Skip to main content

Continuing Education for Location Managers: 21SKUVAJA

Code: 21SKUVAJA

Duration
0.5 years (20 cr)
Start semester
Autumn 2021

Description

Koulutuksessa täydennät av-alan osaamistasi, opit tuotantotekniikkaa ja perehdyt kuvauspaikkajärjestäjän eli location managerin työnkuvaan. Koulutus on nopea, työelämälähtöinen täsmäkoulutus kansainvälisten elokuvatuotantojen mukanaan tuomiin vaatimuksiin.

Koulutus on suunnattu luovan alan osaajille, jotka ovat työttömiä tai työttömyysuhan alaisia. Osallistujilla tulee olla työkokemusta tai koulutusta tuotannollisteknisestä työstä, joko audiovisuaalisen kulttuurin piiristä tai tapahtuma-alalta.

Curriculum development and working life cooperation

Koulutus on nopea, työelämälähtöinen täsmäkoulutus kansainvälisten elokuvatuotantojen mukanaan tuomiin vaatimuksiin.

Opiskelu on kokopäiväistä ja merkittävä osa koulutuksesta on työssäoppimista.

Further information

Koulutus koostuu teoriaopinnoista ja käytännön työharjoittelusta. Teoriaosuus toteutetaan osittain verkossa.

Koulutuksessa saat ajankohtaista ja työelämälähtöistä opetusta ammatista ja kuulet myös vierailevia alan asiantuntijoita, jotka ovat osallistuneet tunnettujen suomalaisten elokuvien ja tv-sarjojen tuotantoon.

Koulutuksen sisältöön kuuluu:
-Ura- ja työnhakuvalmennus sekä yrittäjyysosaaminen elokuva- ja TV-alan toimintaympäristössä
-Elokuva- ja TV-alan tuotantojen perusteet: tuotannon protokolla, ammattinimikkeet, tehtävänkuvat sekä johto- ja raportointisuhteet
-Käsikirjoituksen purku ja tuotannon aikataulutus, tekniset ratkaisut ja toteutus, kuvausaikataulu ja yleisimmät suunnitteluohjelmat
-Budjetointi ja budjetin seuranta sekä logistiset prosessit
-Kuvauspaikkojen etsintä, soveltuvuuden määrittely ja dokumentointi
-Tuotantojärjestäjän työ osana taiteellisten työryhmien toimintaa
-Riskien hallinta ja arviointi, tuotantoihin liittyvät luvat, työturvallisuus ja vastuullisuus sekä kuvauspaikan järjestelyt

Koulutuksen yhteydessä perehdytään:
-Kuvauspaikkojen etsintään ja dokumentointiin
-Kuvausjärjestelyihin
-Tarvittavien yhteistyökumppanien etsimiseen
-Erilaisiin tuotantotiloihin ja kalustoihin sekä alueen muihin tuotantopalveluihin
-Kestävien periaatteiden mukaisiin ratkaisuihin liittyen energiankäyttöön, liikennejärjestelyihin, kierrätyksen hyödyntämiseen ja lähiruokapaikkoihin.

Koulutus kestää noin 4 kuukautta. Opiskelu on kokopäiväistä ja merkittävä osa koulutuksesta on työssäoppimista.

Select timing, structure or classification view

Show study timings by academic year, semester or period

Code Name Credits (cr) 2021-2022 Autumn 2021 1. / 2021 2. / 2021
TK00FV36 Kuvauspaikkajärjestäjän ammatin perusteet 8 8 8 4 4
TK00FV37 Työnhaku ja ammattilaisena kehittyminen 2 2 2 1 1
TK00FV38 Harjoittelu 10 10 10 5 5
Total 20 20 20 10 10

Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.

Go back to top of page