Siirry suoraan sisältöön

Hitsaus-ja levytyötekniikka & Valimotekniikka (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5K00BH29-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
27.07.2015 - 06.09.2015
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2015 - 29.02.2016
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Konetekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Opettajat
Juuso Huhtiniemi
Kaarlo Koivisto
Opintojakso
5K00BH29

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa vertailla hitsausta ja valamista taloudellisen valmistusmenetelmän löytämiseksi. Opiskelija tuntee eri hitsaus- ja valumenetelmät sekä niissä käytettävät materiaalit ja osaa valita niistä käyttötarkoitukseen sopivimman. Opiskelija tuntee suurlujuusterästen tarjoamat mahdollisuudet ja tunnistaa niiden hitsattavuuteen vaikuttavat tekijät.Opiskelija osaa suunnitella komponentin sopivaksi kyseiseen hitsaus/valumenetelmään.

Kyseisellä toteutuksella harjoitustyöt ja kurssimateriaali rakentuu käytössä olevan PDM-järjestelmän ympärille, ja robottihitsausharjoituksen yhteydessä tutkitaan hitsausparametrien etäluentaa ja siihen liittyvää diagnostiikkaa. Hitsaus- ja valumateriaalien valinnassa ja kappaleiden muotoilussa kiinnitetään huomiota keveyteen, käytettävyyteen ja modulaarisuuteen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kokonaisarvosana koostuu valimotekniikan (50%) sekä hitsaus- ja levytyötekniikan (50%) arvosanoista. Arviointi perustuu tenttiin, Moodlen harjoitustöihin (valimotekniikka), tehtyihin ryhmätöihin ja laboraatioharjoituksiin.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Valimotekniikan opetus perustuu kolmen TTY:llä tapahtuvan lähiopetuskerran lisäksi pääasiassa työskentelyyn TTY:n Moodle oppimisalustalla. Lähiopetuskertoja on TAMK:issa opintojakson alussa sekä ohjauksellisia kertoja opintojakson loppuvaiheessa. Moodle alustalle tehdään harjoitustyöt, jotka koskevat valumenetelmiä, valumateriaaleja sekä valukomponentin suunnittelua.Lähiopetuskerrat ovat TTY:llä Konetalon luokassa K4108 11.9, 18.9 (valudemo Valimoinstituutissa), ja 25.9. Opetus alkaa klo 9.15 ja kestää aamupäivän.

Oppimateriaalit

Lukkari: Hitsaustekniikka Aaltonen, Andersson
Kauppinen: Levytyö ja työvälinetekniikat
Luentomateriaali
www.valuatlas.net, Moodlen oppimateriaali

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan ajankäyttö jakaantuu hitsaus- ja levytyötekniikan osalta seuraavasti:
-kontaktiopetus, 32 tuntia
-Ryhmätyön suunnittelu, toteutus ja esitelmän valmistaminen, 25 tuntia
-Tai labraselvitysten ja labraohjeiden tekeminen, 25 tuntia
-Kokeeseen valmistautuminen, 5,5 tuntia
Valimotekniikan osalta kontaktitunteja ohjauskerrat valudemo ja tentti mukaan lukien on 20. Muu opiskelu ja ohjaus oppimisalustan kautta.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Normaali hyväksilukukäytäntö

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Kurssin sisältöön kuuluu vierailu hitsaavassa konepajassa. Valudemo Valimoinstituutissa.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija tunnistaa valimo-, hitsaus –ja levytyötekniikoihin liittyviä eräitä keskeisiä käsitteitä ja lainalaisuuksia, sekä osaa ohjattuna soveltaa niitä yksinkertaisiin kohteisiin. Opiskelija on vain jonkin verran motivoitunut, ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan, osaa toimia ryhmässä sekä antaa ja vastaanottaa palautetta.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija tuntee hyvin valimo-,hitsaus –ja levytyötekniikoihin liittyviä käsitteitä ja lainalaisuuksia, sekä osaa itsenäisesti soveltaa niitä haasteellisiin tilanteisiin. Opiskelija on selvästi motivoitunut, ottaa vastuuta omasta ja ryhmän suoriutumisesta sekä osaa rakentavasti antaa ja vastaanottaa palautetta.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija tietää ja ymmärtää laaja-alaisesti valimo-,hitsaus –ja levytyötekniikkaan liittyviä käsitteitä ja lainalaisuuksia ja osaa soveltaa niitä myös vaativiin kohteisiin. Opiskelija huomioi perustellusti oikeat menetelmät ja eri ratkaisuvaihtoehdot ja osaa muodostaa niistä suurempia kokonaisuuksia. Opiskelija on erittäin motivoitunut, ottaa sitoutuneesti vastuuta omasta ja ryhmän suoriutumisesta sekä osaa hyödyntää palautetta systemaattisesti ammatillisen kasvun välineenä.

Siirry alkuun