Siirry suoraan sisältöön

Sosionomin tutkinto-ohjelma: Lastentarhaopettajan/varhaiskasvatuksen sosionomin pätevyys

Tunnus: 19SO

Tutkinto:
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Sosionomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2019

Kuvaus

Sosionomi (AMK)
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

KOULUTUKSEN ARVOPERUSTA
Sosionomin tutkinto-ohjelman arvoperusta on YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa ja kansainvälisen sosiaalityöntekijä järjestön IFSW:n eettisissä ohjeissa ja periaatteissa. Arvot ovat: ihmisarvo ja oikeudenmukaisuus, yksilön itsemäärämisoikeuden ja yksityisyyden kunnioittaminen, sosiaalisen osallisuuden edistäminen yhteisöissä ja yhteiskunnassa, syrjinnän ja väkivallan vastustaminen sekä köyhyyden vähentäminen. Sosiaalialan yhteiskunnallisia perusarvoja ovat yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus sekä tasa-arvoa ja demokratiaa edistävät arvot. Sosiaalialan ammattilaisen tulee edistää sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja kestävää kehitystä asiakkaittensa elämän lisäksi myös yhteiskunnassa.

Sosiaalialan ammatti-identiteetin perusta on arvoperustan omaksuminen ja sen mukainen toiminta. Vahva ja selkeä ammatti-identiteetti suojelee työntekijää työn haasteilta. Koulutuksessa kiinnitetään erityistä huomiota eettisyyteen, yhteisöllisyyteen, vahvan sosiaalialan ammatti-identiteetin ja ammatillisen toimjuuden muodostumisen tukemiseen erillisillä ammatillista kasvua tukevilla pedagogisilla ratkaisuilla.

SOSIONOMI(AMK):n VALTAKUNNALLISET OSAAMISTAVOITTEET
Valtakunnallisesti määritellyt sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen osaamiskompetenssit ovat sosiaalialan eettinen osaaminen, asiakastyön osaaminen, sosiaalialan palvelujärjestelmäosaaminen, kriittinen ja osallistava yhteiskuntaosaaminen, tutkimuksellinen kehittämis- ja innovaatio-osaaminen sekä työyhteisö-, johtamis- ja yrittäjyysosaaminen. TAMKin yhteiset kompetenssit ovat oppimisen taidot, eettinen osaaminen, työyhteisöosaaminen, innovaatio-osaaminen sekä kansainvälisyysosaaminen. Nämä sisältyvät opetussuunnitelmaan ja ohjaavat koulutuksen toteuttamista.

Sosiaalialalla kohdattavat ongelmat ovat laaja-alaisia ja monimutkaisia ilmiöitä ja sosiaalialan työ on luonteeltaan asiakas- ja voimavarakeskeistä. Sosiaalialan työ on moniammatillista, jota tehdään yhä useammin monialaisissa hankkeissa, palveluissa ja verkostoissa. Sosionomikoulutus perustuu työelämälähtöiseen ammattikorkeakoulupedagogiikkaan. Harjoitteluiden lisäksi merkittävä osa koulutuksesta toteutetaan aidoissa työelämän oppimisympäristöissä ja yhteistyössä Tampereen yliopiston uuden korkeakouluyhteisön kanssa. Sosionomikoulutus perustuu laajaan tietoperustaan, monitieteisyyteen ja monialaisuuteen. Koulutuksen tietoperusta on kasvatus- ja yhteiskunta- sekä psykologiatieteissä. Koulutuksessa käsitellään laajasti erilaisia sosiaalialan työmuotoja kasvatuksesta sosiaalityöhön.

Opetussuunnitelma perustuu työelämän toiveiden mukaisesti laaja-alaiseen osaamiseen, joka mahdollistaa joustavan siirtymisen työtehtävästä toiseen. Erityisosaamista tuetaan vaihtoehtoisilla ammatillisilla moduliopinnoilla, opinnäytetyöllä, vapaavalintaisilla opinnoilla sekä projektiopinnoilla. Sosiaalialan yrittäjyysnäkökulman sisällyttäminen opetussuunnitelmaan tuo sosionomeille tietoa monimuotoisesta palvelujen tuotannosta. Lisäksi opetussuunnitelma sisältää kestävän kehityksen ja ekososiaalisuuden sekä monikulttuuristuvan yhteiskunnan kulttuurisensitiivisent näkökulmat.

