Siirry suoraan sisältöön

Akkuteollisuuden ympäristökestävyyden opinnot

Tunnus: 23JAKYM

Opetuskielet

  • suomi

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on syventää osallistujien akkuteollisuuden osaamista vastaamaan yritysten ja yhteiskunnan nykyisiä ja tulevia tarpeita sisältäen akkuarvoketjuun liittyvän erityisosaamisen lisäksi koko järjestelmän ja arvoketjun ymmärryksen lisäämistä ja sitä, miten oma tekeminen vaikuttaa akkuarvoketjuun sekä teknisestä että esimerkiksi liiketoiminnan tai vastuullisuuden näkökulmasta. Osallistuja saa käsityksen ympäristönkestävän arvoketjun eri osioiden elinkaaren toteuttamisesta monitasoisessa ympäristölupamääräysten ja hallintakeinojen toimintaympäristössä.

Koulutuksen sisältö on rakennettu siten, osioiden elinkaaren toteuttamisesta monitasoisessa ympäristölupamääräysten ja hallintakeinojen toimintaympäristössä.
Koulutuksen sisältö on rakennettu siten, että siihen voivat osallistua henkilöt, joilla on riittävät edellytykset kyseisen koulutuksen tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen.

Osaamistavoitteet

Koulutus rakentuu neljästä verkkototeutukseksi rakennetusta moduulista, jolloin moduuli 1 tuottaa osallistujille ymmärrystä ympäristölainsäädännön linkittymistä akkuarvoketjun eri osiin ja ympäristövaikutusten arviointiin.

Moduuli 2:ssa osallistuja perehtyy akkuarvoketjun pääasiallisiin ympäristövaikutuksiin. Moduulissa 3 osallistujan osaaminen täydentyy raaka-aineiden jäljitettävyyteen liittyvillä tekniikoilla ympäristövastuullisuuden näkökulmasta. Neljännessä moduulissa osallistuja täydentää osaamista vastuullisen ja eettisen liiketoiminnan perusteilla perehtymällä vastuullisuusraportointiin (ESG), indikaattoreihin sekä vastuullisuuden mittaamiseen käytännössä. Kaikilla moduuleilla pyritään vastaamaan työvoiman osaamistarpeisiin.

Sisällön valinnaisuus

Valitaan kaikki