Siirry suoraan sisältöön

Louhintatekniikka (3 op)

Toteutuksen tunnus: 5R00BE68-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.04.2016 - 18.09.2016
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2016 - 31.12.2016
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Rakennustekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Rakennustekniikan koulutusohjelma, vuonna 2013 tai aiemmin aloittaneet
Opettajat
Jouko Salonen
Opintojakso
5R00BE68

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opintojakso antaa sellaiset tiedot louhintatyön suunnittelusta ja turvamääräyksistä, että opiskelija opintojakson suoritettuaan pystyy suorittamaan panostajan lupakirjaan vaadittavat kirjallisen kokeen. Hän pystyy taulukoiden avulla suunnittelemaan kentän pengerlouhinnassa ja osaa tulkita muidenkin laatimia räjäytyssuunnitelmia

Opiskelija saa louhintatyöstä sellaiset yleistiedot, että hän pystyy toimimaan tilaajan tai urakoitsijan edustajana louhintatöissä ja pystyy suunnittelijana asettamaan louhintatyölle ja ympäristölle tilanteen edellyttämät laatuvaatimukset.

Koska louhintatyöt liittyvät moneen rakennushankkeeseen, ovat louhintatyön ympäristö- ja laatuvaatimukset - etenkin tärinäasiat- opintojakson painopistealueita

Sisältö (Opintojakso)

Louhintatekniikan peruskäsitteet ja kentän suunnittelun perusteet taulukoiden avulla, louhintaräjähdysaineet, sytytysjärjestelmät ja töiden turvallisuusvaatimukset.

Louhintatyötä koskevat henkilöpätevyydet, turvallisuusmääräykset ja ohjeet. Tärinän vaikutus rakennuksiin, riskianalyysi, katselmukset, rakennukselle sallittavan tärinäarvon määrittäminen ja tärinämittaukset.

Maanalaisen louhinnan perusteet ja kallion lujittaminen, vedenalainen louhinta, louhinta murskausta varten, tarvekiven louhinta ym. teemoja esimerkein.

Lisätiedot

Kirjallisuus: Raimo Vuolio, Räjäytystyöt 2001, VNp Räjäytys- ja louhintatyön järjestystyöohjeista, panostaja-asetus, Forcit Oy:n tuotetiedot ja opintojakson alussa nimettävä muu aineisto.
Opetusmenetelmät: aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen, harjoitukset, harjoitustyöt, itsenäinen opiskelu/etätehtävät, kenttätyöskentely (sis. opintoretket) ja luennot.
Esitiedot: Geotekniikka, pohjarakennus

Siirry alkuun