Siirry suoraan sisältöön

Liiketoiminta ja yrittäjyys (4 op)

Toteutuksen tunnus: 5P00BN36-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
12.06.2017 - 03.09.2017
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
28.08.2017 - 13.12.2017
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
4 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Biotuotetekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Biotuote- ja prosessitekniikan tutkinto-ohjelma, vuosina 2014-2018 aloittaneet
Opettajat
Juha Tuominen
Vastuuhenkilö
Ulla Häggblom
Opintojakso
5P00BN36

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa tulkita
- yrityksen toimintaa ja ratkaisuja yrityksen strategioiden ja kannattavuuden pohjalta
- yrityksen menestystekijät, toimintajärjestelmät sekä markkinoinnin ja prosessien johtamisen perusteet
- yrityksen taloudellisen ajattelun perusteet, kustannusrakenteen ja keskeiset talouden tunnusluvut
-yritystoiminnan merkityksen kansantaloudessa ja tietää eri yritysmuodot sekä ymmärtää yrittäjyyden merkityksen ja mahdollisuudet kehittää itseään yrittäjyyteen.

Sisältö (Opintojakso)

- liikeidea, yrityksen toimintaympäristö ja sidosryhmät
- yrityksen strategiat ja menestystekijät
- toimintajärjestelmät sekä prosessien johtaminen ja markkinointi
- yrityksen kustannukset, laskentatoimen peruskäsitteet, tuottavuus ja muut keskeiset yrityksen johtamisen tunnusluvut
- yritystoiminnan merkitys Suomen kansantaloudessa
- yritysmuodot, yritystoiminnan aloittaminen, yrittäjän osaaminen ja ominaisuudet

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Mahdollinen tenttipäivä 29.11.2017
Uusinta- / korotustentit ovat International Business koulutusohjelman yleisinä tenttipäivinä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Toteutuksen lopussa arvioidaan ryhmätyönä tehty liiketoimintasuunnitelma, jonka maksimipistemäärä on 25 pistettä. Läpipääsyn raja on 10 pistettä.
Tuntiaktiivisuudesta, pyydetyistä raporteista ja kotona tehtävien huolellisesta tekemisestä on mahdollista saada lisäpisteitä.

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

lähiopetus
harjoitukset
liiketoimintasuunnitelman laadinta ja mahdollinen tentti
itsenäinen verkko-opiskelu
Messuosallistuminen

Oppimateriaalit

Tabula
Osittain sähköisenä julkaistava materiaali
Luentomuistiinpanot
Yritys-Suomi.fi ja/tai muu erikseen ilmoitettu verkkosivusto

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus
Itsenäinen työ
Ryhmätyöskentely
Messuosallistuminen

Sisällön jaksotus

Opetuksen alustava jaksotus:

06.09.2017 11.00 - 14.00
Liikeidea Millainen on hyvä liikeidea, ideointiharjoittelu
13.09.2017 11.00 - 14.00
Liiketoimintaosaaminen ja liiketoimintasuunnitelma Liiketoimintaosaaminen- ja suunnitelma
20.09.2017 11.00 - 14.00
Yrityksen visio ja strategiat, Tutustutaan visoon ja strategiaan, Messuihin valmistautuminen
27.09.2017 11.00 - 14.00 (mahdollinen messuosallistuminen: https://www.alihankinta.fi/fi /)
Toimintaympäristö, sidosryhmät, markkinat ja kilpailu Asemointi, suunnittelu
Käsitteet, työkalut, vaiheet
04.10.2017 11.00 - 14.00
Yrityksen resurssit Rajoitteet, hidasteet suunnittelussa
11.10.2017 11.00 - 14.00
Liiketoimintasuunnitelman esittäminen kohderyhmälle Esitys, prosessi, harjoittelua
25.10.2017 11.00 - 14.00
Toimintajärjestelmät sekä prosessien johtaminen ja markkinointi - keskiössä kansainvälinen toiminta
Mittaaminen ja toimenpiteet
01.11.2017 11.00 - 14.00
Henkilökohtainen myyntityö btoc, btob myyntiprosessi, erottuminen, arvoketju
08.11.2017 11.00 - 14.00
Liiketoimintasuunnitelma välitsekkaus - toistensa suunnitelmien arviointi - ulkoasu väriä ja kuvia
15.11.2017 11.00 - 14.00
Yrityksen kustannukset, laskentatoimen peruskäsitteet, tuottavuus ja muut keskeiset yrityksen johtamisen tunnusluvut Yrityksen taloudellinen kannattavuus ja sen mittaaminen
22.11.2017 11.00 - 14.00
Yritystoiminnan merkitys Suomen kansantaloudessa - Yritysmuodot, yritystoiminnan aloittaminen, yrittäjän osaaminen ja ominaisuudet Yritys-Suomi, yrityksen alkutaival
29.11.2017 11.00 - 14.00
Tenttipäivävaraus
8.12.2017
Mahdollinen yhteinen loppuseminaari
13.12.2017 11.00 - 14.00
Mahdollisten rästitehtävien purku sekä poissaolot korvaavien tehtävien esittely

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sovittava opettajan kanssa.

Lisätietoja opiskelijoille

Ei esitietovaatimuksia.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ei saavuta arvosanan 1 kriteereitä.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija hallitsee liiketoiminnan ja yrittäjyyden keskeiset käsitteet ja asiat perustasolla.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija hallitsee liiketoiminnan ja yrittäjyyden keskeiset käsitteet ja asiat hyvin. Opiskelija osaa laskea aihepiiriin liittyviä peruslaskutehtäviä.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija hallitsee liiketoiminnan ja yrittäjyyden keskeiset käsitteet ja asiat hyvin ja osaa soveltaa em.asioita uusiin ja erilaisiin tilanteisiin. Opiskelija osaa laskea aihepiiriin liittyviä vaativia laskutehtäviä. Opiskelijalla on kokonaisvaltainen käsitys opintojakson asioita ja yksityiskohdista.

Siirry alkuun