Siirry suoraan sisältöön

Suomen kielen tuki 1Laajuus (5 op)

Tunnus: NV00FU09

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on realistinen käsitys omasta suomen kielen taidostaan suhteessa oman alan työelämän vaatimuksiin. Hän pystyy käyttämään apuvälineitä
Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on vahvistunut suomen kielen perustaito (kirjoittaminen, puhuminen, lukeminen kuunteleminen), siten että hän suoriutuu sujuvammin opiskelussa vaadittavista tilanteista ja tehtävistä suomen kielellä. Tavoitteena on, että suomenkieliset tehtävät eivät kuormita opiskelijaa niin paljon kuin aiemmin.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija pystyy puhumaan suomeksi omasta opiskeluaiheesta tai ammattialasta. Hän hallitsee (tulevassa) työssä tarvittavia kielenkäyttötilanteita ja tekstejä suomen kielellä.

Sisältö

Opintojaksoon kuuluu diagnostinen osuus, jossa kartoitetaan jokaisen opiskelijan suomen kielen taidon tasoa ja laatua.
Opiskelija tuottaa korkeakouluopiskeluun liittyviä tekstilajeja kuten essee, raportti sekä erilaiset opinnäytteet. Opintojaksolla hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan opiskelijan oman alan opinnoissa annettuja kirjoitustehtäviä. Opiskeluun kuuluvia tilanteita kuten luentoja, esitelmiä ja ryhmätyötilanteita harjoitellaan niin tuottamisen kuin ymmärtämisenkin kannalta.
Opintojaksolla opiskelija valitsee neljästä osiosta kolme, joihin hän perehtyy:
1) Suomalainen kulttuuri ja yhteiskunta
Osiossa käsitellään suomalaista kirjallisuutta, elokuvia tai sarjoja sekä yhteiskunnallisia ilmiöitä ja julkista keskustelua suullisesti tai kirjallisesti.
2) Ammatillinen kielitaito työyhteisöviestinnässä
3) Ammatillinen kielitaito alan ulkopuolisten ihmisten kanssa viestinnässä
Korkeakouluammattien työelämän kielenkäyttöä, sekä työyhteisön näkökulmasta että alan ulkopuolistenkin kanssa keskustelun näkökulmasta. Ammatillista kielenkäyttöä harjoitellaan sekä suullisesti että kirjallisesti. Lisäksi jäsennetään ammatillista sanastoa ja terminologiaa.
4) Urasuunnittelu ja työnhaku
Osiossa tarkastellaan työnhakuun liittyviä tekstejä ja tilanteita ja harjoitellaan niitä.

Esitietovaatimukset

vähintään suomen kielen taitotaso B2

Lisätiedot

Suoritustavat:
- Monimuoto-opiskelu: verkko-opiskelu, itsenäinen työskentely ja lähiopetus