SOSIAALIALAN OSALLISTAVA JA DIALOGINEN PEDAGOGIIKKA
Osallisuus ja dialogisuus sekä niihin liitettävät voimaantuminen ja emansipaatio ovat paitsi sosionomikoulutuksen keskeisiä teoreettisia lähtökohtia, myös koulutusta ohjaavia pedagogisia näkökulmia. Yhteisöllinen, dialoginen ja valmentava pedagogiikka näkyy erityisesti yhteistoiminnallisina oppimisen tapoina sekä avoimena ja välittömänä vuorovaikutuskulttuurina opiskelijoiden ja opettajien välillä. Opiskelijan yksilöllisyyttä huomioidaan hänen aiempien opintojensa, tavoitteiden, valintojen ja vastuullisuuden tunnistamisen kautta. Ammatillisen kasvun prosessi keskittyy itseohjautuvan, vastuullisen, reflektiivisen, eettisesti toimivan ja vuorovaikutustaitoisen sosionomin ammatti-identiteetin rakentumiseen.

VALMISTUVIEN TYÖELÄMÄÄN SIJOITTUMINEN
Opiskelu sosiaalialalla on käytännöllistä ja työelämäläheistä. Sosionomi (AMK) tutkinnon suorittaneet työllistyvät monipuolisiin sosiaalialan tehtäviin julkiselle ja yksityiselle sektoreille sekä järjestöjen palvelukseen. Sosionomi (AMK) työllistyy hyvin varhaiskasvatuksen sosionomeiksi ja/tai opettajiksi, lastensuojelun tehtäviin, perhetyöhön sekä monenlaisiin sosiaaliohjaajan tehtäviin eri sosiaalipalveluissa.

Uuden varhaiskasvatuslain (540/2018) myötä kelpoisuudet varhaiskasvatuksen tehtäviin muuttuivat 1.9.2018. Jatkossa varhaiskasvatuksessa työskentelee varhaiskasvatuksen opettajia, varhaiskasvatuksen sosionomeja ja lastenhoitajia. Siirtymäsäännös mahdollistaa varhaiskasvatuksen opettajan (26 §) ja varhaiskasvatuksen sosionomin (27 §) kelpoisuuden saavuttamisen sosionomi (AMK) -tutkintoa suorittaville, jos opinnot on aloitettu ennen 1.9.2019 ja saatu päätökseen 31.7.2023 mennessä, jos opinnot sisältävät väh. 60 op varhaiskasvatukseen ja sosiaalipedagogiikkaan liittyviä opintoja. 1.9.2019 jälkeen opintonsa aloittavat saavat varhaiskasvatuksen sosionomikelpoisuuden.

SOSIONOMIN TUTKINTO-OHJELMAN TUOTTAMA OSAAMINEN ERI OPINTOVUOSINA:
Ensimmäisen opiskeluvuoden aikan luodaan pohja sosiaalialan työhön ja opiskelija tekee valinnan varhaiskasvatuksen opintosuuntaan. Opinnoissa läpikäytäviä teemoja ovat sosiaalialan työn perusteet teoriassa ja käytännössä, ihmisten kohtaaminen ja vuorovaikutus, sosionomi asiakastyössä sekä kansalaisuus ja yhteiskunnan jäsenyys. Vuoden aikana opiskelija oppii erilaisia sosiaalialan asiakastyön menetelmiä ja osaa tukea tavoitelähtöisesti asiakkaan elämänhallintaa. Opiskelija ymmärtää sosiaalialan työn yhteiskunnalliset tehtävät ja eettisen perustan.

Toisen vuoden teemoina ovat sosiaalialan ilmiöt, sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmäosaaminen ja eettinen asiakastyö. Opinnoissa alkavat vaihtoehtoiset modulit, joiden avulla opiskelija voi kehittää erityisosaamistaan ja suunnitella omaa urapolkuaan. Opiskelija osaa käyttää erilaisia sosiaalialan työmuotoja ja -menetelmiä, arvioida sekä kehittää niitä. Harjoittelussa opiskelijalle muodostuu edistynyttä, teoreettisesti perusteltua osaamista. Opinnoissa on mahdollista hakea kansainväliseen vaihto-opiskeluun.

Toisen opintovuoden jälkeen sosionomiopiskelijoilla on myös mahdollisuus hakea Proakatemian hyvinvointialan tiimiopiskeluun. Tiimiin koostuvat sosionomi- ja fysioterapiaopiskelijoista, jotka muodostavat oman monialaisen osuuskuntayrityksensä ja opinnot toteutuvat suurelta osin erilaisissa työelämän kanssa toteutettavissa projekteissa. Proakatemiaopinnot muodostavat oman opintosuunnan, josta opiskelija saa todistukseensa lisämaininnan.

Kolmannen vuoden teemana on sosiaalialan tutkiva kehittäminen, monimotoisessa toimintaympäristöissä työskentely sekä työyhteisö-, johtamis- ja yrittäjyysosaaminen. Tämän vuoden aikana opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat osallisuutta edistäviä TAMKIn strategialähtöisiä ja työelämälähtöisiä projekteja. Opetukseen integroidaan kansainvälisyysosaamista, tutkivaa kehittämistä sekä yrittäjyysosaamista. Opiskelija laatii työelämälähtöisen opinnäytetyön, joka osoittaa kykyä kehittävään ja tutkivaan työotteeseen. Opinnäytetyö valmistuu kolmannen vuoden aikana lähes loppuvaiheeseen asti. Ammattikorkeakoulun alueellinen vaikuttamistehtävä liittyy usein opinnäytetyöhön.

