Kahvilatuotteet kauniisti (5 op)
Toteutuksen tunnus: V394-5-2001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 15.08.2011 - 16.01.2011
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 03.01.2011 - 13.03.2011
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
Sisältö (Opintojakso)
Opintojakson vastuuopettajat: Taija Karhe
5 op
Tavoite:
Opiskelija tutustuu kahvin ja kahvilakulttuurin historiaan ja osaa valmistaa erikoiskahveja. Hän osaa kehittää, muunnella konditoria- ja leivontatuotteita työelämän tarpeisiin ja ottaa huomioon tarjottavien esteettisyyden.
Opintojakson sisältö:
MITÄ estetiikka ja trendit merkitsevät kahvilatuotteissa sekä kahvilaympäristössä?
MIKSI tuotekehitys on tärkeää myytävissä tuotteissa?
MITEN kahvilakulttuuri on kehittynyt historiasta tähän päivään?
MITEN toteutan pop up kahvilan
-kahvin ja kahvilakulttuurin historia
-erikoiskahvien valmistus
-konditoria- ja leivontatuotteiden valmistus
-esteettisyys
Opetusmenetelmät / opiskelumenetelmät:
-luennot
-käytännön harjoitukset
-opintokäynnit
Arviointimenetelmät / kohteet:
-käytännön työskentely
-harjoitukset
-aktiivinen osallistuminen
Opetuskieli:
suomi
Kirjallisuus:
- Peltomäki. S., Välimäki P.A., Minni, R. & Koponen, P. 1997. Laatua leivontaan.
- Heinonen, J., Jouppila. K.& Salovaara, H. Kondiittorin käsikirja.
- Avotie, A. 1993. Värioppia ja sommittelua ruokaan.
- Avotie, A. 1991. Värioppia ja sommittelua ruokaan - keittokirja.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
Tyydyttävä (1-2)
Opiskelija tunnistaa suomalaiseen kahvilakulttuurin historian ja alan trendit. Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä. Hän ei osaa aina perustella valintojaan. Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita pääasiassa omasta näkökulmastaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
Hyvä (3-4)
Opiskelija osaa jäsentää kahvilakulttuuria ja toteuttaa kahvilatoimintaa valitussa ympäristössä. Opiskelija osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman toimintatavan ja perustella valintansa. Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi ryhmän toimintaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
Kiitettävä (5)
Opiskelija ymmärtää suomalaisen kahvilakulttuuriin kehitykseen vaikuttaneet asiat laaja-alaisesti ja toteuttaa pop up-kahvilatoimintaa. Opiskelija osaa etsiä erilaisia toimintatapoja ja ratkaisuvaihtoehtoja sekä perustella valintojaan. Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja sitoutuneesti yhteisön vaatimukset ja tarpeet huomioiden.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
lähiopetus|esitelmät|harjoitustyöt|kenttätyöskentely (sis. opintoretket)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kurssi on lähiopetusta
Lisätietoja opiskelijoille
Ajankohta
Tunnit ovat perjantaisin klo 8.15 - 16 alkaen 14.1. Viikolla 1, 7.1 ei ole vielä tunteja.
Oppimistavoitteet
Opiskelija osaa suunnitella ja valmistaa myyviä tuotteita kahvilatarjontaan.
Opiskelija tietää erikoiskahvit ja osaa valmistaa niitä.
Opiskelija ymmärtää tilasomistamisen merkityksen asiakkaan viihtymisessä ja elämysten kokemisessa.
Toteutustapa
Kurssi toteutetaan kontaktiopetuksena ja se sisältää keittiötyöskentelyä (leivontaa ja kahvien valmistusta).