Siirry suoraan sisältöön

Tietotekniset työkalut (4 op)

Toteutuksen tunnus: 5S00BL76-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
27.07.2015 - 06.09.2015
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
20.08.2015 - 18.12.2015
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
4 op
Lähiosuus
4 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Sähkö- ja automaatiotekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
10 - 30
Koulutus
Sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Timo Lähteenmäki
Pekka Kaatiala
Vastuuhenkilö
Pekka Kaatiala
Opintojakso
5S00BL76

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa
- käyttää opinnoissa tarpeellisia perusohjelmistoja ja TAMKin tietoverkon palveluita
- etsiä itsenäisesti tietoa alaan liittyvästä kirjallisuudesta
- soveltaa teknillisen dokumentoinnin yleisiä perusteita sekä piirrosmerkkistandardeja sekä tunnistaa tietokoneavusteisen suunnittelun taustan
- tulkita teknisiä piirustuksia ja osaa kommunikoida niiden avulla.

Sisältö (Opintojakso)

Tietokoneen käyttäminen, tietotekniikan sovellukset, yleisimpien työvälineohjelmien käyttö, tiedon haku verkosta, TAMKin tietojärjestelmien käyttö.
Perehdytään tietokoneavusteiseen dokumentointiin ja perusteisiin sekä ymmärretään sen eroavuudet tavallisesta piirtämisestä.
Omien dokumenttipohjien teko.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Kurssilla ei järjestetä erillistä tenttiä. (ks. aikaisemmat kohdat)

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssi arvioidaan ansiokansion (engl. portfolio) ja opiskeluaktiivisuuden perusteella. Tämä suoritustapa on voimassa 31.08.2015 – 30.11.2015. Ansiokansio koostuu itsearvioinnista, osaamisen näytöistä, harjoitustehtävien ratkaisuista, projekteista ja omasta materiaalista. Lisäksi CAD-osuus arvioidaan erikseen.
Kurssilla tehty ansiokansio palautetaan henkilökohtaisesti opettajalle 15-30.11.2015 erikseen annetun aikataulun ja ohjeen mukaisesti. Ohje annetaan sähköpostilla lokakuun loppuun mennessä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Lähiopetus, suulliset ja kirjalliset tietokoneharjoitukset, demonstraatiot, projektityöt ja parityöskentely

Oppimateriaalit

Monisteet, linkit ja verkkomateriaali. Tästä annetaan tarkemmat tiedot kurssin alkuviikoilla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan keskimääräinen työmäärä on noin 110 tuntia, mikä koostuu lähiopetuksesta, harjoitustöistä ja itsenäisestä työskentelystä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Kurssin voi suorittaa myös vaihtoehtoisella tavalla, joka tapahtuu tenttimällä ja henkilökohtaisella harjoitustyöllä. Tästä suoritustavasta voi kysyä tarkempia tietoja opettajalta. Tämä suoritustapa on voimassa sekä itsenäisillä opiskelijoilla että tavoiteaikataulun ylittäneillä opiskelijoilla.

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssi koostuu kahdesta osiosta perustietotekniikka ml. työvälineohjelmat (3 op) ja CAD-työkalun käytön perusteet (1 op).
Tällä opintojaksolla tehdään erilaisia matematiikkaan, fysiikkaan, sähkötekniikkaan ja sähköurakointiin liittyviä soveltavia harjoitustehtäviä.
Kurssilla tarvitaan kannettavaa tietokonetta, jossa on kunnon näppäimistö ja hiiri.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

"Perusosaaminen" Opiskelija osaa TAMKin järjestelmien ja työvälineohjelmien peruskäytön. Opiskelija osaa perusraportin teon Wordillä ml. ylä- ja alatunnisteet, taulukot ja kuvien käsittelyn, kenttämuuttujat ja kaavaeditorin. Opiskelija osaa Excelin perustietotyypit, taulukon muotoilun, perusfunktiot ja peruskuvaajien teon. Opiskelija osaa käyttää Powerpointia ammatillisen tiedon esittämisessä. Opiskelija ottaa vastuun omasta opiskelustaan ja suoriutuu tehtävistä ryhmän tukemana.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

"Vaativampi osaaminen" Opiskelija osaa työvälineohjelmien vaativamman käytön. Edellisten lisäksi opiskelija osaa muodostaa ja muokata Wordin tyylejä, tehdä osioituja dokumentteja ja tuottaa automaattisen sisällysluettelon. Opiskelija osaa Excelin JOS- ja HAKU-funktioden käytön, lineaarisen regression ml. interpolaation ja ekstrapolaation, eri kuvaajien muokkauksen ja isomman laskenta-arkin käsittelyn. Lisäksi opiskelijaa osaa käyttää Excelin matematiikka-, logiikka- ja tekstifunktioita. Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä itsenäisesti ja ottaa vastuun myös ryhmän suoriutumisesta.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

"Soveltava osaaminen" Opiskelija osaa omakohtaisesti, sujuvasti, monipuolisesti ja virheettömästi soveltaa työvälineohjelmia oman ammattialansa ongelmien ratkaisussa ja raportoinnissa esimerkiksi erilaisten mittaustietojen käsittelyssä. Opiskelija on erittäin motivoitunut ja ottaa sitoutuneesti vastuuta omasta ja ryhmän suoriutumisesta.

Siirry alkuun