Siirry suoraan sisältöön

Teknologiaosaamisen johtamisen koulutus: 19YTJ

Tunnus: 14YTJ

Tutkinto:
Tekniikan ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Insinööri (ylempi AMK)

Laajuus:
60 op

Kesto:
1 vuotta (60 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2019

Kuvaus

Tutkintonimike
Tutkintonimike on insinööri (ylempi AMK), kansainvälisessä käytössä Master of Engineering. Tutkinto tuottaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan tai tehtävään kuin ylempi korkeakoulututkinto.
Teknologiaosaaminen ja sen johtaminen
Osaamisen johtaminen on organisaation osaamispääoman vaalimista ja sen kasvattamista. Tietotalous on murtautumassa läpi lopullisesti, ja siihen liittyy myös teknisen alan organisaatioiden toiminnan muuttuminen teknisestä suunnittelusta ja suorittamisesta jatkuvan muutoksen leimaamaan tietotyöhön. Kilpailukykyiset teknologiaosaamista käyttävät organisaatiot tarvitsevat insinöörikoulutuksen saaneita esimiestyöhön ja johtamiseen kykeneviä ammattilaisia. Asioiden riippuvuuksia ymmärtävien ja organisaation uudistamista ohjaavien avainhenkilöiden merkitys kasvaa.

Tavoite
Tutkinnon tavoitteena on varustaa opiskelija johtamaan asiantuntijatyötä teknologiayrityksissä ja muissa teknologiaosaamista käyttävissä organisaatioissa. Erityisinä tavoitteina on antaa opiskelijalle valmiuksia tekniikan ammattilaisten ja tekniikan osaamisen johtamiseen, tuotekehityksen ja innovaatioiden johtamiseen, talouden johtamiseen, projektien hallintaan, kansainvälisiin työympäristöihin, sekä oman esimieskäyttäytymisen kehittämiseen.

Kenelle?
Ylempi amk-tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat suorittaneet insinööri (amk) -tutkinnon, ja joille on kertynyt vähintään kolme vuotta työkokemusta asianomaiselta alalta em. tutkinnon jälkeen. Opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon ja sittemmin soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneelta vaadittavaksi työkokemukseksi voidaan hyväksyä vähintään kolmen vuoden työkokemus asianomaiselta alalta, josta vähintään vuosi on kertynyt ammattikorkea-koulututkinnon jälkeen.

Tutkinnon rakenne
Tutkinto on laajuudeltaan 60 opintopistettä. Opinnot koostuvat opiskelijan opinnäytetyönään (30 op) suorittamasta teknologiaosaamisen johtamisen kehittämistehtävästä, syventävistä ammattiopinnoista (25 op) ja vapaasti valittavista opinnoista (5 op). Hakijalla tulee hakuvaiheessa olla alustava suunnitelma kehittämistehtävästä. Syventävissä ammattiopinnoissa opiskelija kartuttaa teknologiaosaamisen johtamiseen liittyviä tietojaan ja taitojaan. Vapaasti valittavilla opinnoilla opiskelija voi lisätä osaamistaan kehittämistehtävänsä tai ammatillisten erityistarpeidensa mukaisesti.

Koulutuksen arvopohja
Koulutuksen arvopohjana on arkimedeen valan mukainen: Insinööri on mukana luomassa tekniikkaa, joka koituu luonnon ja ihmisen hyväksi. Insinööri on kaikessa toiminnoissaan suojelemassa kasvien, eläinten ja ihmisen elämää. Insinööri välttää epärehellisyyttä ja epäsopua ja pyrkii kehittymään taitavammaksi ongelmien ratkaisijaksi. Insinööri miettii kehityksen suuntalinjoja ja välttää vahingollisten tavoitteiden toteutumista.

Lisätiedot

Opintojen hyväksilukeminen

Taso, sisältö ja laajuus
Opiskelija voi ehdottaa hyväksilukemisia aikaisempien, vähintään amk:n erikoistumisopintojen, ylemmän amk-tason opintojen tai maisteritason opintojensa perusteella. Opintojaksokuvausten perusteella opiskelija voi pohtia, mistä opintojaksoista hänellä olisi mahdollisuus hakea hyväksilukemisia opintojakson tason, sisällöllisen vastaavuuden ja laajuuden mukaan. Kokonaisia opintojaksoja ei hyväksilueta
a) kymmentä vuotta vanhempien opintojen,
b) työkokemuksen tai
c) hakukelpoisuuden tuottaneeseen, opiskelijan pohjatutkintoon sisältyvien opintojen perusteella.

