Valmistus- ja laatutekniikan perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: 5K00BG85-3020
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.07.2017 - 05.09.2017
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 29.08.2017 - 07.12.2017
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Konetekniikka
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Konetekniikan tutkinto-ohjelma
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija tuntee tärkeimmät tuotantomuodot ja valmistusmenetelmät. Saavuttaa valmiudet keskeisten valmistusteknisten ja niissä esiintyvien termien ymmärtämiselle. Hahmottaa tuotantoautomaation merkityksen. Opiskelija tuntee tärkeimmät laatutekniikat periaateellisella tasolla. Opiskelija osaa suorittaa tärkeimpiä konepajateknisiä mittauksia sekä tietää yleisimmät mittavälineet. Opiskelija ymmärtää digitaalisten ratkaisujen mahdollisuudet niin valmistuksessa kuin mittauksissakin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.
Sisältö (Opintojakso)
Tuotantomuodot ja niiden ohjaus, keskeisimmät koneistus-hitsausmenetelmät, levytyöt, pinnoitusmenetelmät, kokoonpano, valmistuksen automatisointi, laatutekniikat, mittaus, mittavälineet.
3D-koordinaattimittaus, laserskanneri.
Opiskelija ymmärtää digitaalisten ratkaisujen mahdollisuudet niin valmistuksessa kuin mittauksissakin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Tenttipäivä sovitaan kurssin aloituksessa
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tentit, harjoitustyöt, esitelmät
Valmistustekniikan osalta: Esitelmät 40%, tentti 60%
Laatutekniikan osalta: Tehtävät 40%, tentti 60%
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
harjoitukset, lähiopetus, yhteistoiminnallinen oppiminen, harjoitustyöt, tentti, esitelmät
Oppimateriaalit
Esitellään kurssin alussa
Valmistustekniikan osalta:
Valmistustekniikaa E.Ihalainen-K.Aaltonen et al. ja/tai
Konetekniikan perusteet T. Keinänen-P. Kärkkäinen
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan tekemä työ 27h/op
Sisällön jaksotus
Laatutekniikka 2 op
Valmistustekniikka 3 op
Lisätietoja opiskelijoille
Valmistustekniikan osuudessa opiskelijat valmistelevat pienryhmissä esityksen arvotusta tai valitsemastaan aiheesta, joka esitetään, palautetaan ja arvostellaan osana kurssin suoritusta.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa tunnistaa ja määritellä alaan liittyvät peruskäsitteistön. Suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna/avustettuna. Tuntee erilaisia menettelytapoja, muttei välttämättä osaa perustella kaikkia valintojaan. Toimii ryhmän jäsenenä yhteisten ponnistelujen hyväksi.
Tunnistaa vuorovaikutustaitonsa. Tunnistaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja. Ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan ja osaa ottaa vastaan sekä antaa palautetta.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Jäsentää alaan liittyvien käsitteiden väliset suhteet. Osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan sekä perustella valintansa. Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja. Ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan. Osaa antaa ja ottaa vastaan palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Ymmärtää laaja-alaisia kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita. Osaa etsiä erilaisia toimintatapoja ja ratkaisuvaihtoehtoja, perustella valintojaan ja kokeilla uudenlaisia toimintamalleja. Arvioi erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja ja yhdistelee erilaisia ratkaisuja luovasti tai mahdollisesti jopa innovoi uusia ratkaisuja.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta. Toimii vastuullisesti ja sitoutuneesti yhteisön ja oman alan vaatimukset ja tarpeet huomioon ottaen. Käyttää rakentavaa palautetta systemaattisesti oman ja yhteisönsä ammatillisen kasvun välineenä.