Insinöörin tietotekniikan perusteet (3 op)
Toteutuksen tunnus: 5R00BD08-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.07.2014 - 09.09.2014
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.09.2014 - 20.12.2014
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Rakennustekniikka
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tutkinto-ohjelma, vuosina 2014-2018 aloittaneet
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija saa valmiudet opinnoissa tarpeellisten perusohjelmistojen käyttöön ja niillä tehtävään dokumenttien tuottamiseen sekä oppii käyttämään TAMKin tietoverkon palveluita. Opiskelija oppii itsenäisesti etsimään tietoa alaan liittyvästä kirjallisuudesta.
Sisältö (Opintojakso)
TAMKin verkkopalvelujen käyttö, tietoturva, tietokoneen rakenne, tietoverkot ja tietoliikenne, kirjatentti, tuntiharjoitukset, kotiharjoitus, tyylien käyttö, SFS asiakirjastandardin mukainen asettelu, kuvien ym. sisällön lisäys ja asettelu, ylä- ja alatunniste, taulukot, sivunasetukset, oikoluku, tavutus ja kieli, taulukkolaskenta (MS Excel), peruskaavat, operaattorien käyttö, tulostusasetukset, asettelu, kaaviot, trendiviiva, regressiokäyrä, makrot, napit ja yhdistelmäruutu, kopiointi ja OLE Wordin ja Excelin välillä, esitysgrafiikka (MS PowerPoint), yksinkertaisen esityksen teko, perus- ja otsikkodian tyyli, dian rakenne, kuvien ym. sisällön lisäys ja asettelu, PDF (Adobe Acrobat ja Reader).
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Kurssilla ei järjestetä erillistä tenttiä. (ks. aikaisemmat kohdat)
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssi arvioidaan ansiokansion ja opiskeluaktiivisuuden perusteella. Tämä suoritustapa on voimassa 01.09.2014 – 19.12.2014.
Ansiokansio koostuu oppimispäiväkirjasta, osaamisen näytöistä, harjoitustehtävien ratkaisuista, projekteista ja omasta materiaalista.
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Lähiopetus, suulliset ja kirjalliset tietokoneharjoitukset, demonstraatiot, projektityöt ja parityöskentely.
Oppimateriaalit
Monisteet, linkit ja verkkomateriaali. Tästä annetaan tarkemmat tiedot kurssin alkuviikoilla.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan keskimääräinen työmäärä on noin 80-85 tuntia, mikä koostuu lähiopetuksesta, harjoitustöistä ja itsenäisestä työskentelystä.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Kurssin voi suorittaa myös vaihtoehtoisella tavalla, joka tapahtuu tenttimällä ja henkilökohtaisella harjoitustyöllä. Tästä suoritustavasta voi kysyä tarkempia tietoja opettajalta. Tämä suoritustapa on voimassa sekä itsenäisillä opiskelijoilla että tavoiteaikataulun ylittäneillä opiskelijoilla.
Lisätiedot
Paananen: Tietotekniikan peruskirja, Docendo, tuorein painos
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osaa TAMKin järjestelmien ja työvälineohjelmien peruskäytön. Opiskelija osaa perusraportin teon Wordillä ml. ylä- ja alatunnisteet, taulukot ja kuvien käsittelyn, kenttämuuttujat ja kaavaeditorin. Opiskelija osaa Excelin perustietotyypit, taulukon muotoilun, perusfunktiot ja peruskuvaajien teon. Opiskelija pystyy käyttämään Powerpointia ammatillisen tiedon esittämisessä. Opiskelija ottaa vastuun omasta opiskelustaan ja suoriutuu tehtävistä ryhmän tukemana.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osaa työvälineohjelmien vaativamman käytön. Edellisten lisäksi opiskelija osaa muodostaa ja muokata Wordin tyylejä, tehdä osioituja dokumentteja ja tuottaa automaattisen sisällysluettelon. Opiskelija osaa Excelin JOS- ja HAKU-funktioden käytön, lineaarisen regression ml. interpolaation ja ekstrapolaation, eri kuvaajien muokkauksen ja isomman laskenta-arkin käsittelyn. Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä itsenäisesti ja ottaa vastuun myös ryhmän suoriutumisesta.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osaa omakohtaisesti, sujuvasti, monipuolisesti ja virheettömästi soveltaa työvälineohjelmia oman ammattialansa ongelmien ratkaisussa ja raportoinnissa esimerkiksi erilaisten mittaustietojen käsittelyssä.Opiskelija osaa omakohtaisesti soveltaa työvälineohjelmia oman ammattialansa ongelmien ratkaisussa. Opiskelija on erittäin motivoitunut ja ottaa sitoutuneesti vastuuta omasta ja ryhmän suoriutumisesta.