Työelämän valttikortit, Hygieniakoulutus (2op)
Toteutuksen tunnus: U003B-7-3007
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 30.11.2015 - 25.01.2016
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 27.01.2016 - 24.02.2016
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 2 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Sähkö- ja automaatiotekniikka
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Opettajat
- Tuija Heikkilä
- Vastuuhenkilö
- Tuija Heikkilä
- Ryhmät
-
VAPAAVapaasti valittavat opinnot
- Opintojakso
- U003B-7
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Tavoitteena on parantaa opiskelijan työelämävalmiuksia ja siten auttaa harjoittelupaikan saannissa tarjoamalla elintarvikehygieniakoulutusta. Hyväksytystä suorituksesta annetaan maksullinen hygieniaosaamistodistus.
Sisältö (Opintojakso)
Hygieniakoulutus edistää ruokaturvallisuutta antamalla perustiedot
elintarvikemikrobiologiasta ja hygieniamääräyksistä niin, että kurssin käytyään opiskelija
osaa toimia ruokailuun, ruuanjakamiseen, ruuan säilyttämiseen, tarjoiluun ja myyntiin liittyvissä tehtävissä hygieenisesti.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Hygieniaosaamistesti 24.2.2016 klo 13.00-15.00, B4-26
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
* Itsenäiset tehtävät
* Hygieniaosaamistestin hyväksytty suorittaminen (minimipistemäärä 34p/40p)
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
luennot
verkko-opiskelu
hygieniaosaamistesti
essee
harjoitukset
Oppimateriaalit
Ijäs, T. & Välimäki, M.-L. 2007. Tunne hygieniaosaaminen. Keuruu: Otava.
Elintarvikketurvallisuusvirston materiaali hygieniaosaamisen opiskeluun: Hygieniaosaamisen tietopaketti (http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen /)
Lupa kokata (www.lupakokata.fi)
Lainsäädäntöä:
Elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU
Elintarvikelaki (23/2006)
Elintarvikehuoneistojen elintarvikehygienia-asetus (905/2007)
Elintarvikehuoneistoasetus (1367/2011)
Lisäksi:
Elintarvike ja terveys -lehdet
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ajankäyttö:
- luento 3 h
- materiaaliin tutustuminen ja tehtävät 1 op
- hygieniaosaamistesti ja siihen valmistautuminen n. 1 op
Sisällön jaksotus
Lähiopetuskerta 27.1.2016 klo 13.00 -15.00, B2-25
Hygieniaosaamistesti 24.2.2016 klo 13.00-15.00, B4-26
Muilta osin opiskelu tapahtuu verkossa.
Lisätietoja opiskelijoille
Hygieniaosaamistestistä peritään opiskelijalta 6 euroa.
Maksu suoritetaan testin yhteydessä.
Testissä on oltava mukana henkilöllisyystoditus.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Tehtäviä ei ole suoritettu tai ne on tehty puutteellisesti.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Tehtävien suoritus on toteavalla tasolla, lähdemerkinnöissä on puutteita. Ei omaa pohdintaa.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa soveltaa oppimaansa tietoa hyvin. Lähteet merkitty. Jonkin verran omaa pohdintaa.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Erinomainen lähteiden valinta ja käyttö. Oma analyyttinen pohdinta näkyy tehtävissä.