Skip to main content

Customer and Thesis Projects 2 (10 cr)

Code: 2E00EW94-3002

General information


Enrolment period
02.12.2022 - 13.01.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
05.01.2023 - 16.12.2023
Implementation has ended.
Credits
10 cr
RDI portion
10 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Media
Campus
TAMK Mediapolis
Teaching languages
Finnish
Seats
30 - 45
Degree programmes
Degree Programme in Media
Teachers
Petteri Rajanti
Kai Salonen
Tommi Moilanen
Tuomas Niemi
Outi Söderholm
Teppo Nuutinen
Arto Koskinen
Ari Koivumäki
Person in charge
Ari Koivumäki
Tags
CONTACT
Course
2E00EW94

Objectives (course unit)

Opiskelija pystyy toteuttamaan opinnäyteprojektin ja määrittelemään siihen liittyviä tutkimusaiheita joko asiakasprojektin tai taiteellisen projektin pohjalta. Hän ymmärtää monivaiheisen palautteen roolin erilaisten tuotantojen pitkäjänteisessä kehittämisessä. Hän osaa suunnitella, toteuttaa ja dokumentoida esituotannon, tuotannon ja jälkituotannon työvaiheita sekä tuotannon resurssointia. Opiskelija hallitsee mediasisällön tuotantoprosessin omassa työroolissaan.

Content (course unit)

Kehitetään opinnäyteprojekteja joko tilaajille tehtävien projektien ja konseptien tai taiteellisten suunnitelmien ja käsikirjoitusten pohjalta. Toteutetaan opinnäyteprojekteja kuten markkinointiviestintää, dokumentaareja, televisioprojekteja tai lyhytelokuvia.

Assessment criteria, pass/fail (course unit)

Hyväksytään, kun opiskelija on osallistunut opetuksiin riittävän aktiivisesti ja sovitut projektit on toteutettu, dokumentoitu ja raportoitu ja palautekeskustelu on pidetty.

Location and time

Dokumenttien ja fiktioiden käsikirjoitusten kehittely tapahtuu pääsääntöisesti perjantaisin klo 13-16 olettaen että käsikirjoitusversio on toimitettu saman viikon keskiviikkoon klo 16 mennessä moodleen https://moodle.tuni.fi/course/view.php?id=30159 . Alkutalven perjantai-tapaamisissa käsitellään idealuonnoksia, esitellään synopsiksia ja tuotannon visuaalista ilmettä. Kuvaukset toteutetaan kevään ja kesän aikana.

Fiktiohankkeeseen tulee osallistua käsikirjoittaja, ohjaaja ja tuottaja. Käsikirjoittajalta edellytetään käsikirjoittamisen ammattiopintojen kurssisuorituksia. Siirto-opiskelijoilta edellytetään vastaavia opintoja. Käsikirjoitus saa olla enimmillään 10 sivuinen ja tuotannollisesti toteuttamiskelpoinen. Tämä määritellään Tuubi-prosessin yhteydessä.

Ohjaajan tulee suorittaa ohjaukseen liittyvät kurssikokonaisuudet. Kaikkien taiteellisessa vastuussa olevien työryhmän jäsenten tulee suorittaa ammattiopinnot ennen opinnäyteprojektia, jonka tulee samalla olla useamman opiskelijan opinnäytetyö. Työryhmän jäsenten opintojen etenemistä seurataan ja edellytetään, että opinnot ovat edenneet HOPSin mukaisesti aikataulussa. Tavoitteena on sujuva valmistuminen.

Taiteellisen lopputyöprojektin tekijöiden tulee osallistua kevään ASPRO 2 kurssille ja käsikirjoitukset ja tuotantosuunnitelmat tulee saada valmiiksi kurssin aikana.

Elokuvaprojekteihin voi etsiä -ulkopuolista tuotantoyhtiötä ja rahoitusta esimerkiksi Mesenaatti-kampanjan (https://mesenaatti.me/tervetuloa-yhteisorahoitus/ ) avulla tai tekemällä oppilasosuuskunnan kautta ASPRO 1:lle ja 2:lle kurssille tarjottuja tilausprojekteja. Osuuskunnassa sovitaan työryhmän kesken tilausprojekteista kerättyjen tulojen käytöstä Osuuskunnan sääntöjen mukaisesti.

Tuotantosuunnitelmat on tehtävä ja esiteltävä TUUBI-prosessin mukaisesti.
Käsikirjoituksiin on saatava vastuuopettajien hyväksyntä, samoin kuvasuunnitelmat on toimitettava ja hyväksytettävä hyvissä ajoin ennen kuvauksia.
Työryhmän on nimettävä jälkituotannon (edit, ääni, värimäärittely, on-line) koordinaattori, joka varmistaa jälkituotannon aikataulun ja tilavaraukset sekä palauteajat ohjaavien opettajien kanssa.
Lopullinen versio on hyväksytettävä vastaavilla opettajilla. Tämä versio ja tuotantosopimukset toimitetaan tuottajalle, Outi Söderholmille.

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Tavoitteet:
Opiskelija osaa kehittää asiakkaan tarpeita ja kohderyhmiä huomioon ottavia mediasisältöjä ja konsepteja ja niiden tuotantosuunnitelmia. Hän pystyy osallistumaan taiteellisten opinnäyteprojektien ennakkosuunnitteluun kuten käsikirjoitusten ja tuotantosuunnitelmien kehittämiseen sekä tuotantoresurssien hankkimiseen. Hän pystyy näkemään tuotannon erityispiirteitä, etsimään tuotannon kehittelyä helpottavia tietolähteitä ja ideoimaan tuotantoon liittyviä tutkimuskysymyksiä ja opinnäyteaiheita. Opiskelija pystyy toteuttamaan asiakasprojektin yksin tai työryhmän jäsenenä.

Opintojakson sisältö
Tilaustöiden ja taiteellisten töiden kehitysprosessit. Asiakkaille tehtävien mediaprojektien tai konseptien tuotanto ja neuvottelut asiakkaiden kanssa. Taiteellisten opinnäyteprojektien esituotantoa kuten käsikirjoituksia, konsepteja ja lyhytelokuvien tuotantosuunnitelmia. Opiskelija perehtyy projektinsa edellyttämiin IPR-oikeuksiin, sopimusmalleihin, työturvallisuuteen ja eri rahoitusmalleihin.

Opinnäyteprojektit
Kehitetään opinnäytteeseen liittyviä tuotantoprojekteja kuten lyhytelokuvia, dokumentteja tai tilaajille tehtäviä audiovisuaalisia tuotteita tai konsepteja.

Kullekin projektille sovitaan yksilöllinen, tavoitteita palveleva ohjausprosessi ja palautteen ajankohdat

ohjaavia opettajia on resursoitu sekä tuotantojen käsikirjoittamiseen ja suunnitteluprosessiin että toteutukseen eli kuvaukseen, leikkaukseen, ääneen ja tuotantoon.

Yleisenä tavoitteena on hallita mediasisällön suunnittelua ja tuotantoprosessia, vertailla erilaisia vaihtoehtoja suunnitteluprosessiin ja dokumentoida analyyttisesti ja itsekriittisesti tuotannon kulkua.

Arvioida ja ottaa huomioon tuotannon erityispiirteitä ja hahmottamaan siihen liittyviä tutkimuskysymyksiä. Koota ja soveltaa tuotannon kehittelyä helpottavia tietolähteitä

Go back to top of page