Robotit konepajatuotannossa (4 op)
Toteutuksen tunnus: 5K00BH40-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.07.2017 - 08.09.2017
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.09.2017 - 20.12.2017
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Konetekniikka
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Konetekniikan tutkinto-ohjelma
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija hallitsee robotin perusohjelmoinnin kappaleenkäsittely- ja hitsaussovelluksissa ja osaa hyödyntää robotin mahdollisuudet tuotannossa, sekä oppii tunnistamaan robottiautomaation tarjoaman potentiaalin ja mahdolliset rajoitukset. Lisäksi opiskelija ymmärtää kustannustehokkuuden ja turvallisuuden merkityksen prosessien automatisoinnissa robotiikan avulla, sekä digitalisaation vaikutukset prosessien robotisoinnin toteutukseen.
Sisältö (Opintojakso)
Oppitunneilla syvennytään robottisovellusten turvamääräyksiin, sekä robottiautomaation tarjoamiin mahdollisuuksiin. Opintojakso sisältää kustannustehokkuuden sekä käyttäjälähtöisyysnäkökulmat prosessien robotisointiin.
Ohjelmoinnin harjoitustyöt suoritetaan pienryhmissä todellisia ABB:n robotteja hyväksikäyttäen. Opiskelija suorittaa ohjelmoinnin harjoitustöitä mm. ABB:n ohjauksella.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Opintojaksoon ei kuulu erillistä tenttiä.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson arviointi muodostuu oppimispäiväkirjan, harjoitustehtävien, raporttien ja projektityön perusteella. Kurssin hyväksytty suorittaminen edellyttää vähintään 50% läsnäoloa harjoituksissa.
Oppimispäiväkirjan osuus kokonaisarvosanasta on 50% ja harjoitustyön/töiden 50%. Jokainen arvioitava osasuoritus on suoritettava hyväksytysti (vähintään arvosanalla 1) Lisäksi kurssin hyväksytty suorittaminen edellyttää, että opiskelija on saanut vähintään 40% erikseen pakollisiksi määriteltyjen ennakko/kotitehtävien maksimipistemäärästä.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Opintojaksolla opetus sisältää aktivoivaa ja vuorovaikutteista luento-opetusta, harjoituksia, harjoitustöitä, projektityö, ryhmä/parityöskentelyä, seminaariesityksiä sekä itsenäistä työskentelyä.
Oppimateriaalit
Luentomonisteet,
ABB robottiaineisto,
Sähköinen oppimateriaali,
Muu opetuksessa osoitettava materiaali
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus/ohjaus ja harjoitukset, itsenäinen työskentely n.30h.
Opiskelija osallistuu viikottain yhteen harjoituskertaan. Lisäksi luokkaopetusta pidetään kurssilla ilmoitettavan aikataulun mukaan. Tuntien tarkemmat ajankohdat käyvät ilmi lukujärjestyksestä.
Sisällön jaksotus
Opintojakson alkuosa painottuu robottien peruskäytön ja offline-ohjelmoinnin perusteiden opiskeluun. Loppuosa painottuu soveltavien harjoitusten ja projektien toteuttamiseen.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojakson projektityön voi tehdä yrityslähtöisestä aiheesta. Lisäksi opiskelijat verkoistoituvat alan yritysten kanssa osallistumalla robotiikka-aiheisen seminaarin järjestämiseen.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija hallitsee alan keskeisimmät perustiedot, tuntee peruskäsitteet ja suoriutuu avustettuna yksinkertaisista robottisovellussuunnittelun arviointi- ja suunnittelutehtävistä.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osaa valita sovelluskohteeseen sopivimman ratkaisun vaihtoehtojen joukosta. Suoriutuu itsenäisesti yksinkertaisista alan tehtävistä. Lisäksi opiskelija toimii ryhmässä aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osaa esittää perusteltuja ratkaisuvaihtoehtoja ja analysoida valintojen vaikutuksia. Hän ratkaisee haastavia tehtäviä yhdistelemällä ratkaisutapoja. Lisäksi hän osoittaa kykyä kehittää ryhmän toimintaa.