Kolmannen vuoden tuloksena opiskelija osaa toimia sosiaalialan monissa työtehtävissä, joissa edellytetään tavoitteellista asiakkaiden tai asiakasryhmien ohjaamista myös vaativissa ja monimutkaisissa tilanteissa ja toimintaympäristöissä. Sosionomin lähijohtajuusosaaminen täydentyy tietoja soveltavalla harjoittelulla. Valtakunnallisissa linjauksissa lähijohtamiseen ja palvelujen tuotteistamiseen liittyvää osaamista on pidetty tärkeänä.

Neljännen vuoden teemana on sosionomi ammatillisena toimijana, ja hän valmistuu siirtymään valmiina sosionomina työelämään.

SOSIAALIALAN KANSAINVÄLISYYSPOLKU TAMKissa
Sosionomi-opiskelija voi valita eri vuosina kansainvälisiä ja monikulttuurisia opintoja. Hän voi hakea erimittaisiin kansainvälisiin vaihto-ohjelmiin siten, että hän voi työllistyä kansainvälisiin tehtäviin. TAMKiin saapuu myös kv-vaihto-opiskelijoita ulkomailta. Opetuskieli on tällöin englanti.

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

Opetussuunnitelmaa käsitellään sosiaalialan neuvottelukunnan kokouksissa kaksi kertaa vuodessa. Jatkuvat työelämän kanssa toteutettavat yhteistyömuodot (mm. käytännön harjoittelun toteuttaminen, hanketyöskentely) tuovat lisätietoa muuttuvasta toimintaympäristöstä ja työelämän tarpeista.
Opetussuunnitelma on hyväksytty 5.4.2019 korkeakouluneuvostossa.

Opetussuunnitelmassa on huomioitu Suomen sosiaali- ja terveyspoliittiset ohjelmat ja tulevaisuuden haasteet sekä TAMKin strategia. Opetussuunnitelmassa on otettu huomioon keskeinen sospaaipalveluita koskeva lainsäädäntö, udistunut varhaisksvatuslaki (540/2018) ja valtioneuvoston asetus varhaiskasvatuksessta (753/2018), valtakunnallisesti määritellyt sosiaalialan kompetenssit, Tampereen korkeakouluyhteisön yhteisen kompetenssit ja tutkintojen kansallinen viitekehys (NQF).

Lisätiedot

Sosiaalialan valtakunnalliset kompetenssit liitteenä suomeksi ja englanniksi.

Kuvaus

Lastentarhaopettajan pätevyyteen tarvitaan vähintään 60 opintopistettä varhaiskasvatuksen ja sosiaalipedagogiikan opintoja. Uuden varhaiskasvatuslain (540/2018) myötä kelpoisuudet varhaiskasvatuksen tehtäviin muuttuivat 1.9.2018. Jatkossa varhaiskasvatuksessa työskentelee varhaiskasvatuksen opettajia, varhaiskasvatuksen sosionomeja ja lastenhoitajia. Siirtymäsäännös mahdollistaa varhaiskasvatuksen opettajan (26 §) ja varhaiskasvatuksen sosionomin (27 §) kelpoisuuden saavuttamisen sosionomi (AMK) -tutkintoa suorittaville, jos opinnot on aloitettu ennen 1.9.2019 ja saatu päätökseen 31.7.2023 mennessä, jos opinnot sisältävät väh. 60 op varhaiskasvatukseen ja sosiaalipedagogiikkaan liittyviä opintoja. 1.9.2019 jälkeen opintonsa aloittavat saavat varhaiskasvatuksen sosionomikelpoisuuden.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2019-2020 2020-2021 2021-2022 2022-2023
19SO-1001
Perus- ja ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

134
19SO-1002
Sosionomin viestintätaidot

(Valitaan kaikki )

11
7S00EL16 Kirjoitusviestintä ja informaatiotekniikka 5
7S00EL18 English for Social Services 3
7S00EL20 Svenska inom det sociala området, muntlig 2
7S00EL22 Svenska inom det sociala området, skriftlig 1
19SO-1003
Ammatillisen kasvun prosessi

(Valitaan kaikki )

10
7S00EL24 Minä ja sinä matkalla sosionomiksi 4
7S00EL26 Sosionomina kohtaamassa asiakkaita ja työyhteisöjä 3
7S00EL28 Sosionomi asiantuntijana ja elämänlaajuisena oppijana 3
19SO-1004
Asiakaskeskeisyys ja osallisuus sosionomin työssä

(Valitaan kaikki )

