Siirry suoraan sisältöön

Työelämän valttikortit, Hygieniakoulutus (2op)

Toteutuksen tunnus: U003B-7-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
30.11.2015 - 25.01.2016
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
27.01.2016 - 24.02.2016
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Sähkö- ja automaatiotekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Opettajat
Tuija Heikkilä
Vastuuhenkilö
Tuija Heikkilä
Ryhmät
VAPAA
Vapaasti valittavat opinnot
Opintojakso
U003B-7

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Tavoitteena on parantaa opiskelijan työelämävalmiuksia ja siten auttaa harjoittelupaikan saannissa tarjoamalla elintarvikehygieniakoulutusta. Hyväksytystä suorituksesta annetaan maksullinen hygieniaosaamistodistus.

Sisältö (Opintojakso)

Hygieniakoulutus edistää ruokaturvallisuutta antamalla perustiedot
elintarvikemikrobiologiasta ja hygieniamääräyksistä niin, että kurssin käytyään opiskelija
osaa toimia ruokailuun, ruuanjakamiseen, ruuan säilyttämiseen, tarjoiluun ja myyntiin liittyvissä tehtävissä hygieenisesti.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Hygieniaosaamistesti 24.2.2016 klo 13.00-15.00, B4-26

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

* Itsenäiset tehtävät
* Hygieniaosaamistestin hyväksytty suorittaminen (minimipistemäärä 34p/40p)

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

luennot
verkko-opiskelu
hygieniaosaamistesti
essee
harjoitukset

Oppimateriaalit

Ijäs, T. & Välimäki, M.-L. 2007. Tunne hygieniaosaaminen. Keuruu: Otava.
Elintarvikketurvallisuusvirston materiaali hygieniaosaamisen opiskeluun: Hygieniaosaamisen tietopaketti (http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen /)
Lupa kokata (www.lupakokata.fi)
Lainsäädäntöä:
Elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU
Elintarvikelaki (23/2006)
Elintarvikehuoneistojen elintarvikehygienia-asetus (905/2007)
Elintarvikehuoneistoasetus (1367/2011)
Lisäksi:
Elintarvike ja terveys -lehdet

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ajankäyttö:
- luento 3 h
- materiaaliin tutustuminen ja tehtävät 1 op
- hygieniaosaamistesti ja siihen valmistautuminen n. 1 op

Sisällön jaksotus

Lähiopetuskerta 27.1.2016 klo 13.00 -15.00, B2-25
Hygieniaosaamistesti 24.2.2016 klo 13.00-15.00, B4-26
Muilta osin opiskelu tapahtuu verkossa.

Lisätietoja opiskelijoille

Hygieniaosaamistestistä peritään opiskelijalta 6 euroa.
Maksu suoritetaan testin yhteydessä.
Testissä on oltava mukana henkilöllisyystoditus.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Tehtäviä ei ole suoritettu tai ne on tehty puutteellisesti.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Tehtävien suoritus on toteavalla tasolla, lähdemerkinnöissä on puutteita. Ei omaa pohdintaa.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa soveltaa oppimaansa tietoa hyvin. Lähteet merkitty. Jonkin verran omaa pohdintaa.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Erinomainen lähteiden valinta ja käyttö. Oma analyyttinen pohdinta näkyy tehtävissä.

Siirry alkuun