Konetekniikan projektit (3 op)
Toteutuksen tunnus: 5K00BF80-3013
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 27.07.2015 - 06.09.2015
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 31.08.2015 - 30.10.2015
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Konetekniikka
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Konetekniikan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Jani Katajisto
- Pentti Huttunen
- Opintojakso
- 5K00BF80
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija tietää perusteet tyypillisten pienkoneiden rakenteista, materiaaleista ja komponenteista ja niiden valinta perusteista. Opiskelija osaa toimia projekti- ja ryhmätyöympäristössä. Opiskelija ymmärtää koneen turvallisuussuunnittelun perusteet.
Sisältö (Opintojakso)
Projekti työskentely pienryhmissä. Pienkoneiden purkaminen ja kokoaminen, koneensuunnittelu ja kehittely, koneenosan mitoittaminen, materiaalien analysointi, kierrätys, tuotekatalogit, koneenrakennuksen perusstandardit, patentit, tiedonhankinta, tietokannat, tyypilliset konepajan työkalut ja niillä työskentely.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Vapaaehtoinen tentti opintojakson lopussa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Laboratoriotyöskentely, raportti, esitelmät. Vapaaehtoinen tentti.
Opintojakson aloitus on 3.9.2015
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Ongelmalähtöinen opiskelu, laboratoriotyöskentely, harjoitukset, esitelmät, projektityöskentely
Oppimateriaalit
Internetistä omatoimisesti etsittävät standardit, patentit jne.
Laboratoriotunneilla annettavat työohjeet.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Aloitusluento 2h, laboratoriotyöskentelyä 4h/viikko 6 kertaa, seminaari 3h.
Oman ajan käyttö 50h.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei valinnaisia suoritustapoja.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson aikana opiskelijat purkavat laboratoriossa koneita ja laitteita. Purkamistyöstä pidetään pöytäkirjaa ja opintojakso päättyy työn esittämiseen seminaarissa muille opiskelijoille. Työstä tehdään myös kirjallinen kuvia, taulukoita yms. sisältävä raportti annettavan ohjeen mukaisesti. Opintojakson lopussa pidetään myös vapaaehtoinen tentti, jonka avulla voi korottaa opintojakson arvosanaa korkeintaan yhdellä. Kysymykset liittyvät laboratoriotyöskentelyn yhteydessä esiintyviin asioihin, kuten työkaluihin, mittaamiseen, standardeihin jne.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija pystyy tunnistamaan joitakin pienkoneiden rakenteita, materiaaleja ja komponentteja.
Opiskelija osaa tunnistaa joitakin koneenrakennuksen yleisimpiä koneenosia sekä yksinkertaisia perustyökaluja. Opiskelija osaa avustettaessa etsiä standardeista tietoa koneenosista. Opiskelija pystyy auttavasti raportoimaan tekemänsä työn.
Opiskelija on jonkin verran motivoitunut, ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan, osaa toimia ryhmässä sekä antaa ja vastaanottaa palautetta.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija tunnistaa suuren osan pienkoneiden rakenteista, materiaaleista ja komponenteista ja on myös omatoimisesti hankkinut niistä jotakin tietoa.
Opiskelija tuntee useita koneenrakennuksen yleisimpiä koneenosia. Opiskelija tuntee useita liitosten kokoamisessa ja purkamisessa käytettäviä työkaluja. Opiskelija osaa etsiä standardeista tietoa koneenosista. Opiskelija osaa raportoida järjestelmällisesti tekemänsä työn.
Opiskelija on selvästi motivoitunut, ottaa vastuuta omasta ja ryhmän suoriutumisesta sekä osaa rakentavasti antaa ja vastaanottaa palautetta.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija tuntee hyvin pienkoneiden rakenteita, materiaaleja ja komponentteja ja hankkii niistä itse aktiivisesti tietoa.
Opiskelija tuntee hyvin useita koneenosia ja niiden liitosperiaatteita. Opiskelija osaa valita itsenäisesti oikeita työkaluja liitosten kokoamiseen ja purkamiseen. Opiskelija ymmärtää yleisesti standardien merkityksen koneenrakennuksessa ja osaa etsiä itsenäisesti tietoa koneenosista. Opiskelija osaa raportoida seikkaperäisesti, järjestelmällisesti, kiinnostavasti ja oikein tekemänsä työn.
Opiskelija on erittäin motivoitunut, ottaa sitoutuneesti vastuuta omasta ja ryhmän suoriutumisesta, kannustaa ja edesauttaa ryhmää parempaan suoritukseen ja osaa hyödyntää palautetta systemaattisesti ammatillisen kasvun välineenä.