Siirry suoraan sisältöön

Valmistus- ja laatutekniikan perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5K00BG85-3011

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
27.07.2015 - 06.09.2015
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2015 - 31.12.2015
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Konetekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Konetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Pauliina Paukkala
Sakari Lepola
Vastuuhenkilö
Pauliina Paukkala
Opintojakso
5K00BG85

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija tuntee tärkeimmät tuotantomuodot ja valmistusmenetelmät. Saavuttaa valmiudet keskeisten valmistusteknisten ja niissä esiintyvien termien ymmärtämiselle. Hahmottaa tuotantoautomaation merkityksen. Opiskelija tuntee tärkeimmät laatutekniikat periaateellisella tasolla. Opiskelija osaa suorittaa tärkeimpiä konepajateknisiä mittauksia sekä tietää yleisimmät mittavälineet. Opiskelija ymmärtää digitaalisten ratkaisujen mahdollisuudet niin valmistuksessa kuin mittauksissakin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Sisältö (Opintojakso)

Tuotantomuodot ja niiden ohjaus, keskeisimmät koneistus-hitsausmenetelmät, levytyöt, pinnoitusmenetelmät, kokoonpano, valmistuksen automatisointi, laatutekniikat, mittaus, mittavälineet.
3D-koordinaattimittaus, laserskanneri.
Opiskelija ymmärtää digitaalisten ratkaisujen mahdollisuudet niin valmistuksessa kuin mittauksissakin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tenttipäivä sovitaan kurssin aloituksessa

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentit, harjoitustyöt, esitelmät
Valmistustekniikan osalta: Esitelmät 40%, tentti 60%
Laatutekniikan osalta: Tehtävät 40%, tentti 60%

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

harjoitukset, lähiopetus, yhteistoiminnallinen oppiminen, harjoitustyöt, tentti, esitelmät

Oppimateriaalit

Esitellään kurssin alussa
Valmistustekniikan osalta:
Valmistustekniikaa E.Ihalainen-K.Aaltonen et al. ja/tai
Konetekniikan perusteet T. Keinänen-P. Kärkkäinen

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan tekemä työ 27h/op

Sisällön jaksotus

Lähiopetus yht. 68h
Laatutekniikka 28h
Valmistustekniikka 40h

Lisätietoja opiskelijoille

Valmistustekniikan osuudessa opiskelijat valmistelevat pienryhmissä esityksen arvotusta tai valitsemastaan aiheesta, joka esitetään, palautetaan ja arvostellaan osana kurssin suoritusta.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa tunnistaa ja määritellä alaan liittyvät peruskäsitteistön. Suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna/avustettuna. Tuntee erilaisia menettelytapoja, muttei välttämättä osaa perustella kaikkia valintojaan. Toimii ryhmän jäsenenä yhteisten ponnistelujen hyväksi.
Tunnistaa vuorovaikutustaitonsa. Tunnistaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja. Ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan ja osaa ottaa vastaan sekä antaa palautetta.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Jäsentää alaan liittyvien käsitteiden väliset suhteet. Osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan sekä perustella valintansa. Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja. Ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan. Osaa antaa ja ottaa vastaan palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Ymmärtää laaja-alaisia kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita. Osaa etsiä erilaisia toimintatapoja ja ratkaisuvaihtoehtoja, perustella valintojaan ja kokeilla uudenlaisia toimintamalleja. Arvioi erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja ja yhdistelee erilaisia ratkaisuja luovasti tai mahdollisesti jopa innovoi uusia ratkaisuja.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta. Toimii vastuullisesti ja sitoutuneesti yhteisön ja oman alan vaatimukset ja tarpeet huomioon ottaen. Käyttää rakentavaa palautetta systemaattisesti oman ja yhteisönsä ammatillisen kasvun välineenä.

Siirry alkuun