Liiketoiminta ja yrittäjyys (4 op)
Toteutuksen tunnus: 5P00BN36-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 11.06.2018 - 07.09.2018
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 03.09.2018 - 20.12.2018
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Biotuotetekniikka
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 15 - 32
- Koulutus
- Biotuote- ja prosessitekniikan tutkinto-ohjelma, vuosina 2014-2018 aloittaneet
- Opettajat
- Arto Nikkilä
- Merja Hanhimäki
- Urpo Rossi
- Opintojakso
- 5P00BN36
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa tulkita
- yrityksen toimintaa ja ratkaisuja yrityksen strategioiden ja kannattavuuden pohjalta
- yrityksen menestystekijät, toimintajärjestelmät sekä markkinoinnin ja prosessien johtamisen perusteet
- yrityksen taloudellisen ajattelun perusteet, kustannusrakenteen ja keskeiset talouden tunnusluvut
-yritystoiminnan merkityksen kansantaloudessa ja tietää eri yritysmuodot sekä ymmärtää yrittäjyyden merkityksen ja mahdollisuudet kehittää itseään yrittäjyyteen.
Sisältö (Opintojakso)
- liikeidea, yrityksen toimintaympäristö ja sidosryhmät
- yrityksen strategiat ja menestystekijät
- toimintajärjestelmät sekä prosessien johtaminen ja markkinointi
- yrityksen kustannukset, laskentatoimen peruskäsitteet, tuottavuus ja muut keskeiset yrityksen johtamisen tunnusluvut
- yritystoiminnan merkitys Suomen kansantaloudessa
- yritysmuodot, yritystoiminnan aloittaminen, yrittäjän osaaminen ja ominaisuudet
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Toteutuksen lopussa on tentti, jonka maksimipistemäärä on 25 pistettä. Läpipääsyn raja on 10 pistettä.
Tunneille osallistumisesta ja kotitehtävien tekemisestä on mahdollista saada lisäpisteitä.
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
lähiopetus
harjoitukset
tentti
itsenäinen verkko-opiskelu
Oppimateriaalit
Tabula
Osittain sähköisenä julkaistava materiaali
Luentomuistiinpanot
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Tentti on xx.12.2018.
Uusinta- / korotustentit ovat teollisuusteknologian yleisinä tenttipäivinä 10.1.2019 ja 7.2.2019.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Sovittava opettajan kanssa.
Lisätietoja opiskelijoille
Ei esitietovaatimuksia.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija ei saavuta arvosanan 1 kriteereitä.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija hallitsee liiketoiminnan ja yrittäjyyden keskeiset käsitteet ja asiat perustasolla.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija hallitsee liiketoiminnan ja yrittäjyyden keskeiset käsitteet ja asiat hyvin. Opiskelija osaa laskea aihepiiriin liittyviä peruslaskutehtäviä.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija hallitsee liiketoiminnan ja yrittäjyyden keskeiset käsitteet ja asiat hyvin ja osaa soveltaa em.asioita uusiin ja erilaisiin tilanteisiin. Opiskelija osaa laskea aihepiiriin liittyviä vaativia laskutehtäviä. Opiskelijalla on kokonaisvaltainen käsitys opintojakson asioita ja yksityiskohdista.