Business Operations and Entrepreneurship (4 cr)
Code: 5P00BN36-3004
General information
- Enrolment period
- 12.06.2017 - 03.09.2017
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 28.08.2017 - 13.12.2017
- Implementation has ended.
- Credits
- 4 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Bioproduct Engineering
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Bioproduct and Process Engineering, students who began in 2014-2018
Objectives (course unit)
Business operations and entrepreneurship
The student can
- evaluate operations and solutions of a company against its strategy and productivit
- identify company’s success factors, operation systems and basics principles of marketing and management
- understand economical thinking, cost structures and most important business indicators
- understand the role of entrepreneurship in national economy
- different company forms and recognize own possibilities to develop himself in business field.
Content (course unit)
- business idea, company’s operating environment and stakeholders
- company’s strategies and success factors
- operation systems, management, leadership and marketing.
- company’s cost structure
- basic principles of financial calculations, productivity and other important business indicators
- the importance of entrepreneurship in Finnish national economy
- company forms, starting a company, properties and skills required from the entrepreneur.
Exam schedules
Mahdollinen tenttipäivä 29.11.2017
Uusinta- / korotustentit ovat International Business koulutusohjelman yleisinä tenttipäivinä.
Assessment methods and criteria
Toteutuksen lopussa arvioidaan ryhmätyönä tehty liiketoimintasuunnitelma, jonka maksimipistemäärä on 25 pistettä. Läpipääsyn raja on 10 pistettä.
Tuntiaktiivisuudesta, pyydetyistä raporteista ja kotona tehtävien huolellisesta tekemisestä on mahdollista saada lisäpisteitä.
Teaching methods
lähiopetus
harjoitukset
liiketoimintasuunnitelman laadinta ja mahdollinen tentti
itsenäinen verkko-opiskelu
Messuosallistuminen
Learning materials
Tabula
Osittain sähköisenä julkaistava materiaali
Luentomuistiinpanot
Yritys-Suomi.fi ja/tai muu erikseen ilmoitettu verkkosivusto
Student workload
Lähiopetus
Itsenäinen työ
Ryhmätyöskentely
Messuosallistuminen
Content scheduling
Opetuksen alustava jaksotus:
06.09.2017 11.00 - 14.00
Liikeidea Millainen on hyvä liikeidea, ideointiharjoittelu
13.09.2017 11.00 - 14.00
Liiketoimintaosaaminen ja liiketoimintasuunnitelma Liiketoimintaosaaminen- ja suunnitelma
20.09.2017 11.00 - 14.00
Yrityksen visio ja strategiat, Tutustutaan visoon ja strategiaan, Messuihin valmistautuminen
27.09.2017 11.00 - 14.00 (mahdollinen messuosallistuminen: https://www.alihankinta.fi/fi /)
Toimintaympäristö, sidosryhmät, markkinat ja kilpailu Asemointi, suunnittelu
Käsitteet, työkalut, vaiheet
04.10.2017 11.00 - 14.00
Yrityksen resurssit Rajoitteet, hidasteet suunnittelussa
11.10.2017 11.00 - 14.00
Liiketoimintasuunnitelman esittäminen kohderyhmälle Esitys, prosessi, harjoittelua
25.10.2017 11.00 - 14.00
Toimintajärjestelmät sekä prosessien johtaminen ja markkinointi - keskiössä kansainvälinen toiminta
Mittaaminen ja toimenpiteet
01.11.2017 11.00 - 14.00
Henkilökohtainen myyntityö btoc, btob myyntiprosessi, erottuminen, arvoketju
08.11.2017 11.00 - 14.00
Liiketoimintasuunnitelma välitsekkaus - toistensa suunnitelmien arviointi - ulkoasu väriä ja kuvia
15.11.2017 11.00 - 14.00
Yrityksen kustannukset, laskentatoimen peruskäsitteet, tuottavuus ja muut keskeiset yrityksen johtamisen tunnusluvut Yrityksen taloudellinen kannattavuus ja sen mittaaminen
22.11.2017 11.00 - 14.00
Yritystoiminnan merkitys Suomen kansantaloudessa - Yritysmuodot, yritystoiminnan aloittaminen, yrittäjän osaaminen ja ominaisuudet Yritys-Suomi, yrityksen alkutaival
29.11.2017 11.00 - 14.00
Tenttipäivävaraus
8.12.2017
Mahdollinen yhteinen loppuseminaari
13.12.2017 11.00 - 14.00
Mahdollisten rästitehtävien purku sekä poissaolot korvaavien tehtävien esittely
Completion alternatives
Sovittava opettajan kanssa.
Further information
Ei esitietovaatimuksia.
Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija ei saavuta arvosanan 1 kriteereitä.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija hallitsee liiketoiminnan ja yrittäjyyden keskeiset käsitteet ja asiat perustasolla.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija hallitsee liiketoiminnan ja yrittäjyyden keskeiset käsitteet ja asiat hyvin. Opiskelija osaa laskea aihepiiriin liittyviä peruslaskutehtäviä.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija hallitsee liiketoiminnan ja yrittäjyyden keskeiset käsitteet ja asiat hyvin ja osaa soveltaa em.asioita uusiin ja erilaisiin tilanteisiin. Opiskelija osaa laskea aihepiiriin liittyviä vaativia laskutehtäviä. Opiskelijalla on kokonaisvaltainen käsitys opintojakson asioita ja yksityiskohdista.