31
7S00EL30 Elämänkulun ja kehityksen psykologia 5
7S00EL32 Toimintakyvyn tukeminen ikäihmisten arjessa 5
7S00EL34 Lääkehoito ja ensiapu 4
7S00EL36 Sosiaalipedagogiikka työorientaationa 5
7S00EL38 Sosiaalityö ja sosiaalinen kuntoutus 7
7S00EL46 Sosionomin osaaminen kasvatuksessa ja erityiskasvatuksessa 5
19SO-1005
Sosionomin asiakastyömenetelmät

(Valitaan opintopisteitä: 20)

20
7S00EL50 Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät I 5
7S00EL52 Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät I 4
7S00EL56 Ilmaisun monet muodot varhaiskasvatuksessa 3
7S00EL58 Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät II 5
7S00EL60 Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät ryhmän ohjaamisessa 3
19SO-1006
Vaihtoehtoiset ammatilliset modulit

(Valitaan opintopisteitä: 20)

20
7S00EL62 Varhaiskasvatus ja päivähoito 10
7S00EL64 Lastensuojelu 10
7S00EL66 Nuoriso- ja aikuissosiaalityö 10
7S00EL68 Ikäihmiset ja senioripalvelut 10
7S00EL70 Päihde- ja mielenterveystyö 10
7S00EL72 Vammaistyö 10
7S00EX34 Lapsi- ja perhelähtöinen työ 10
7S00EL74 International Studies and Multicultural Social Work 10
7S00EL76 Yrittäjyysosaaminen 10
19SO-1007
Sosiaalialan palvelujärjestelmä- ja yhteiskuntaosaaminen

(Valitaan kaikki )

14
7K00EL78 Sosiaali- ja terveysalan arvot ja etiikka 3
7S00EM58 Eriarvoisuus ja sosiaalipolitiikka 3
7F00EX90 Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö 3
7S00EL82 Globaali monikulttuurinen yhteiskunta 5
19SO-1008
Sosionomin tutkiva kehittämis- ja innovaatio-osaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 18)

18
7S00EL90 Varhaiskasvatuksen tutkimuksellinen seminaarityö 4
7S00EL92 Tutkimustyön perusteet ja tutkimusmenetelmät 5
7S00EL94 Projektityö sote-alalla 3
7S00EL96 Osallisuuden projektiopinnot 6
19SO-1009
Työyhteisö-, johtamis- ja yrittäjyysosaaminen

(Valitaan kaikki )

10
7S00EL86 Sosiaalipalveluiden hallinto ja talous sekä yrittäjyys 5
7S00EL98 Lähijohtaminen ja työhyvinvointi sosiaalialalla 5
19SO-1015
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
VE00EM50 Valmentavat opinnot, englanti 3
VR00EM52 Valmentavat opinnot, ruotsi 3
VR00EM54 Ruotsi, lähtötaso 0
VE00EM56 Englanti, lähtötaso 0
19SO-1010
Harjoittelu

(Valitaan opintopisteitä: 45)

45
7S00EM06 Asiakastyön harjoittelu I 10
7S00EM10 Pedagogisen osaamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa 15
7S00EM16 Syventävä harjoittelu 10
7S00EM14 Pedagogisen johtamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa 10
19SO-1011
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
7S00EM18 Opinnäytetyöseminaari 1 3
7S00EM20 Opinnäytetyöseminaari 2 3
7S00EM22 Opinnäytetyön itsenäinen työskentelyvaihe, kypsyysnäyte ja esitys 9
Yhteensä 210 0 0 0 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

TAMKin yhteiset osaamiset

Mitä jokaisen TAMKista valmistuvan opiskelijan pitää osata?

Eettinen osaaminen

Opiskelija

- ottaa vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista

- toimii kaikessa yleisten ja oman alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

- ottaa huomioon erilaiset näkökulmat työskentelyssään

- soveltaa yhdenvertaisuuden periaatteita

- soveltaa globaalin vastuun periaatteita

- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen.

Minä ja sinä matkalla sosionomiksi
Sosionomina kohtaamassa asiakkaita ja työyhteisöjä
Sosionomi asiantuntijana ja elämänlaajuisena oppijana
Elämänkulun ja kehityksen psykologia
Toimintakyvyn tukeminen ikäihmisten arjessa
Lääkehoito ja ensiapu
Sosiaalipedagogiikka työorientaationa
Sosiaalityö ja sosiaalinen kuntoutus
Sosionomin osaaminen kasvatuksessa ja erityiskasvatuksessa
Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät I
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät I
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät II
Ilmaisun monet muodot varhaiskasvatuksessa
Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät II
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät ryhmän ohjaamisessa
Varhaiskasvatus ja päivähoito
Lastensuojelu
Nuoriso- ja aikuissosiaalityö
Ikäihmiset ja senioripalvelut
Päihde- ja mielenterveystyö
Vammaistyö
Sosiaali- ja terveysalan arvot ja etiikka
Lähijohtaminen ja työhyvinvointi sosiaalialalla
Asiakastyön harjoittelu I
Asiakastyön harjoittelu II
Pedagogisen osaamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa
Syventävä harjoittelu
Lähijohtamisen harjoittelu
Pedagogisen johtamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa
Sosiaalialan ammatillinen osaaminen (pakollinen) 10 op
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Innovaatio-osaaminen

