Työelämän valttikortit, Hygieniakoulutus (2op)
Toteutuksen tunnus: U003B-7-3009
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.01.2018 - 22.02.2018
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 08.03.2018 - 18.04.2018
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 2 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Opettajat
- Tuija Heikkilä
- Vastuuhenkilö
- Tuija Heikkilä
- Ryhmät
-
VAPAAVapaasti valittavat opinnot
- Opintojakso
- U003B-7
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Tavoitteena on parantaa opiskelijan työelämävalmiuksia ja siten auttaa harjoittelupaikan saannissa tarjoamalla elintarvikehygieniakoulutusta. Hyväksytystä suorituksesta annetaan maksullinen hygieniaosaamistodistus.
Sisältö (Opintojakso)
Hygieniakoulutus edistää ruokaturvallisuutta antamalla perustiedot
elintarvikemikrobiologiasta ja hygieniamääräyksistä niin, että kurssin käytyään opiskelija
osaa toimia ruokailuun, ruuanjakamiseen, ruuan säilyttämiseen, tarjoiluun ja myyntiin liittyvissä tehtävissä hygieenisesti.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Hygieniaosaamistesti 12.4.2018 klo 13.00-15.00
Hygieniaosaamistestin uusinta 18.4.2018 klo 13.00-15.00
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
* Itsenäiset tehtävät
* Hygieniaosaamistestin hyväksytty suorittaminen (minimipistemäärä 34p/40p)
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
luento
verkko-opiskelu
hygieniaosaamistesti
harjoitukset
Oppimateriaalit
Ijäs, T. & Välimäki, M.-L. 2007. Tunne hygieniaosaaminen. Keuruu: Otava.
tai
Ijäs, T. & Saloniemi, S. 2016. Hallitse elintarviekhygienia. Turku: Hygieniiakonsultointi Välimäki.
Elintarviketurvallisuusviraston materiaali hygieeniaosaamisen opiskeluun.
(http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen /)
Lainsäädäntöä:
Elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU
Elintarvikelaki (23/2006)
Elintarvikehuoneistojen elintarvikehygienia-asetus (905/2007)
Elintarvikehuoneistoasetus (1367/2011)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ajankäyttö:
- luento 2 h
- materiaaliin tutustuminen ja tehtävät 1 op
- hygieniaosaamistesti ja siihen valmistautuminen 1 op
Sisällön jaksotus
Lähiopetuskerta 8.3.2018 klo 12.00 -14.00
Hygieniaosaamistesti 12.4. klo 13.00-15.00
Muilta osin opiskelu tapahtuu verkossa.
Lisätietoja opiskelijoille
Hygieniaosaamistestistä peritään opiskelijalta 6 euroa.
Maksu suoritetaan testin yhteydessä.
Testissä on oltava mukana henkilöllisyystoditus.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Tehtävien suoritus on toteavalla tasolla, lähdemerkinnöissä on puutteita. Ei omaa pohdintaa.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa soveltaa oppimaansa tietoa hyvin. Lähteet merkitty. Jonkin verran omaa pohdintaa.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Erinomainen lähteiden valinta ja käyttö. Oma analyyttinen pohdinta näkyy tehtävissä.
Arviointikriteerit - hyväksytty/hylätty (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija tuntee mikrobiologiaan ja elintarvikehygieniaan liittyvän käsitteistön niin, että hän suoriutuu
hygieniaosaamistestistä hyväksytysti. Opiskelija ymmärtää hyvän hygienian merkityksen elintarvikkeiden turvallisuuden varmistamisessa. Opiskelija tietää, miten elintarvikkeita tulisi käsitellä hyvän elintarvikehygienian vaatimusten mukaisesti.