Siirry suoraan sisältöön

Arkkitehtuurin perusteetLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: 5B00GS33

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi
Vastuuhenkilö
Minna Nyström

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää arkkitehtuurin estetiikan, käytettävyyden ja kestävyyden sekä taiteen, tekniikan ja talouden yhdistelmänä.
Opiskelija tunnistaa erilaisia arkkitehtuurin tyylejä ja osaa luokitella arkkitehtuurin erilaisia osa-alueita.

Sisältö

Arkkitehtuurin perusteiden ymmärrys ja hallinta.
Rakennustaiteen peruskäsitteet (tila, volyymi, muoto, rakenne, pinta, rytmi, valo, väri, suhde, mittakaava, funktio, ympäristö, maisema).

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelijalla on vaikeuksia hahmottaa aiheen perusideoita ja sen vuoksi opitun soveltaminen käytännön työhön on hankalaa. Harjoitustehtävissä perustelut ovat haparoivia.

Aktiivisuus opintojaksolla ja tehtävissä on heikkoa tai tyydyttävää.

Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Hän tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija hahmottaa opintojakson aiheen perusideat ja osaa soveltaa oppimaansa käytännön työhön sekä osaa selittää ammattimaisesti harjoitustöissä tehtyjen valintojen syyt ja seuraukset.

Aktiivisuus opintojaksolla ja tehtävissä on hyvä. Työskentely etenee opintojaksolla johdonmukaisesti. Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan

Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti. Hän tarkastelee ja arvioi asioita sekä omasta että lähiyhteisön näkökulmasta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hahmottaa opintojaksolla opetetut sekä aikaisemmin opitut asiat ja osaa soveltaa oppimaansa monipuolisesti ja ammattimaisesti käytännön työhön. Opiskelija osaa selittää ja perustella asiantuntevasti ja ammattimaisesti harjoitustöissä tehtyjen valintojen syyt ja seuraukset.

Opiskelija on osallistunut opetukseen aktiivisesti, vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Hän osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti ja kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Opiskelija käyttää palautetta systemaattisesti oman ja yhteisönsä ammatillisen kasvun välineenä. Hän tarkastelee ja arvioi itseään sekä sitä yhteisöä tai työkokonaisuutta, jossa omalla ammattialallaan toimii

Siirry alkuun