Siirry suoraan sisältöön

Gastroturistina maailmallaLaajuus (8 op)

Tunnus: 8T00CP92

Laajuus

8 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.

Sisältö

Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Lisätiedot

Gastromatkailu 3-5 op
Ruoan ja juoman yhdistäminen 5 op

Ilmoittautumisaika

23.11.2022 - 05.01.2023

Ajoitus

13.01.2023 - 31.03.2023

Laajuus

8 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

15 - 20

Koulutus
  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Riitta Brännare
  • Marika Kukkonen
Vastuuhenkilö

Riitta Brännare

Ryhmät
  • 20RESTO
    Restonomi 2020, päivätoteutus
  • 20MRESTO
    Restonomi, monimuotototeutus, syksy 2020
  • 21RESTO
    Palveluliiketoiminta 2021, päivätoteutus
  • 21MRESTO
    Palveluliiketoiminta, monimuotototeutus, syksy 2021

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.

Sisältö (OJ)

Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?

Lisätiedot (OJ)

Gastromatkailu 3-5 op
Ruoan ja juoman yhdistäminen 5 op

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Aika ja paikka

Lähiopiskelu TAMKilla
Vierailut
ks. aikataulu

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei ole tenttiä, on oppimispäiväkirja

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

-Osallistuminen kontaktikerroille ja niistä opiskelijan oppimisen ja osaamisen reflektointi - oppimispäiväkirjalla (yksilötyö) - 1op
-Gastromatkailu -osallistuminen harjoituksiin, tehtävä (tiimityö) - itse- ja vertaisarviointi (tehtävän työstäminen kurssin ajan) - 2op
-Ruokatori -tapahtuma-projekti - aktiivinen osallistuminen tapahtumatuotannossa ja sen arviointi (tiimityö) - 2op
-osallistuminen opintomatkoihin ja ruokasafarille + tuotosten arvointi - 1 op

Tehtävä- ja osa-aluekohtaiset arvioinnit tarkentuvat opintojakson aloitukseen mennessä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

-luennot ja harjoitukset/tehtävät yksin ja tiimissä
-projektityöskentely
-vierailut
-oppimisen reflektointi - oppimispäiväkirja

Oppimateriaalit

Annetaan kurssin yhteydessä, tiedot/linkit ja materiaali saatavilla Moodlessa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus on 6 op x 27 h

Sisällön jaksotus

Opintojakso toteutuu viikoilla 2-13 perjantaisin, pääsääntöisesti klo 9-14/15. Poikkeuksia tähän on ja tarkempi aikataulu on nähtävillä Moodle -oppimisympäristössä, joka avataan ensimmäisellä kerralla.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-projektit
-vierailut lähialueen organisaatioissa - yhteistyöverkosto

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssi alkaa perjantaina 13.1.2023 klo 9-11.

Seuraavana perjantaina20.1. on Helsingin Messukeskuksessa Matka23 -messut, jossa käynti kuuluu opintojaksolle. Jos joku ei matkalle pääse, on mahdollista saada korvaava tehtävä. Matkakustannuksista ja messulipuista opiskelija vastaa itse mutta kustannukset ovat noin 30 euroa riippuen junalipun hinnasta. Matkaan palataan ensimmäisellä tapaamiskerralla.

Kans.väl. ruokatori -tapahtuma järjestetään myytäväksi tuotteeksi Catering Studion asiakkaille perjantaina 24.3., esivalmistelut aikataulusta poiketen edellisenä päivänä 23.3.

Kurssiin sisältyy paikallinen "ruokasafari" Treen / Pirkanmaan alueella.

Kurssi päättyy pe 31.3.23

Ilmoittautumisaika

20.11.2021 - 02.01.2022

Ajoitus

14.01.2022 - 22.04.2022

Laajuus

8 op

Virtuaaliosuus

3 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

63 % Lähiopetus, 37 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 20

Koulutus
  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Arja Luiro
  • Riitta Brännare
Vastuuhenkilö

Arja Luiro

Ryhmät
  • 20RESTO
    Restonomi 2020, päivätoteutus
  • 20MRESTO
    Restonomi, monimuotototeutus, syksy 2020
  • 19MRESTO
    Restonomi, monimuotototeutus, syksy 2019
  • 19RESTO
    Restonomi 2019, päivätoteutus

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.

Sisältö (OJ)

Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?

Lisätiedot (OJ)

Gastromatkailu 3-5 op
Ruoan ja juoman yhdistäminen 5 op

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Aika ja paikka

Lähiopiskelu TAMKilla, Catering Studio
Vierailut
ks. aikataulu

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

varsinainen tentti 8.4.2022
uusintatentti 22.4.2022

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentti (gastromatkailu, gastronomia: luennot, materiaalit) 1 op
Gastromatkailutehtävä 1 op
Ruokatori -tapahtuma-projekti 2 op
Ammatillinen osallistuminen 2 op

Tehtävä- ja osa-aluekohtaiset arvioinnit tarkentuvat opintojakson aloitukseen mennessä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

-luennot ja harjoitukset
-yksilö- ja tiimitehtävät
-projektityöskentely
-vierailut
-tentti

Oppimateriaalit

Annetaan kurssin yhteydessä, tiedot/linkit ja materiaali saatavilla Moodlessa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus on 6 op x 27 h (+kv-vaihto/muu vastaava 2 op x 27 h, jos toteutuu)

Sisällön jaksotus

Gastroturistina maailmalla –aikataulu ja sisältö

Viikko 3
pe 21.1. klo 10–14 Aloitus, tutustuminen gastromatkoihin maailmalla elämyksellisessä ympäristössä kaikilla aisteilla

Viikko 4
pe 28.1. 9-10.30 Matkailu – gastromatkailun käsitteet
11.30-15 Kansainvälinen ruokakulttuuri – ruoka- juoma ja tapakulttuurit – työpajat + kick off ruokatori-tapahtumalle

Viikko 5
pe 4.2. 9-10.30 gastronomia
11.30-15 pienpanimo-olut

Viikko 6
pe 11.2. 9-10.30 gastromatkailu
11.30-15 kuohuviinit ja gastronomia

Viikko 7
pe 18.2. klo 9–17 Inspiraatiomatka Sastamalaan (useita kohteita)

**
Viikko 10
pe 11.3. 9-10.30 gastromatkailu
11.30-15 natuviinit ja gastronomia

Viikko 11
pe 18.3. tehtävä gastromatkailusta (parityö) – arvioitava työ

Viikko 12
pe 25.3. klo 9–15 Ruokatoritapahtuman suunnittelua ja myyntikampanja

Viikko 13
to 31.3. klo 8-16 Esivalmistelupäivä

pe 1.4. klo 9-16 Kansainvälinen ruokatori Catering Studiolla

Viikko 14
pe 8.4. klo 9–14 Tapahtuman päätös ja jälkimarkkinointi ja kurssitentti

Viikko 15
pitkäperjantai

Viikko 16
pe 22.4. rästitentti

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-projektit
-vierailut lähialueen organisaatioissa - yhteistyöverkosto