Siirry suoraan sisältöön

Palveluliiketoiminnan johtaminen: 19yresto

Tunnus: 19YRESTO

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (ylempi AMK)

Laajuus:
90 op

Kesto:
1.5 vuotta (90 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2019

Kuvaus

Hakukelpoisuus
Hakukelpoisuuden restonomi Ylempi AMK-opintoihin antavat restonomin ja tradenomin korkeakoulututkinnot sekä vaadittavan perustutkinnon jälkeen hankittu vähintään kahden vuoden työkokemus.

Aiemman opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon suorittaneelta vaaditaan korkeakoulututkinto ja kahden vuoden palvelualojen työkokemus.

Tutkintoohjelman tuottama osaaminen
Pääosaamistavoitteena on oppia uudistamaan palveluliiketoimintaa. Painopisteenä ovat matkailu-, majoitus-, elämys-, ravitsemis-, tapahtuma-, puhtauspalvelu-, elintarvike- ja kaupanalan yritysten toimintaympäristöt.
Palveluliiketoiminnan johtamisen koulutus antaa erinomaiset valmiudet toimia palvelu- ja vieraanvaraisuusalojen vaativissa asiantuntija-, suunnittelu-, kehittämis- ja johtotehtävissä.

Tutkintoohjelmassa keskitytään palveluliiketoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen. Opinnot parantavat opiskelijan osaamista kehittää asiakas-, liiketoiminta- ja ympäristölähtöisiä palveluja, tuotteita, elämyksiä, konsepteja ja brändejä. Lisäksi opiskelija voi laajentaa ja syventää muun muassa henkilöstö-, markkinointi-, myynti-, laskenta- ja projektiosaamistaan valitsemalla opintoja TAMKin monialaisesta yhteisestä opintotarjonnasta.

Opintojaksoilla yhdistyvät teoria ja työelämän käytännöt, sisällöt ja menetelmät. Opiskelija oppii hyödyntämään erilaisia tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiomenetelmiä organisaationsa liiketoiminnan kehittämisessä. Tärkeitä teemoja ovat asiakas- ja ympäräristölähtöisyys,digitaaliset palvelut ja logistiikka.
Opintojen tavoitteiden ja sisältöjen taustalla ovat palvelu- ja vieraanvaraisuusalojen megatrendit, kuten ilmastonmuutos, matkailun ja elämysteollisuuden kasvu, teknologistuminen sekä palveluyritysten kansainvälistyminen, kilpailu ja kustannussäästöpaineet.

Oppimisprojekteissa painottuvat kansainväliset asiakas-, liiketalous-, johtamis- ja henkilöstön kehittämishankkeet. Monialaisissa ja -tieteisissä projekteissa opiskelijat oppivat analysoimaan ja hyödyntämään kansainvälistä tutkimus- ja ennakointitietoa sekä verkottuvat yritysten ja muiden toimialojen opiskelijoiden kanssa.

Valmistuvien työelämään sijoittuminen
Restonomi Ylempi AMK on matkailu-, ravitsemis- ja talousalojen korkeakoulututkinto, joka tarjoaa monipuoliset ja laajat työllistymismahdollisuudet koti- ja ulkomailla. Päätyöllistäjinä ovat muun muassa sekä kansainväliset että paikalliset matkailu-, majoitus-, ravitsemis-, ruoka- ja elämysteollisuuden yritykset ja hankkeet. Valmistuttuaan opiskelijalla on sekä tiedolliset että menetelmälliset valmiudet toimia alan aktiivisena palveluliiketoiminnan johtamisen tutkijana, suunnittelijana, kehittäjänä, toteuttajana, arvioijana ja ennakoijana.

Koulutuksen arvoperusta
Koulutuksen arvoperusta on hyvinvointi-, estetiikka-, verkosto- ja vieraanvaraisuusosaamisissa, joiden perustan muodostavat kyvyt tunnistaa asiakaskokemuksen periaatteet ja kulutuskäyttäytymisen muutokset. Hyvinvointiosaamista on terveellisten, ympäristölähtöisten, turvallisten ja taloudellisesti kannattavien palvelujen tuottaminen, joilla edistetään asiakkaiden ja työyhteisön hyvinvointia. Keskeistä on laaja toimialatuntemus, kyky huomioida palvelutoiminnan esteettiset näkökulmat ja ymmärtää vieraanvaraisuus alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä.


