Siirry suoraan sisältöön

Tuotantotekniikka (3 op)

Toteutuksen tunnus: 5R00BE69-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.07.2017 - 24.09.2017
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
06.09.2017 - 20.12.2017
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
3 op
Lähiosuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Rakennustekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tutkinto-ohjelma, vuosina 2014-2018 aloittaneet
Opettajat
Petri Lyly
Vastuuhenkilö
Petri Lyly
Opintojakso
5R00BE69

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opintojakson tavoitteena on laajentaa ja syventää opiskelijoiden osaamista infrarakentamisen tuotantomenetelmistä. Tuotantomenetelmiä tarkastellaan monipuolisesti siten, että opiskelija saa käsityksen menetelmien soveltuvuudesta erilaisiin olosuhteisiin sekä tietoa työn suunnitteluun tarvittavista kapasiteeteista, kustannustekijöistä yms. seikoista. Opintojakso täydentää muissa opintojaksoissa (esim. maarakennustekniikka ja pohjarakennus) tiiviisti esille tuotuja tuotantomenetelmiä kuten murskaustöitä, poraus- ja injektointitöitä. Lisäksi käsitellään lukuisia muita infrarakentamisen tuotantomenetelmiä.

Sisältö (Opintojakso)

Murskaustyöt ja työssä käytettävä kalusto, kiviainesten jalostaminen ja hinnan muodostus murskaustöissä. Ruoppaustöistä käsitellään kauharuoppaajat, imuruoppaajat ja monitoimikoneet sekä ruoppaustöiden tekeminen erikoisvarustetuilla kaivinkoneilla. Purkutöistä käsitellään erilaiset betonirakenteiden purkamismenetelmät ja etenkin purkutyön turvallisuus, suunnittelu ja ympäristövaikutukset. Poraustöistä keskitytään suojaputkia käyttäviin ankkurointi- yms. porausten menetelmiin sekä suuntaporaukseen ja näiden soveltamismahdollisuuksiin. Lisäksi opintojaksoon voidaan sisällyttää katsaus työmaan logistisiin erikoiskysymyksiin eli nostoihin ja vaakasiirtoihin, muotti- ja tuentakaluston käyttöön ja suunnitteluun, roudan sulatusmenetelmiin jne. Toteutussuunnitelman laatimisen yhteydessä on konsultoitava muita opettajia, jotta integraatio eri opintojaksojen välillä toimii.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Joulukuussa 2017

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentti, pisteytettyt harjoitustehtävät/esitys ja osallistuminen luennoille. Vähintään 60 %:n läsnäolo on edelletys opintojakson suorittamiselle. Pienet läsnäolovelvoitteen vajaukset voi kompensoida ylimääräisillä tehtävillä.
Harjoitustehtävä / esitys arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Luento läsbäolosta voi saada lisäpisteitä seuraavasti:
yli 90% 1,5 p
yli 80% 1,0 p
yli 70% 0,5 p
Ajoissa palautetuista harjoitustehtävistä lisäpisteitä yht max 2,5 p
Tentti 26 p
Yhteensä 26 p + 1,5 p + 2,5 p = 30 p

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset, opiskelijoiden laatimat esitykset

Oppimateriaalit

PP-esitykset ja muu Tabulaan liitetty aineisto

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan ajankäyttö muodostuu lähiopetuksesta, kokeeseen valmistautumisesta sekä esitelmän laatimisesta tai henkilökohtaisen tehtävän ratkaisusta.

Sisällön jaksotus

Opintojakson ajankäyttö eri teemoille julkaistaan Tabulassa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sovittava opettajan kanssa.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Kurssilla vähintään kaksi excursiota

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelijalta puuttuu osasuorituksia (tentti tai harjoitustehtävä) tai hänen hänen läsnäolonsa ei ole riittävä, mutta hänellä on oikeus täydentää puuttuvat osasuoritukset.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osallistuu säännöllisesti opetukseen (yli 60 %), tekee vaadittavat tehtävät / esitykset ja saa kokeista vähintään 10/30 pistettä osoittaen tuntevansa keskeiset murskaus- ja purkutyömenetelmät sekä tuntee muiden tuotantomenetelmien perusteet.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osallistuu säännöllisesti ja aktiivisesti opetukseen,tekee vaadittavan tehtävän / esityksen ajoissa.
Kurssin painotettu yhteispistemäärä välillä 19...25 (maksimi 30), jonka lisäksi tyydyttävä -kohdassa esitetyt kriteerit läsnäolosta, harjoitustehtävästä ja tiedoista täyttyvät. Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä itsenäisesti ja ottaa vastuun myös ryhmän suoriutumisesta osoittaen tuntevansa opetuksessa esille otettavat tuotantomenetelmät ja pystyy arvioimaan niiden soveltuvuutta erilaisiin olosuhteisiin.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija hallitsee opetuksessa esille otettavat tuotantomenetelmät ja pystyy valitsemaan kulloinkin olosuhteisiin soveltuvan menetelmän.
Edellisen lisäksi opiskelijalla on kokonaisvaltainen käsitys opintojakson asioista ja niiden käytöstä työelämästä sekä taito esittää ja perustella loogisesti valitut ratkaisut. Opiskelija on erittäin motivoitunut ja ottaa sitoutuneesti vastuuta omasta ja ryhmän suoriutumisesta. Yhteispisteet kurssista 26...30 (maksimi 30).

Siirry alkuun