Siirry suoraan sisältöön

Talon pohjarakenteet (3 op)

Toteutuksen tunnus: 5R00BE16-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
12.12.2016 - 15.01.2017
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2017 - 28.04.2017
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Rakennustekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Rakennustekniikan koulutusohjelma, vuonna 2013 tai aiemmin aloittaneet
Opettajat
Hannele Kulmala
Opintojakso
5R00BE16

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa laatia rakennuksen perustamiseen liittyvät suunnitelmat tavanomaisessa kohteessa. Opiskelija tuntee paaluperustusten ja tuettujen kaivantojen suunnitteluperiaatteet ja perustusten korjausmenetelmiä.

Sisältö (Opintojakso)

Perehdytään kantavuus-, vakavuus-, painuma- ja maanpainetarkastelujen mitoituslaskelmiin. Tarkastellaan vaaka- ja epäkeskeisten kuormien alaisten perustusten geoteknistä kantavuutta. Tarkastellaan kaivantosuunnitelmia ja kaivantoluiskien vakavuustarkastelua. Tarkastellaan tukiseinien ja -muurien sekä niiden ankkuroinnin suunnittelua. Laaditaan perustamis-, kuivatus- ja routasuojaussuunnitelmat. Perehdytään paalutussuunnitelmien laadintaan ja -töiden valvontaan. Perehdytään geosynteettien käyttöön. Tutustutaan perustusten korjaussuunnitteluun ja niiden toteutukseen. Pohjarakennustöiden laadunvarmistustoimenpiteet.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Vapaaehtoinen minitentti kurssin päättyessä. Kurssin voi suorittaa myös pelkillä harjoitustehtävillä. Harjoitustehtävät on palautettava ennen minitenttiä. Uusintatentit rakennustekniikan uusintatenttipäivinä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssin suorittaminen perustuu pieniin harjoitustehtäviin, joita kurssilla on yhteensä 8 kpl. Harjoitustehtävistä on palautettava vähintään 5 työtä hyväksyttävästi. Harjoitustehtävät voi tehdä myös parityönä (huom! samat parit koko toteutuksen ajan).
Opintojakson lopussa järjestetään minitentti, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Opiskelija saa valita opintojakson aikana, arvioidaanko kurssi pelkkien harjoitustehtävien vai tehtävien ja tentin perusteella.
Harjoitustehtävistä saatava maksimipistemäärä on 45 p. ja minitentistä 15 p. Harjoitustehtävien arviointiperusteet ja kurssin arvosanarajat käydään tarkemmin läpi kurssin alkaessa.
Muiden tekijöiden, esim. tuntiaktiivisuuden vaikutus voi olla maks. 1/2 numeroa.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

lähiopetus, harjoitukset, harjoitustyöt, valinnainen tentti

Oppimateriaalit

Geotekniikan perusteiden oppikirjan hankkimista suositellaan. Tunneilla jaettava materiaali ja tunneilla nimettävä aineisto.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus yhteensä 42 h, johon sisältyy opintojakson lopussa pidettävä (vapaaehtoinen) tentti. Lähiopetuksessa edellytetään säännöllistä läsnäoloa (50 %). Opintojaksoon sisältyviä harjoitustehtäviä tehdään myös oppitunneilla, mutta pääsääntöisesti ne jäävät opiskelijan omalla ajalla tehtäväksi.

Sisällön jaksotus

Opintojakson alussa käydään läpi kurssin tarkempi ohjelma. Opintojaksoon kuuluu 8 harjoitustehtävää, joiden ratkaisu opetetaan tunneilla ja joiden tekemistä opastetaan myös oppituntien aikana.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

ei ole

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

mahdollinen työmaavierailu

Lisätietoja opiskelijoille

Esitiedot: Geotekniikka ja pohjarakennus

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa mitoittaa malliratkaisun perusteella maanvaraisen perustuksen, jossa esiintyy sekä pysty- että vaakasuuntaisia kuormituksia. Opiskelija osaa malliratkaisuun perustuen mitoittaa maanpainekuormituksen alaisia rakenteita (tukiseinät, tukimuurit).

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Edellisten lisäksi opiskelija osaa periaatteet paaluperustusten suunnittelusta. Opiskelija ymmärtää myös perusteet eri mitoitustilanteista.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Edellisten lisäksi opiskelija osaa soveltaa oppimaansa erityyppisissä suunnittelutilanteissa.

Siirry alkuun