Opiskelija

- osaa havainnoida ja analysoida toimintaympäristöä

- osaa kyseenalaistaa ja uudistaa vallitsevia toimintatapoja

- osaa soveltaa erilaisia ideoinnin ja ongelmanratkaisun keinoja yksin ja ryhmissä

- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen tietoa ja menetelmiä monialaisissa työryhmissä

- osaa antaa oman asiantuntemuksensa muiden käyttöön ja hyödyntää muiden asiantuntemusta

- osaa suunnata oma työtään siten, että se edistää taloudellisesti kannattavia ja/tai hyvinvointia lisääviä ratkaisuja.

Yrittäjyysosaaminen
Tutkimuksellinen seminaarityö
Varhaiskasvatuksen tutkimuksellinen seminaarityö
Tutkimustyön perusteet ja tutkimusmenetelmät
Projektityö sote-alalla
Osallisuuden projektiopinnot
Sosiaalipalveluiden hallinto ja talous sekä yrittäjyys
Lähijohtaminen ja työhyvinvointi sosiaalialalla
Opinnäytetyöseminaari 1
Opinnäytetyöseminaari 2
Opinnäytetyön itsenäinen työskentelyvaihe, kypsyysnäyte ja esitys
Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot
Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys
Johtaminen ja työhyvinvointi
Asiakasviestintä ja markkinointi
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto
Kansainvälisyysosaaminen

Opiskelija

- osaa viestiä eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa, hallitsee oman alansa työtehtävissä tarvittavan kielitaidon

- suhtautuu työskentelyyn monikulttuurisessa ympäristössä ennakkoluulottomasti ja avoimesti

- seuraa aktiivisesti alansa kansainvälistä kehitystä ja ymmärtää sen vaikutukset ja mahdollisuudet

English for Social Services
Svenska inom det sociala området, muntlig
Svenska inom det sociala området, skriftlig
International Studies and Multicultural Social Work
Globaali monikulttuurinen yhteiskunta
Valmentavat opinnot, englanti
Valmentavat opinnot, ruotsi
Ruotsi, lähtötaso
Englanti, lähtötaso
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Oppimisen taidot

Opiskelija

- osaa arvioida ja kehittää oppimistapojaan

- osaa henkilökohtaisen tiedonmuodostusprosessinsa avulla kehittää omaa osaamistaan

- osaa hankkia, arvioida käsitellä ja soveltaa tietoa reflektiota ja kriittistä reflektiota hyödyntäen

- kykenee oppimaan ryhmässä ja edistämään ryhmässä tapahtuvaa oppimista.

Kirjoitusviestintä ja informaatiotekniikka
Tutkimuksellinen seminaarityö
Tutkimustyön perusteet ja tutkimusmenetelmät
Projektityö sote-alalla
Sosiaalipalveluiden hallinto ja talous sekä yrittäjyys
Opinnäytetyöseminaari 1
Opinnäytetyöseminaari 2
Opinnäytetyön itsenäinen työskentelyvaihe, kypsyysnäyte ja esitys
Työyhteisöosaaminen

Opiskelija

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia

- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa

- osaa hyödyntää tieto- ja viestintä-tekniikkaa oman alansa tehtävissä

- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa

- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa

- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä

- omaa valmiuksia yrittäjyyteen.

Kirjoitusviestintä ja informaatiotekniikka
Sosionomi asiantuntijana ja elämänlaajuisena oppijana
Elämänkulun ja kehityksen psykologia
Toimintakyvyn tukeminen ikäihmisten arjessa
Lääkehoito ja ensiapu
Sosiaalipedagogiikka työorientaationa
Sosiaalityö ja sosiaalinen kuntoutus
Sosionomin osaaminen kasvatuksessa ja erityiskasvatuksessa
Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät I
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät I
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät II
Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät II
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät ryhmän ohjaamisessa
Varhaiskasvatus ja päivähoito
Lastensuojelu
Nuoriso- ja aikuissosiaalityö
Ikäihmiset ja senioripalvelut
Päihde- ja mielenterveystyö
Vammaistyö
Yrittäjyysosaaminen
Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö
Globaali monikulttuurinen yhteiskunta
Projektityö sote-alalla
Lähijohtaminen ja työhyvinvointi sosiaalialalla
Asiakastyön harjoittelu I
Asiakastyön harjoittelu II
Syventävä harjoittelu
Lähijohtamisen harjoittelu
Opinnäytetyöseminaari 1
Opinnäytetyöseminaari 2
Opinnäytetyön itsenäinen työskentelyvaihe, kypsyysnäyte ja esitys
Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot
Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys
Johtaminen ja työhyvinvointi
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Sosiaalialan ammatillinen osaaminen (pakollinen) 10 op
Asiakasviestintä ja markkinointi
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Luokittelemattomat
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus
Lapsi- ja perhelähtöinen työ
Eriarvoisuus ja sosiaalipolitiikka

