Konetekniikan ideakiihdyttämö (5 op)
Toteutuksen tunnus: 5K00BN20-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.07.2017 - 15.09.2017
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 30.08.2017 - 20.12.2017
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- TKI-osuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Konetekniikka
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Konetekniikan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Matti Kivimäki
- Vastuuhenkilö
- Matti Kivimäki
- Ryhmät
-
AVOINAMKAvoin amk
-
VAPAAVapaasti valittavat opinnot
- Opintojakso
- 5K00BN20
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opintojakson tavoitteena on luoda ja koeponnistaa ketterää tuotekehitysfilosofiaa startup - henkisesti soveltaen uutta teollissävytteistä liiketoimintaa. Opiskelijaa oppii soveltamaan uutta startup- ja innovaatiokehitysmetodiikkaa (fail fast).
Osaa soveltaa ammatillista osaamistaan oman alansa vaativassa kehityskokonaisuudessa kansainväliset vaatimukset ja kestävä kehitys huomioiden. Osaamisen sovellusalueita ovat esimerkiksi verkostotalouden ja teollisen internetin, sekä IoT:n hyödyntäminen asiakaslisäarvon tuottamiseksi.
Sisältö (Opintojakso)
Ammatillisen kuvan kehittäminen ja oman osaamisen soveltaminen läpiviemällä tuotantotalousinsinöörin vastualueen tehtäväkentältä valittu oppimisprojekti, radikaalisti uusi palvelu- tai tuotekokonaisuus tuottaen.
Esitietovaatimukset (Opintojakso)
Opintojakso on suunnattu erityisesti tuotantotalouden pitkänä (30 op) opiskeleville opiskelijoille.
Projektinhallinn perusteet
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Lähitunneilla sovitaan loppuseminaarin (=vertaisryhmät esittävät tuotoksensa muille osallistujille) ja portfolion palauttamisen aikataulu.Huom! portfolion palauttaminen hyväksytysti vain mahdollista Urkunden kautta osoitteessa: matti.kivimaki.tamk@analysis.urkund.com
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssin kuluessa tuotetaan vertaisryhmittäin vertaisryhmäportfolio joka arvioidaan 0-5. Portfoliossa dokumentoidaan/kuvataan vertaisryhmän työskentely ja työskentelyn tulokset kurssin tavoitteiden mukaisesti. Bloomin taksonomia toimii arviointiviitekehyksenä.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Tietoiskumaiset luennot, aktivoiva & vuorovaikutteinen keskustelu, skeemojen synnyttäminen, käytännön projektien toteutus vertaisryhmissä mentoroidusti.
Oppimateriaalit
Lähitunneilla käsitellyt asiat (powerpoint/pdf) ja opettajan esille ottamat lähteet + lisäksi kaikki vertaisryhmien vapaavalintaiset lähteet
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kurssi on työläs - kuormittavuus määräytyy vertaisryhmän sisäisen tehtävien koordinointikyvyn mukaisesti. Kuormittavuus on suhteutettu opintojakson opintopisteiden mukaiseksi.
Sisällön jaksotus
Kurssi toteutetaan kokonaisuudessaan lukukauden kuluessa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Kurssi mahdollista suorittaa vain osallistumalla toteutukseen vertaisryhmissä - ei vaihtoehtoisia tapoja suorittaa kurssi.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Valtaosa kurssin työskentelystä on käytännön läheistä työskentelyä, pl. portfolion tuottaminen.
Kansainvälisyys
Työskentely sisältää myös KV-ulottuvuuden, mikäli vertaisryhmä päättää sisällyttää aiheeseensa kansainvälisiä markkinoita käsitteleviä osa-alueita.
Lisätietoja opiskelijoille
Vertaisryhmien jäsenten aktiivisuus ja yhteinen, koordinoitu ja toimiva dynamiikka keskeisessä asemassa.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija ei ole lähitunneilla vaadittua minimimäärää / kirjallinen raportti ei noudata annettuja asetteluohjeita / kirjallinen raportti on sisällöllisesti riittämätön eikä täytä kurssin oppimistavoitteita (Huom! Minkä tahansa näiden kohtien toteutuminen johtaa hylättyyn arvosanaan.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelijaa saavuttaa vähimmäistason: on läsnä vaaditun minimimäärän / kirjallinen raportti sisältää keskeisen, vaaditun sisällön (vrt. OPS) / opiskelija/-t osoittavat tuotoksellaan (=sen sisältö ja muoto) omaavansa perustiedot ja -taidot, samalla esiintuoden ja korostaen aiheen ja tavoitteiden kannalta keskeistä tietoutta / muilta osin, vrt. opiskelijoille erikseen jaettavat arvostelukriteerit (=vapaasti saatavilla sähköisessä opetusmateriaalikansiossa)
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelijaa saavuttaa vähimmäistason: on läsnä vaaditun minimimäärän / kirjallinen raportti sisältää keskeisen, vaaditun sisällön (vrt. OPS) / opiskelija/-t osoittavat tuotoksellaan (=sen sisältö ja muoto) omaavansa hyvät tiedot ja taidot, samalla yhdistellen jo olemassaolevaa tietoa ja itse tuottamaansa, lisäarvollista tietoa/osaamista / muilta osin, vrt. opiskelijoille erikseen jaettavat arvostelukriteerit (=vapaasti saatavilla sähköisessä opetusmateriaalikansiossa)
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelijaa saavuttaa vähimmäistason: on läsnä vaaditun minimimäärän / kirjallinen raportti sisältää keskeisen, vaaditun sisällön (vrt. OPS) / opiskelija/-t osoittavat tuotoksellaan (=sen sisältö ja muoto) omaavansa erittäin hyvät tiedot ja taidot, samalla yhdistellen jo olemassaolevaa ja itse tuottamaansa, alkuperäistä, lisäarvollista tietoa/osaamista niin että aikaansaadaan täysin uutta tietoa (esim. päätelmät, oivallukset, sovellukset, yhteenvedot) / muilta osin, vrt. opiskelijoille erikseen jaettavat arvostelukriteerit (=vapaasti saatavilla opettajan sähköisessä opetusmateriaalikansiossa)