Kalliorakenteet (3 op)
Toteutuksen tunnus: 5R00BE73-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.12.2016 - 13.01.2017
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2017 - 10.05.2017
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 3 op
- Lähiosuus
- 2 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Rakennustekniikka
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 5 - 30
- Koulutus
- Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tutkinto-ohjelma, vuosina 2014-2018 aloittaneet
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opintojakson alussa tutustutaan erilaisiin kalliotilaan sijoitettuihin käyttötarkoituksiin. Opintojakson jälkeen tunnetaan kalliotilan käyttömahdollisuudet ja suomalainen kallio rakennuskohteena. Opintojakson jälkeen tiedetään suomalaisen kallioperän ominaisuudet, ominaisuuksien tutkimusmenetelmät sekä tavanomaiset kalliorakenteet. Opintojaksolla esitetään esimerkkejä kalliotilojen rakenneratkaisuista, kallion lujittamisesta ja kuivatusrakenteista. Opintojakson jälkeen tunnetaan kalliotilan käyttö väestösuojana.
Sisältö (Opintojakso)
Kallio rakennuskohteena, erilaiset rakenneratkaisut eri käyttötarkoituksissa ja kallion ominaisuuksien tutkimusmenetelmät, kallion lujittaminen ja kuivatusrakenteet, kallion käyttö väestönsuojana.
Aika ja paikka
Kevät 2018
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Tentti on 23.4.2017
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvosana määräytyy koearvosanan (pääpaino), harjoitusten sekä nimetyistä aiheista (opintomatkoihin liittyen) tehdyn oppimispäiväkirjan sekä läsnäolon perusteella. Säännöllinen osallistuminen yli 60 % luennoille on minimivaatimus.
Luentoläsnäolosta lisäpisteitä seuraavasti: yli 70% 0,5p, yli 80% 1,0p, yli 90% 1,5p
Ajoissa palautetuista harjoitustöistä ja oppimispäiväkirjasta yhteensä max 2,5p
Tentti max 26 p.
Kurssi yhteensä 30 p.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Lähiopetus,asiantuntijaluennot, harjoitukset, opintomatkat sekä niistä laadittava oppimispäiväkirja ja kirjallinen koe.
Oppimateriaalit
Oppimateriaali muodostuu vastuuopettajan sekä vierailevien luennoitsijoiden aineistosta, jotka ovat saatavilla Tabulassa. Ennen koetta tarkennetaan kokeeseen tuleva aineisto.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan ajankäyttö muodostuu osallistumisesta oppitunneille, harjoituksista, valmistautumisesta kokeeseen sekä opintomatkoilta laadittavan oppimispäiväkirjan laatimisesta.
Sisällön jaksotus
Oppitunneista tulee Tabulaan tarkennettu ohjelma. Ajankäyttö on alustavasti seuraava: Johdanto ja maanalaisen rakentamisen mahdollisuudet 2 h,louhinnan perusteet 2 h, kalliorakentamisen työvaiheet 6 h, kallion ominaisuudet ja tutkiminen 2 h, kalliomekaaninen suunnittelu 2 h, kuilut, suuaukkorakenteet 2 h, työmaajärjestelyt 2h, opintomatkat n. 10 h ja koe 2 h.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Keskustele opettajan kanssa vaihtoehdoista.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Osa oppitunneista on ulkopuolisten asiantuntijoiden pitämiä. Pyritään järjestämään useita excursio-kohteita.
Lisätietoja opiskelijoille
Esitiedot
Geotekniikka
Pohjarakennus
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelijalta puuttuu osasuorituksia (tentti tai oppimispäiväkirja) tai hänen hänen läsnäolonsa ei ole riittävä, mutta hänellä on oikeus täydentää puuttuvat osasuoritukset.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osallistuu säännöllisesti opetukseen (yli 60 %), laatii hyväksytysti oppimispäiväkirjan opintomatkoista ja saa kokeista vähintään 40 % maksimipistemäärästä, mikä osoittaa, että hän tuntee kalliorakentamisen päätyövaiheet ja peruskäsitteet. Kokonaispisteet kurssista 12-16,75 p.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osallistuu säännöllisesti ja aktiivisesti opetukseen, laatii ajoissa oppimispäiväkirjan ja täydentää selostuksen omakohtaisilla havainnoinneilla ja saa kokeista vähintään 60 % maksimipistemäärästä, mikä osoittaa, että hän tuntee aihepiirin peruskäsitteet - ja asiat ja oaaa soveltaa oppimiaan asioita käytännön tilanteissa. Opiskelija pystyy selittämään tavanomaisten rakenneratkaisujen perusteet ja pystyy toimimaan opastettuna ammattilaisten kanssa. kokonaispisteet kurssista 17-25,75 p
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osallistuu säännöllisesti (yli 80 %) ja aktiivisesti opetukseen, laatii ajoissa raportit opintomatkoista ja täydentää selostusta omakohtaisilla havainnoinneilla ja pohdinnoilla ja saa kokeista vähintään 85 % maksimipistemäärästä. Edellä kuvatun osaamisen lisäksi opiskelija pystyy arvioimaan erilaisten työmenetelmien soveltuvuutta ja niiden vaikutusta ympäristöön ja muihin töihin.
Kokonaispisteet kurssista 26-30 p.