Siirry suoraan sisältöön

Luovat tuotteet ja liiketoimintamallit (10 op)

Toteutuksen tunnus: 3H00CA69-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
26.08.2013 - 11.03.2014
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
26.08.2013 - 18.12.2015
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
3 - 10
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Yrittäjyys (Proakatemia)
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Opettajat
Hanna Saraketo
Leena Eerola
Opintojakso
3H00CA69

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

- Opiskelija oppii käyttämään eri innovointimenetelmiä ja kehittää niiden avulla omalle yritykselle uusia kaupallistettavia tuotteita.
- Opiskelija osaa tulkita ympäristön signaaleja ja kehittää omaa liiketoimintaansa sen suuntaisesti sekä löytää mahdollisia uusia liikeideoita.
- Opiskelija osaa kehittää yritykselle uusia liiketoimintamalleja.

Sisältö (Opintojakso)

Miten innovoidaan ja jalostetaan uusia ideoita, niin että niistä saadaan kannattavaa yritystoimintaa?
Miten haetaan ja tulkitaan tulevaisuuden trendejä?
Miten kehitän uusia liiketoimintamalleja ja --ideoita?

Esitietovaatimukset (Opintojakso)

1. vuoden opinnot.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Proakatemialla ei ole pakollisia luentoja tai tenttejä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kaikki tehdyt projektitunnit, palaverit, oppimistilaisuudet ja työtunnit kirjataan ylös omaan opinto-ohjelmaan. Tämän opinto-ohjelman yllä ja ajan tasalla pitäminen on jokaisen omalla vastuulla. Opintopisteet karttuvat tehtyjen ja kirjattujen tuntien mukaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Proakatemialla yrittäjyyden opiskelu alkaa tiimiyrityksen perustamisella. Tiimiyritys koostuu 15–20 opiskelijasta. Kaikilla on takanaan ensimmäisen vuoden perusopinnot joko liiketaloudesta tai tietojenkäsittelystä. Opiskelijat työskentelevät tiimiyrityksessä ja hakevat samalla jatkuvasti uutta tietoa ja oppia ammattikirjallisuudesta sekä käyvät valitsemistaan seminaareista.

Proakatemialla ei ole pakollisia luentoja tai tenttejä. Oppiminen perustuu tekemällä oppimiseen. Opinnot itsessään muotoutuvat tiimipalavereista, pienryhmäopiskelusta, oman tiimiyrityksen liiketoiminnan kehittämisestä, itsenäisestä tiedonhausta sekä erilaisista projekteista. Projekteissa keskitymme muun muassa markkinointiin, viestintään, myyntiin, tapahtumajärjestämiseen, graafiseen suunnitteluun, projektijohtamiseen, innovointiin ja tietoteknisten taitojen hyödyntämiseen. Mikään ei kuitenkaan estä opiskelijoita tekemästä juuri itseä kiinnostavia projekteja.

Oppimateriaalit

Proakatemialainen lukee paljon. Vuosittain uudistuvasta kirjalistasta poimitaan itseä kiinnostavaa ammattikirjallisuutta. Kirjoista saadut opit ja ajatukset kootaan esseiksi, mindmapiksi tai vaikka videoksi . Niiden sisältöä sovelletaan projekteihin, oman tiimiyrityksen toimintaan ja itsensä kehittämiseen – siis teoria viedään käytäntöön.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Proakatemialla opiskelijoilla ei ole lukujärjestystä tai annettuja luentoaikatauluja. Viikkoa rytmittävät kaksi kertaa viikossa pidettävät tiimipalaverit eli Pajat, muuten jokainen on itse vastuussa omasta ajankäytöstään. Proakatemialaisen tärkein työväline onkin kalenteri. Tärkeässä roolissa on myös oma motivaatio itsenäiseen opiskeluun ja oppimiseen sekä itsensä kehittämiseen. Proakatemialla vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Seminaareissa ja tapahtumissa kuulee uusimmat suuntaukset, tiedot ja teoriat. Samalla on mahdollisuus verkostoitua, luoda kontakteja ja tutustua uusiin ihmisiin. Osallistumme itseä kiinnostaviin seminaareihin koko opiskeluajan. Tämän lisäksi kutsumme huippupuhujia, menestyneitä liikemiehiä ja – naisia sekä kokemusrikkaita yrittäjiä Proakatemialle. He jakavat kokemusiaan, ajatuksiaan ja neuvojaan antaen meille rohkeutta ja auttaen meitä välttämään virheitä.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opiskelijat työskentelevät tiimiyrityksessä ja hakevat samalla jatkuvasti uutta tietoa ja oppia ammattikirjallisuudesta sekä käyvät valitsemistaan seminaareista.

Lisätiedot

Opintojakson voi suorittaa 3 - 15 opintopisteen laajuisena. Opintojakson arviointi perustuu opiskelijan teorian pohjalta tuottamiin kirjallisiin dokumentteihin. Hän saa palautteen tiimiltään sekä valmentajaltaan. Opintojakso arvioidaan suoritusmerkinnällä.

Siirry alkuun