Todistusjäsentely - amk-tutkinto (EQF 6)

Jäsentely, jossa voidaan tuoda näkyväksi opintojaksojen jakautuminen asetuksen mukaisesti perus- tai ammattiopintoihin, harjoitteluun, opinnäytetyöhön tai vapaasti valittaviin opintoihin.

Harjoittelu
Asiakastyön harjoittelu I
Asiakastyön harjoittelu II
Pedagogisen osaamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa
Syventävä harjoittelu
Lähijohtamisen harjoittelu
Pedagogisen johtamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Opinnäytetyö
Opinnäytetyöseminaari 1
Opinnäytetyöseminaari 2
Opinnäytetyön itsenäinen työskentelyvaihe, kypsyysnäyte ja esitys
Perus- ja ammattiopinnot
Kirjoitusviestintä ja informaatiotekniikka
English for Social Services
Svenska inom det sociala området, muntlig
Svenska inom det sociala området, skriftlig
Minä ja sinä matkalla sosionomiksi
Sosionomina kohtaamassa asiakkaita ja työyhteisöjä
Sosionomi asiantuntijana ja elämänlaajuisena oppijana
Elämänkulun ja kehityksen psykologia
Toimintakyvyn tukeminen ikäihmisten arjessa
Lääkehoito ja ensiapu
Sosiaalipedagogiikka työorientaationa
Sosiaalityö ja sosiaalinen kuntoutus
Sosionomin osaaminen kasvatuksessa ja erityiskasvatuksessa
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus
Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät I
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät I
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät II
Ilmaisun monet muodot varhaiskasvatuksessa
Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät II
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät ryhmän ohjaamisessa
Varhaiskasvatus ja päivähoito
Lastensuojelu
Nuoriso- ja aikuissosiaalityö
Ikäihmiset ja senioripalvelut
Päihde- ja mielenterveystyö
Vammaistyö
Lapsi- ja perhelähtöinen työ
International Studies and Multicultural Social Work
Yrittäjyysosaaminen
Sosiaali- ja terveysalan arvot ja etiikka
Eriarvoisuus ja sosiaalipolitiikka
Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö
Globaali monikulttuurinen yhteiskunta
Tutkimuksellinen seminaarityö
Varhaiskasvatuksen tutkimuksellinen seminaarityö
Tutkimustyön perusteet ja tutkimusmenetelmät
Projektityö sote-alalla
Osallisuuden projektiopinnot
Sosiaalipalveluiden hallinto ja talous sekä yrittäjyys
Lähijohtaminen ja työhyvinvointi sosiaalialalla
Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot
Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys
Johtaminen ja työhyvinvointi
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Sosiaalialan ammatillinen osaaminen (pakollinen) 10 op
Asiakasviestintä ja markkinointi
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Vapaasti valittavat opinnot
Valmentavat opinnot, englanti
Valmentavat opinnot, ruotsi
Ruotsi, lähtötaso
Englanti, lähtötaso
Luokittelemattomat

Tampere3 yhteiset osaamiset

Etiikka

Opiskelija:
- ottaa vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- tietää hyvän tieteellisen käytännön periaatteet ja toimii niiden mukaisesti
- toimii alansa tutkimus- ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- soveltaa yhdenvertaisuuden, saavutettavuuden ja oikeudenmukaisuuden periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteisössä ja yhteiskunnallisesti eettisiin arvoihin perustuen ja osaamistaan hyödyntäen