Hyväksiluettujen opintojaksojen arviointi
Hyväksilukeminen perustuu aina alkuperäisen arvioinnin antaneen oppilaitoksen todistukseen. Opintosuoritusotteeseen tulee merkintä, millä opinnoilla opintojakso on hyväksiluettu. Arvosanaksi merkitään S = suoritettu. Virtuaaliammattikorkeakoulun ja TAMK:n avoimen ammattikorkeakoulun kautta suoritettujen opintojen arvosanat siirretään sellaisenaan opiskelijan opintosuorituksiin.

Osittainen hyväksilukeminen
Opiskelija voi ehdottaa opintojakson vastuuopettajalle suoritustensa osittaista hyväksilukemista. Opettaja määrittelee, mitä osioita opintojaksosta on vielä suoritettava, ja miten opiskelija voi ne suorittaa. Opettaja arvioi opintojakson, kuten hän muutenkin arvioi sen. Opintojakson luonteesta riippuen arvioinnissa otetaan huomioon opiskelijan aikaisemmat osasuoritukset tai sitten arviointi tehdään vain päättövaiheen tason perusteella. Arvioinnissa opettaja voi ottaa huomioon, mikä on aikaisempien suoritusten ja nykyisten suoritusten osuus koko opintojaksosta.

Hyväksilukemiskäytäntö ja ajankohta
Opiskelija hakee kokonaisen opintojakson hyväksilukemista intranetiin tallennetulla lomakkeella, joka on nimeltään Opintojen hyväksilukeminen. Hän tulostaa ja allekirjoittaa lomakkeen sekä toi-mittaa sen todistusjäljennöksineen opinto-ohjaajalle. Vapaasti valittavien opintojen hyväksilukemisen yhteydessä opiskelija perustelee myös, miten hyväksiluettavat opinnot tukevat kehittämistehtävää tai liittyvät johonkin muuhun ammatilliseen erityistarpeeseen. Opiskelija voi ehdottaa hyväksilukemisia koko opiskelunsa ajan.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2019-2020 Syksy 2019 Kevät 2020 1. / 2019 2. / 2019 3. / 2020 4. / 2020
Y14YITEJOLUONNOS-1000
Syventävät ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

25
5J00CI07 Teknologiatalouden johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
5J00CE99 Technology Leadership 5 5 5 2.5 2.5
5J00CF02 Teknologiaprojektien johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
5J00CF05 Kansainvälinen teknologiaympäristö 5 5 5 2.5 2.5
5J00CF08 Kansainväliset teknologiasopimukset ja neuvottelut 5 5 5 2.5 2.5
Y14YITEJOLUONNOS-1001
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5
5J00CE98 Teknologiaosaamisen johtaminen 5
NY00CV36 Näyttöön perustuva toiminta 5
NY00CV37 Kvantitatiiviset tutkimusmenetelmät, vaikuttavuustutkimus (sis. SPSS) 5
NY00CV38 Laadullinen ja toiminnallinen kehittämistutkimus 5
NY00CV39 Tulevaisuustutkimus, ennakointi ja innovointi 5
NY00CV40 Henkilöstövoimavarojen johtaminen 5
NY00CV41 Talousjohtamisen perusteet 5
NY00CV42 Strategian ja muutoksen johtaminen sekä viestintä 5
NY00CV43 Teknologiaosaamisen johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
NY00CV44 Projektiosaaminen 5
NY00CV45 Asiakkuuksien hallinta 5
NY00CV46 Toiminnan kehittäminen palvelumuotoilun keinoin 5
NY00CV47 Sosiaali- ja terveysalan liiketoimintaosaaminen 5
Y14YITEJOLUONNOS-1002
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

30
5J00CF00 Opinnäytetyö 30 30 15 15 7.5 7.5 7.5 7.5
Yhteensä 60 60 30 30 15 15 15 15

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.