Työelämän valttikortit, Hygieniakoulutus (2op)
Toteutuksen tunnus: U003B-7-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 27.07.2015 - 25.10.2015
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 28.10.2015 - 30.11.2015
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 2 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Sähkö- ja automaatiotekniikka
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Opettajat
- Leila Kakko
- Vastuuhenkilö
- Leila Kakko
- Ryhmät
-
VAPAAVapaasti valittavat opinnot
- Opintojakso
- U003B-7
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Tavoitteena on parantaa opiskelijan työelämävalmiuksia ja siten auttaa harjoittelupaikan saannissa tarjoamalla elintarvikehygieniakoulutusta. Hyväksytystä suorituksesta annetaan maksullinen hygieniaosaamistodistus.
Sisältö (Opintojakso)
Hygieniakoulutus edistää ruokaturvallisuutta antamalla perustiedot
elintarvikemikrobiologiasta ja hygieniamääräyksistä niin, että kurssin käytyään opiskelija
osaa toimia ruokailuun, ruuanjakamiseen, ruuan säilyttämiseen, tarjoiluun ja myyntiin liittyvissä tehtävissä hygieenisesti.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Hygieniaosaamistesti
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
* Itsenäiset tehtävät
* Hygieniaosaamistestin hyväksytty suorittaminen (minimipistemäärä 34p/40p)
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
luennot|itsenäinen ja ohjattu verkko-opiskelu|tentti|referaatti|harjoitukset
Oppimateriaalit
Ijäs, T. & Välimäki, M.-L. 2007. Tunne hygieniaosaaminen. Keuruu: Otava.
Elintarvikketurvallisuusvirston materiaali hygieniaosaamisen opiskeluun: Hygieniaosaamisen tietopaketti (http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen /)
Lupa kokata (www.lupakokata.fi)
Lainsäädäntöä:
Elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU
Elintarvikelaki (23/2006)
Elintarvikehuoneistojen elintarvikehygienia-asetus (905/2007)
Elintarvikehuoneistoasetus (1367/2011)
Lisäksi:
Elintarvike ja terveys -lehdet
Hatakka, M., Pakkala, P. Siivonen, P. &Turja, M. 2004. Elintarvikehygienia, hygieniaosaaminen ja omavalvonta. Helsinki: WSOY.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ajankäyttö:
- luento 3 h
- materiaaliin tutustuminen ja tehtävät 1 op
- hygieniaosaamistesti ja siihen valmistautuminen n. 1 op
Sisällön jaksotus
Lähiopetuskerta 28.10.2015 klo 12.30 -15.00
Hygieniaosaamistesti 10.11.2015 klo 12.30-14.00
Uusinta testi 18.11.2015 klo 16-17
Muilta osin opiskelu tapahtuu verkossa
Lisätietoja opiskelijoille
Hygieniaosaamistestistä peritään opiskelijalta 6 euroa.
Maksu suoritetaan testin yhteydessä.
Testissä on oltava mukana henkilöllisyystoditus.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Tehtäviä ei ole palautettu