Trump Cards of the Working Life, Hygiene training (2cr)
Code: U003B-7-3009
General information
- Enrolment period
- 01.01.2018 - 22.02.2018
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 08.03.2018 - 18.04.2018
- Implementation has ended.
- Credits
- 2 cr
- Virtual portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Hospitality Management
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 30
Objectives (course unit)
The aim is to improve the working life capabilities of the students and to help them to get a practical training position by offering training in food hygiene. Students who have passed the course may be awarded a certificate in hygiene proficiency.
Content (course unit)
Hygiene training promotes food safety by giving the students the basic knowledge of foodstuff microbiology and hygiene decrees. After having completed the course, the students can operate in eating, food distribution, food preservation, serving and selling in a hygiene manner. The training lasts for 14 hours and in order to receive the certificate in hygiene proficiency, the students must pass the national Evira exam. A separate fee is collected for the certificate.
Exam schedules
Hygieniaosaamistesti 12.4.2018 klo 13.00-15.00
Hygieniaosaamistestin uusinta 18.4.2018 klo 13.00-15.00
Assessment methods and criteria
* Itsenäiset tehtävät
* Hygieniaosaamistestin hyväksytty suorittaminen (minimipistemäärä 34p/40p)
Assessment scale
Pass/Fail
Teaching methods
luento
verkko-opiskelu
hygieniaosaamistesti
harjoitukset
Learning materials
Ijäs, T. & Välimäki, M.-L. 2007. Tunne hygieniaosaaminen. Keuruu: Otava.
tai
Ijäs, T. & Saloniemi, S. 2016. Hallitse elintarviekhygienia. Turku: Hygieniiakonsultointi Välimäki.
Elintarviketurvallisuusviraston materiaali hygieeniaosaamisen opiskeluun.
(http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen /)
Lainsäädäntöä:
Elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU
Elintarvikelaki (23/2006)
Elintarvikehuoneistojen elintarvikehygienia-asetus (905/2007)
Elintarvikehuoneistoasetus (1367/2011)
Student workload
Ajankäyttö:
- luento 2 h
- materiaaliin tutustuminen ja tehtävät 1 op
- hygieniaosaamistesti ja siihen valmistautuminen 1 op
Content scheduling
Lähiopetuskerta 8.3.2018 klo 12.00 -14.00
Hygieniaosaamistesti 12.4. klo 13.00-15.00
Muilta osin opiskelu tapahtuu verkossa.
Further information
Hygieniaosaamistestistä peritään opiskelijalta 6 euroa.
Maksu suoritetaan testin yhteydessä.
Testissä on oltava mukana henkilöllisyystoditus.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Tehtävien suoritus on toteavalla tasolla, lähdemerkinnöissä on puutteita. Ei omaa pohdintaa.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Osaa soveltaa oppimaansa tietoa hyvin. Lähteet merkitty. Jonkin verran omaa pohdintaa.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Erinomainen lähteiden valinta ja käyttö. Oma analyyttinen pohdinta näkyy tehtävissä.
Assessment criteria - pass/fail (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija tuntee mikrobiologiaan ja elintarvikehygieniaan liittyvän käsitteistön niin, että hän suoriutuu
hygieniaosaamistestistä hyväksytysti. Opiskelija ymmärtää hyvän hygienian merkityksen elintarvikkeiden turvallisuuden varmistamisessa. Opiskelija tietää, miten elintarvikkeita tulisi käsitellä hyvän elintarvikehygienian vaatimusten mukaisesti.