Minä ja sinä matkalla sosionomiksi
Sosionomina kohtaamassa asiakkaita ja työyhteisöjä
Sosionomi asiantuntijana ja elämänlaajuisena oppijana
Elämänkulun ja kehityksen psykologia
Toimintakyvyn tukeminen ikäihmisten arjessa
Lääkehoito ja ensiapu
Sosiaalipedagogiikka työorientaationa
Sosiaalityö ja sosiaalinen kuntoutus
Sosionomin osaaminen kasvatuksessa ja erityiskasvatuksessa
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus
Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät I
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät I
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät II
Ilmaisun monet muodot varhaiskasvatuksessa
Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät II
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät ryhmän ohjaamisessa
Varhaiskasvatus ja päivähoito
Lastensuojelu
Nuoriso- ja aikuissosiaalityö
Ikäihmiset ja senioripalvelut
Päihde- ja mielenterveystyö
Vammaistyö
Lapsi- ja perhelähtöinen työ
International Studies and Multicultural Social Work
Yrittäjyysosaaminen
Sosiaali- ja terveysalan arvot ja etiikka
Eriarvoisuus ja sosiaalipolitiikka
Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö
Globaali monikulttuurinen yhteiskunta
Tutkimustyön perusteet ja tutkimusmenetelmät
Sosiaalipalveluiden hallinto ja talous sekä yrittäjyys
Lähijohtaminen ja työhyvinvointi sosiaalialalla
Asiakastyön harjoittelu I
Asiakastyön harjoittelu II
Pedagogisen osaamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa
Syventävä harjoittelu
Lähijohtamisen harjoittelu
Pedagogisen johtamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa
Opinnäytetyöseminaari 1
Opinnäytetyöseminaari 2
Opinnäytetyön itsenäinen työskentelyvaihe, kypsyysnäyte ja esitys
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Sosiaalialan ammatillinen osaaminen (pakollinen) 10 op
Asiakasviestintä ja markkinointi
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Kansainvälisyys ja globaali vastuu

Opiskelija:
- seuraa aktiivisesti alansa kansainvälistä kehitystä ja ymmärtää sen vaikutukset ja mahdollisuudet
- toimii kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja kykenee kansainväliseen ja kulttuurienväliseen viestintään työtehtävissään ja toiminnan kehittämisessä
- ennakoi ja hyödyntää kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia työtehtävissään
- tunnistaa kestävään kehitykseen liittyviä paikallisia ja globaaleja kysymyksiä sekä niiden välisiä kytköksiä kestävän kehityksen ekologisella, sosiaalis-kulttuurisella ja taloudellisella ulottuvuudella
- suuntautuu tulevaisuuteen tunnistamalla päätösten ja valintojen seurauksia ja vaikutuksia kestävään kehitykseen
- tuntee omaan tieteenalaansa ja toimialaansa liittyviä kestävän kehityksen kysymyksiä ja tiedonmuodostuksen tapoja
- pystyy erittelemään ja tarkastelemaan kriittisesti kestävän kehityksen näkökohtia omalla alallaan ja poikkitieteellisesti sekä sitoutuneesti soveltamaan oppimaansa
- osaa toimia tavoitteellisesti ja organisoida toimintaa kestävää kehitystä edistävien ratkaisujen löytämiseksi ja toteuttamiseksi.

English for Social Services
Svenska inom det sociala området, muntlig
Svenska inom det sociala området, skriftlig
Vammaistyö
International Studies and Multicultural Social Work
Eriarvoisuus ja sosiaalipolitiikka
Globaali monikulttuurinen yhteiskunta
Opinnäytetyöseminaari 1
Opinnäytetyöseminaari 2
Opinnäytetyön itsenäinen työskentelyvaihe, kypsyysnäyte ja esitys
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Oppimisen taidot ja kriittinen ajattelu

Opiskelija:
- arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- jatkuvasti uudistaa osaamistaan
- kykenee ratkaisemaan eteen tulevia uusia ja monitahoisia ongelmia ja osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissakin tilanteissa
- hankkii, käsittelee, arvioi, analysoi ja käyttää tietoa monipuolisesti, kriittisesti ja eettisesti
- arvioi ja kehittää omaa tiedonhakuprosessiaan
- toimii yhteisöllisesti tiedonrakentamisessa ja ymmärtää tiedon jakamisen merkityksen oman osaamisen edistämisessä
- ymmärtää tieteellistä ajattelua, päättelyä ja selittämistä

Kirjoitusviestintä ja informaatiotekniikka
English for Social Services
Svenska inom det sociala området, muntlig
Svenska inom det sociala området, skriftlig
Minä ja sinä matkalla sosionomiksi
Sosionomina kohtaamassa asiakkaita ja työyhteisöjä
Sosionomi asiantuntijana ja elämänlaajuisena oppijana
Elämänkulun ja kehityksen psykologia
Toimintakyvyn tukeminen ikäihmisten arjessa
Lääkehoito ja ensiapu
Sosiaalipedagogiikka työorientaationa
Sosiaalityö ja sosiaalinen kuntoutus
Sosionomin osaaminen kasvatuksessa ja erityiskasvatuksessa
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät I
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät II
Ilmaisun monet muodot varhaiskasvatuksessa
Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät II
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät ryhmän ohjaamisessa
Varhaiskasvatus ja päivähoito
Lastensuojelu
Nuoriso- ja aikuissosiaalityö
Ikäihmiset ja senioripalvelut
Päihde- ja mielenterveystyö
Vammaistyö
Lapsi- ja perhelähtöinen työ
Yrittäjyysosaaminen
Sosiaali- ja terveysalan arvot ja etiikka
Eriarvoisuus ja sosiaalipolitiikka
Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö
Globaali monikulttuurinen yhteiskunta
Tutkimuksellinen seminaarityö
Varhaiskasvatuksen tutkimuksellinen seminaarityö
Tutkimustyön perusteet ja tutkimusmenetelmät
Projektityö sote-alalla
Osallisuuden projektiopinnot
Sosiaalipalveluiden hallinto ja talous sekä yrittäjyys
Lähijohtaminen ja työhyvinvointi sosiaalialalla
Valmentavat opinnot, englanti
Valmentavat opinnot, ruotsi
Ruotsi, lähtötaso
Englanti, lähtötaso
Asiakastyön harjoittelu I
Asiakastyön harjoittelu II
Pedagogisen osaamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa
Syventävä harjoittelu
Lähijohtamisen harjoittelu
Pedagogisen johtamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa
Opinnäytetyöseminaari 1
Opinnäytetyöseminaari 2
Opinnäytetyön itsenäinen työskentelyvaihe, kypsyysnäyte ja esitys
Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot
Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys
Johtaminen ja työhyvinvointi
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Sosiaalialan ammatillinen osaaminen (pakollinen) 10 op
Asiakasviestintä ja markkinointi
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Talous- ja johtamistaidot sekä yhteiskunnallinen ymmärrys

