Anatomia ja fysiologia 2Laajuus (2 op)
Tunnus: 7K00GH70
Laajuus
2 op
Osaamistavoitteet
Opintojakson tavoitteena on kehittää perusosaamista ruuansulatuselimistön, virtsanerityselimistön, hermoston ja ihon rakenteesta ja toiminnasta.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• osaa ruuansulatuselimistön rakenteen ja toiminnan
• osaa virtsanerityselimistön rakenteen ja toiminnan, elimistön nestetasapainon ja happo-emästasapainon
• osaa hermoston rakenteen ja toiminnan
• osaa ihon rakenteen ja sen päätehtävät.
Sisältö
• ruuansulatuselimistön rakenne ja toiminta
• virtsanerityselimistön rakenne ja toiminta, elimistön nestetasapaino ja happo-emästasapaino
• hermoston rakenne ja toiminta
• iho ja sen päätehtävät
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija
• tietää ruuansulatuselimistön rakenteen ja toiminnan pääpiirteissään
• tietää virtsanerityselimistön rakenteen ja toiminnan perusteet, osaa elimistön nestetasapainon ja happo-emästasapainon periaatteet
• tietää hermoston rakenteen ja toiminnan perusteet
• tietää ihon rakenteen ja sen päätehtävät.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija
• osaa ruuansulatuselimistön rakenteen ja toiminnan
• osaa virtsanerityselimistön rakenteen ja toiminnan, elimistön nestetasapainon ja happo-emästasapainon
• osaa hermoston rakenteen ja toiminnan
• osaa ihon rakenteen ja sen päätehtävät
• osaa kuvata ihmisen elimistön toimintojen suhdetta toisiinsa ja soveltaa oppimaansa tietoa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija
• ymmärtää ruuansulatuselimistön rakenteen ja toiminnan syvällisesti
• ymmärtää virtsanerityselimistön rakenteen ja toiminnan, ymmärtää elimistön nestetasapainon ja happo-emästasapainon merkityksen elimistön toiminnassa
• ymmärtää hermoston rakenteen ja toiminnan laaja-alaisesti
• ymmärtää ihon rakenteen ja sen päätehtävät
• osaa soveltaa tietojaan, osoittaa kokonaisuuksien hallintaa sekä yhdistää teoreettisen osaamisen ammatilliseen kontekstiin.