Koulutuksen toteuttaminen
Koulutuksessa hyödynnetään moninaisia opetusmenetelmiä. Oman tutkinto-ohjelman lähiopetus järjestetään pääsääntöisesti torstai-iltaisin (16.30 - 20.00), perjantaisin (8.00 - 16.00 ja lauantaisin (8.30-15.00) noin kerran kuukaudessa syys- ja kevätlukukausina.
Lähiopetusjaksoilla tapahtuva yhteisöllinen arvon ja tiedon tuottaminen ja jakaminen ovat olennainen osa oppimista. Kunkin opintojakson opettaja määrittelee tarkemmat läsnäolovaatimukset.
Opiskelijoilta odotetaan aktiivisuutta lähiopetusjaksoilla, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioprojekteissa sekä verkkotyöskentelyn aikana.
Opiskelijat työskentelevät opintojen aikana erilaisissa ryhmissä ja -tiimeissä eri opintojaksojen ja työelämäprojektien mukaan.
Verkko-opinnot tukevat itsenäistä opiskelua kotoa ja työpaikalta käsin. Ne auttavat myös yhteistyöskentelyssä. Monipuoliset verkkomateriaalit tukevat oppimis- ja projektitehtävien tekemistä.

Opiskelija saa henkilö- ja ryhmäkohtaista ohjausta opettajilta sekä opinto- ja opinnäytetyön ohjaajilta.

Opinnäyte on kehittämistehtävä, joka tehdään suoraan omalle työn- tai toimeksiantajalle.

Koulutus on pääsosin suomenkielinen.

Opintojen rakenne
Syventävät ammattiopinnot 30 op
Vaihtoehtoiset syventävät ammattiopinnot 25 op
Vapaasti valittavat opinnot 5 op
Opinnäytetyö 30 op
Yhteensä 90 op

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2019-2020 2020-2021 Syksy 2019 Kevät 2020 Syksy 2020 1. / 2019 2. / 2019 3. / 2020 4. / 2020 1. / 2020 2. / 2020
19YRESTO-1001
Syventävät ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

30
8U00DR28 Minä ratkaisijana 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
8U00DR20 Asiakasarvon rakentuminen yritysten ekosysteemeissä 5 5 5 2.5 2.5
8U00DR24 Ympäristölähtöinen palvelumaisema 5 5 5 2.5 2.5
8U00DR22 Työntekijäkokemuksen johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
8U00DR18 Asiakaslähtöiset digitaaliset palvelut ja asiakaskokemuksen kehittäminen 5 5 5 2.5 2.5
8U00DR26 Osto- ja myyntikanavat 5 5 5 2.5 2.5
19YRESTO-1002
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

30
3Y00DR30 Opinnäytetyö 30 30 30 15 15
19YRESTO-1003
Yhteiset vaihtoehtoiset syventävät opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 25)

25
NY00EC55 Laadullinen ja toiminnallinen kehittämistutkimus 5 5 5 2.5 2.5
NY00EC57 Tulevaisuustutkimus, ennakointi ja innovointi 5 5 5 2.5 2.5
NY00EC67 Projektiosaaminen 5 5 5 2.5 2.5
NY00EC61 Talousjohtamisen perusteet 5 5 5 2.5 2.5
NY00EC63 Strategian ja muutoksen johtaminen sekä viestintä 5 5 5 2.5 2.5
NY00EC59 Henkilöstövoimavarojen johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
NY00EC69 Asiakkuuksien hallinta 5 5 5 2.5 2.5
NY00EH17 LEAN 5
NY00EK74 Elämysmuotoilu osana asiakaskokemuksen kehittämistä 5 5 5 2.5 2.5
NY00CV46 Toiminnan kehittäminen palvelumuotoilun keinoin 5
19YRESTO-1004
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5
Yhteensä 90 100 0 32.5 67.5 0 16.3 16.3 33.8 33.8 0 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
19YRESTO-1001
Syventävät ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

30
8U00DR28 Minä ratkaisijana 5
8U00DR20 Asiakasarvon rakentuminen yritysten ekosysteemeissä 5
8U00DR24 Ympäristölähtöinen palvelumaisema 5
8U00DR22 Työntekijäkokemuksen johtaminen 5
8U00DR18 Asiakaslähtöiset digitaaliset palvelut ja asiakaskokemuksen kehittäminen 5
8U00DR26 Osto- ja myyntikanavat 5
19YRESTO-1002
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

30
3Y00DR30 Opinnäytetyö 30
19YRESTO-1003
Yhteiset vaihtoehtoiset syventävät opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 25)

25
NY00EC55 Laadullinen ja toiminnallinen kehittämistutkimus 5
NY00EC57 Tulevaisuustutkimus, ennakointi ja innovointi 5
NY00EC67 Projektiosaaminen 5
NY00EC61 Talousjohtamisen perusteet 5
NY00EC63 Strategian ja muutoksen johtaminen sekä viestintä 5
NY00EC59 Henkilöstövoimavarojen johtaminen 5
NY00EC69 Asiakkuuksien hallinta 5
NY00EH17 LEAN 5
NY00EK74 Elämysmuotoilu osana asiakaskokemuksen kehittämistä 5
NY00CV46 Toiminnan kehittäminen palvelumuotoilun keinoin 5
19YRESTO-1004
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5