Siirry suoraan sisältöön

Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00BB18-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
29.07.2013 - 16.12.2013
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
07.01.2014 - 09.03.2014
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
10 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
10 - 70
Koulutus
Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma, vuonna 2013 tai aiemmin aloittaneet
Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma, vuonna 2013 tai aiemmin aloittaneet
Opettajat
Eija Reunanen
Tuija Heikkilä
Sami Salonen
Vastuuhenkilö
Eija Reunanen
Opintojakso
8T00BB18

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija
- osaa esimiehenä tulkita työyhteisöjä ohjaavia lakeja, asetuksia sekä ohjeistuksia
- osaa valita tarkoituksenmukaiset siivousmenetelmät puhtauspalvelujen tuottamiseen
- ymmärtää mikrobiologian merkityksen turvallisuuden varmistajana.

Sisältö (Opintojakso)

MIKSI mikrobiologian ja hygienian osaaminen on tärkeää toimialalla?
MITÄ laatu- ja turvallisuusasioita pitää osata omalla alalla?
MITEN lainsäädäntö säätelee työntekijän ja esimiehen toimintaa?

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentit
Tehtävät
Tiimityöskentely
Raportointi
Itsearviointi
Vertaisarviointi
Opas
"Happening"

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Tehtävät
Luennot
Tiimityöskentely
Tutkimus
Tutustumiskäynnit
"Happening"
Workshop

Oppimateriaalit

Sovitaan opintojakson alussa

Sisällön jaksotus

Tiimityöskentely ja ohjaus 40 %
Itsenäinen työskentely 40 %
Luennot, vierailut 20%

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Tehtävien yhteydessä tehdään työelämäyhteistyötä.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä laatuun ja turvallisuuteen liittyvät käsitteet ja niitä ohjaavan lainsäädännön.
Opiskelija on suoriutunut annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä ja tarkastelee sekä arvioi asioita omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyvät käsitteet ja niitä ohjaavan lainsäädännön. Opiskelija osaa ratkaista turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa yleistää ja analysoida laaja-alaisia laatuun ja turvallisuuteen liittyviä kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita. Opiskelija osaa soveltaa lainsäädäntöä käytännön tilanteisiin.
Opiskelija osaa arvioida erilaisia laatuun ja turvallisuuteen liittyviä ratkaisuvaihtoehtoja ja yhdistellä niitä luovasti tai luoda uusia.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Opiskelija kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Siirry alkuun