Autolaboratoriot 3 (3 op)
Toteutuksen tunnus: 5C00BH07-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 05.06.2016 - 04.09.2016
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 29.08.2016 - 16.12.2016
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 3 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Autotekniikka
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Auto- ja kuljetustekniikan koulutusohjelma, vuonna 2013 tai aiemmin aloittaneet
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelijat osaavat:
- arvioida työturvallisuutta autoalan työkohteissa
- mitata venymäliuskamitttauksilla rakenteeseen kohdistuvia jännityksiä
- mitata tiedonkeruujärjestelmällä tietoa ja jälkikäsitellä sitä
- suunnitella ja toteuttaa käytännön mittaustöitä.
Sisältö (Opintojakso)
Opiskelijat tekevät ajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden osaamiseen kuuluvia mittaustöitä, jotka liittyvät korjaamon ja suunnittelun osaamisalueisiin. Laboratoriotyöt tehdään ryhminä ja tehdään työselostus tulosarviointeineen. Esimerkkejä: Venymäliuskamittausten rakentaminen, työsuojelutarkastus, tiedonkeruun käytännön mittaukset, käytännön projektityö.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Ei ole.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvostelu perustuu tehdyistä työselostuksista, kehitystyöstä ja laboratoriotyöskentelystä.
Jokaisesta tehdystä työstä on tehtävä kirjallinen työselostus, joka luovutetaan valvojalle viimeistään kahden viikon kuluttua työn valmistumisesta. Selostuksen myöhästyminen alentaa siitä annettavaa arvosanaa numeron viikossa. Myöhästyneitä töitä ei oteta vastaan. Työturvallisuusosuus on arvioinnista 30% kurssin kokonaisarvosanasta, projektityö 30% ja loput laboraatiotöiden osuus 40%.
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Lähiopetus, argumentointi, opetuskeskustelu, raportti, työselostus, laboratoriotyöskentely, työpajatyöskentely, ongelmalähtöinen opiskelu, seminaari esitys,b harjoitustyöt.
Oppimateriaalit
Bosch: Autotekniikan taskukirja. Juhala, M: Moottorialan sahköoppi, sähköiset tietolähteet. Tabulasta löytyvät materiaalit.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
69 h työtä. Kurssi suoritukseen vaaditaan kaikkien osa-alueiden suorittamisesta. Myöhästyneitä raportteja/esitelmiä ei oteta vastaan. Kurssilla vaaditaan 100 %:sta läsnäoloa. Hylättyjä kurssin osia ei voi suorittaa erikseen, vaan koko kurssi on suoritettava uudestaan. Kursilla tehdään erillisen listan mukaisesti töitä (työohjelma).
Sisällön jaksotus
Luennot alkavat infotilaisuudella, jolloin tehdään mm ryhmäjaot. Laboratoriotyöt tehdään erillisen listan mukaan. Kurssiin sisältyy omanana aikana tehty projektityö. Projektityö liittyy laboratorion kehitykseen. Projektityön palautus viimeisellä kerralla, jolloin on myös palautekeskustelu.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei ole.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Työturvallisuuskatsaus tehdään työelämän kanssa yhteistyössä.
Lisätiedot
Opintojaksoon kuuluu myös yksi opiskelijan itse valitsemasta aiheesta tehtävä laboratoriotyö. Työn toteuttamiseen voi käyttää laboratorion laitteita tai tehdä työn laboratorion ulkoupuolella.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija ei ole saanut suoritettua harjoitustöitä hyväksytysti.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa tunnistaa ja määritellä ajoneuvojen analysoinnissa käytettäviä mittausmenetelmiä. Tuntee erilaisia mittausmenetelmiä, muttei osaa perustella valintojaan. Toimii ryhmässä. Tunnistaa vuorovaikutustaitonsa. Tunnistaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa vertailla eri mittausmenetelmiä suhteessa toisiinsa. Osaa valita eri mittausmenetelmistä ongelmaan sopivimman ja perustella valintansa. Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Ymmärtää laaja-alaisesti ajoneuvojen järjestelmiä. Osaa valita juuri tiettyyn ongelmaan sopivan mittausmenetelmän ja luoda uusia mittausmenetelmiä. Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.