältyy tähän
Sisällön jaksotus
Tabulassa (viikottainen työskentelyohjelma)
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Vastaavansisältöinen ja -laajuinen kurssi
Kansainvälisyys
Ulkomaalaiset vaihto- ja tutkinto-opiskelijat, partneriyliopisto-kontaktit, Suomessa tai ulkomailla monikulttuurisessa liike-elämässä työskentelevät asiantuntijat.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
YHTEISÖVIESTINTÄ: Opiskeljia ei osallistu lähiopetukseen eikä palauta tehtäviään aikataulun mukaisesti ja/tai kirjallinen raportti ei vastaa tehtävänantoa eikä täytä sille asetettuja kriteereitä. Opiskelija ei osallistu ryhmän toimintaan eikä esiintymistilanteeseen.
ENGLANTI: Kirjallinen raportti ja/tai raportin esittely ei ole annettujen kriteerien mukainen.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
YHTEISÖVIESTINTÄ: Opiskelija osallistuu lähitunteihin. Hän on mukana ryhmänsä toiminnassa, joskin hänen panoksensa jää kohtuullisen vähäiseksi. Raportissaan opiskelija viestii melko ymmärrettävästi jäljitellen malleja ja ohjeita. Asiatyylissä voi olla puutteita. Mielipiteensä ja näkemyksensä opiskelija perustelee suppeasti. Viestintä on hapuilevaa, ja ilmaisun muoto- ja tyyliseikoissa on huomautettavaa. Opiskelija hyödyntää lähteitä niukasti. Viittaustekniikassa ja lähdemerkinnöissä on puutteita
ENGLANTI: Raportin/projektin suullinen esittely ja itse raportti täyttävät annetut kriteerit, mutta sisältö on suppeahko tai yksipuolinen ja ilmaisu on rajoittunutta sanaston, rakenteiden tai ääntämisen puolesta.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
YHTEISÖVIESTINTÄ: Opiskelija osallistuu lähitunteihin aktiivisesti ja rakentaa myönteistä ilmapiiriä. Hän suhtautuu ryhmätehtävään vastuullisesti sekä edistää yhteisen tavoitteen saavuttamista. Opiskelija viestii jäsentyneesti ja havainnollisesti sekä kohdentaa viestinsä vastaanottajan ja tilanteen mukaisesti. Opiskelija perustelee näkemyksensä hyvin ja kiinnostavasti. Hän käyttää lähteitä kriittisesti ja hankkii oman alansa tietoa sekä osaa soveltaa sitä luontevasti. Hänenen viittaustekniikkansa on hyvällä tasolla. Opiskelija kykenee välittämään olennaista tietoa selkeästi. Opiskelijan viestintä on helposti vastaanotettavaa ja ilmaisu sujuvaa.
ENGLANTI: Raportin/projektin suullinen esittely ja itse raportti täyttävät annetut kriteerit ja sisältö on melko monipuolinen yhteenveto käytetyistä lähteistä ja asiantuntijan haastattelusta. Suullinen ilmaisu on melko monipuolista ammatillista kieltä, kohdeyleisön huomioivaa ja ääntäminen hyvää..
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
YHTEISÖVIESTINTÄ: Opiskelija osallistuu lähitunneille, osoittaa merkittävää aktiivisuutta ja kykenee luomaan myönteistä yhteistyöilmapiiriä ja edistämään vahvasti ryhmänsä yhteisen tavoitteen saavuttamista. Opiskelija viestii vakuuttavasti, innostavasti ja vuorovaikutteisesti. Hän hyödyntää kriittisesti, taitavasti ja tilannetajuisesti erilaisia lähteitä sekä hallitsee viittaustekniikan ja lähdemerkinnät.Opiskelija perustelee näkemyksensä monipuolisesti ja luovasti hyödyntäen lähteitä. Hän soveltaa tietoa oivaltavasti: jäsentää esittämänsä asiat erinomaisesti ja tiiviisti.
Opiskelija hankkii tietoa itsenäisesti ja asiantuntevasti yhdistelee sitä ja tuottaa uusia näkökulmia. Hän käyttää kieltä luovasti sekä alansa käytänteiden että kielenkäyttösuositusten mukaisesti teksti-, puhe- ja vuorovaikutustilanteissa.
ENGLANTI: Raportin/projektin suullinen esittely ja itse raportti täyttävät annetut kriteerit ja sisältö on monipuolinen ja oivaltava yhteenveto käytetyistä lähteistä ja asiantuntijan haastattelusta. Suullinen ilmaisu on monipuolista ammatillista kieltä sekä kohdeyleisön huomioivaa ja innostavaa. Ääntäminen on hyvää.