Siirry suoraan sisältöön

Liiketoiminta ja yrittäjyys (4 op)

Toteutuksen tunnus: 5P00BN36-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
11.06.2018 - 07.09.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
03.09.2018 - 20.12.2018
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
4 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Biotuotetekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
15 - 32
Koulutus
Biotuote- ja prosessitekniikan tutkinto-ohjelma, vuosina 2014-2018 aloittaneet
Opettajat
Arto Nikkilä
Merja Hanhimäki
Urpo Rossi
Opintojakso
5P00BN36

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa tulkita
- yrityksen toimintaa ja ratkaisuja yrityksen strategioiden ja kannattavuuden pohjalta
- yrityksen menestystekijät, toimintajärjestelmät sekä markkinoinnin ja prosessien johtamisen perusteet
- yrityksen taloudellisen ajattelun perusteet, kustannusrakenteen ja keskeiset talouden tunnusluvut
-yritystoiminnan merkityksen kansantaloudessa ja tietää eri yritysmuodot sekä ymmärtää yrittäjyyden merkityksen ja mahdollisuudet kehittää itseään yrittäjyyteen.

Sisältö (Opintojakso)

- liikeidea, yrityksen toimintaympäristö ja sidosryhmät
- yrityksen strategiat ja menestystekijät
- toimintajärjestelmät sekä prosessien johtaminen ja markkinointi
- yrityksen kustannukset, laskentatoimen peruskäsitteet, tuottavuus ja muut keskeiset yrityksen johtamisen tunnusluvut
- yritystoiminnan merkitys Suomen kansantaloudessa
- yritysmuodot, yritystoiminnan aloittaminen, yrittäjän osaaminen ja ominaisuudet

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Toteutuksen lopussa on tentti, jonka maksimipistemäärä on 25 pistettä. Läpipääsyn raja on 10 pistettä.
Tunneille osallistumisesta ja kotitehtävien tekemisestä on mahdollista saada lisäpisteitä.

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

lähiopetus
harjoitukset
tentti
itsenäinen verkko-opiskelu

Oppimateriaalit

Tabula
Osittain sähköisenä julkaistava materiaali
Luentomuistiinpanot

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Tentti on xx.12.2018.
Uusinta- / korotustentit ovat teollisuusteknologian yleisinä tenttipäivinä 10.1.2019 ja 7.2.2019.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sovittava opettajan kanssa.

Lisätietoja opiskelijoille

Ei esitietovaatimuksia.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ei saavuta arvosanan 1 kriteereitä.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija hallitsee liiketoiminnan ja yrittäjyyden keskeiset käsitteet ja asiat perustasolla.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija hallitsee liiketoiminnan ja yrittäjyyden keskeiset käsitteet ja asiat hyvin. Opiskelija osaa laskea aihepiiriin liittyviä peruslaskutehtäviä.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija hallitsee liiketoiminnan ja yrittäjyyden keskeiset käsitteet ja asiat hyvin ja osaa soveltaa em.asioita uusiin ja erilaisiin tilanteisiin. Opiskelija osaa laskea aihepiiriin liittyviä vaativia laskutehtäviä. Opiskelijalla on kokonaisvaltainen käsitys opintojakson asioita ja yksityiskohdista.

Siirry alkuun