Siirry suoraan sisältöön

Työelämän valttikortit, Hygieniakoulutus (2op)

Toteutuksen tunnus: U003B-7-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
27.07.2015 - 25.10.2015
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
28.10.2015 - 30.11.2015
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Sähkö- ja automaatiotekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Opettajat
Leila Kakko
Vastuuhenkilö
Leila Kakko
Ryhmät
VAPAA
Vapaasti valittavat opinnot
Opintojakso
U003B-7

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Tavoitteena on parantaa opiskelijan työelämävalmiuksia ja siten auttaa harjoittelupaikan saannissa tarjoamalla elintarvikehygieniakoulutusta. Hyväksytystä suorituksesta annetaan maksullinen hygieniaosaamistodistus.

Sisältö (Opintojakso)

Hygieniakoulutus edistää ruokaturvallisuutta antamalla perustiedot
elintarvikemikrobiologiasta ja hygieniamääräyksistä niin, että kurssin käytyään opiskelija
osaa toimia ruokailuun, ruuanjakamiseen, ruuan säilyttämiseen, tarjoiluun ja myyntiin liittyvissä tehtävissä hygieenisesti.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Hygieniaosaamistesti

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

* Itsenäiset tehtävät
* Hygieniaosaamistestin hyväksytty suorittaminen (minimipistemäärä 34p/40p)

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

luennot|itsenäinen ja ohjattu verkko-opiskelu|tentti|referaatti|harjoitukset

Oppimateriaalit

Ijäs, T. & Välimäki, M.-L. 2007. Tunne hygieniaosaaminen. Keuruu: Otava.
Elintarvikketurvallisuusvirston materiaali hygieniaosaamisen opiskeluun: Hygieniaosaamisen tietopaketti (http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen /)
Lupa kokata (www.lupakokata.fi)
Lainsäädäntöä:
Elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU
Elintarvikelaki (23/2006)
Elintarvikehuoneistojen elintarvikehygienia-asetus (905/2007)
Elintarvikehuoneistoasetus (1367/2011)
Lisäksi:
Elintarvike ja terveys -lehdet
Hatakka, M., Pakkala, P. Siivonen, P. &Turja, M. 2004. Elintarvikehygienia, hygieniaosaaminen ja omavalvonta. Helsinki: WSOY.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ajankäyttö:
- luento 3 h
- materiaaliin tutustuminen ja tehtävät 1 op
- hygieniaosaamistesti ja siihen valmistautuminen n. 1 op

Sisällön jaksotus

Lähiopetuskerta 28.10.2015 klo 12.30 -15.00
Hygieniaosaamistesti 10.11.2015 klo 12.30-14.00
Uusinta testi 18.11.2015 klo 16-17
Muilta osin opiskelu tapahtuu verkossa

Lisätietoja opiskelijoille

Hygieniaosaamistestistä peritään opiskelijalta 6 euroa.
Maksu suoritetaan testin yhteydessä.
Testissä on oltava mukana henkilöllisyystoditus.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Tehtäviä ei ole palautettu

Siirry alkuun