Opiskelija:
- omaa alansa kannalta riittävän talous- ja johtamisosaamisen ja valmiuden laajentaa tätä osaamista
- osaa johtaa omaa toimintaansa työelämässä tavoitteellisesti
- kykenee työn suunnitteluun, itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä ja tarvittaessa toimimaan lähijohtajana
- opiskelija ymmärtää talouden ja johtamisen merkityksen omalla alallaan ja sen, miten talouden ja johtamisen kautta rakennetaan kilpailukykyä omalla alalla
- opiskelija ymmärtää oman työnsä merkityksen yhteiskunnallisessa kontekstissa ja pystyy osallistumaan oman alansa yhteiskunnalliseen keskusteluun

Minä ja sinä matkalla sosionomiksi
Sosionomina kohtaamassa asiakkaita ja työyhteisöjä
Sosionomi asiantuntijana ja elämänlaajuisena oppijana
Sosiaalipedagogiikka työorientaationa
Sosiaalityö ja sosiaalinen kuntoutus
Sosionomin osaaminen kasvatuksessa ja erityiskasvatuksessa
Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät I
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät I
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät II
Ilmaisun monet muodot varhaiskasvatuksessa
Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät II
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät ryhmän ohjaamisessa
Lastensuojelu
Nuoriso- ja aikuissosiaalityö
Ikäihmiset ja senioripalvelut
Päihde- ja mielenterveystyö
Vammaistyö
Lapsi- ja perhelähtöinen työ
Yrittäjyysosaaminen
Sosiaali- ja terveysalan arvot ja etiikka
Eriarvoisuus ja sosiaalipolitiikka
Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö
Globaali monikulttuurinen yhteiskunta
Projektityö sote-alalla
Osallisuuden projektiopinnot
Sosiaalipalveluiden hallinto ja talous sekä yrittäjyys
Lähijohtaminen ja työhyvinvointi sosiaalialalla
Lähijohtamisen harjoittelu
Pedagogisen johtamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa
Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot
Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys
Johtaminen ja työhyvinvointi
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto
Tietotekniikka- ja digitaidot

Opiskelija:
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa
- ymmärtää digitalisaation merkityksen omalla alallaan ja hyödyntää alansa digitaalisia toimintaympäristöjä
- edistää alansa digitaalisten toimintaympäristöjen kehitystä
- tuntee digitaalisiin ympäristöihin liittyviä riskejä ja ottaa ne huomioon omassa toiminnassaan

Kirjoitusviestintä ja informaatiotekniikka
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Nuoriso- ja aikuissosiaalityö
Ikäihmiset ja senioripalvelut
Päihde- ja mielenterveystyö
Vammaistyö
Yrittäjyysosaaminen
Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö
Tutkimuksellinen seminaarityö
Varhaiskasvatuksen tutkimuksellinen seminaarityö
Tutkimustyön perusteet ja tutkimusmenetelmät
Projektityö sote-alalla
Osallisuuden projektiopinnot
Asiakastyön harjoittelu I
Asiakastyön harjoittelu II
Pedagogisen osaamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa
Syventävä harjoittelu
Lähijohtamisen harjoittelu
Pedagogisen johtamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa
Opinnäytetyöseminaari 1
Opinnäytetyöseminaari 2
Opinnäytetyön itsenäinen työskentelyvaihe, kypsyysnäyte ja esitys
Sosiaalialan ammatillinen osaaminen (pakollinen) 10 op
Työyhteisötaidot

Opiskelija:
- kykenee toimimaan työyhteisön jäsenenä ja edistämään yhteisön ja itsensä työhyvinvointia
- ottaa työskentelyssään huomioon monenlaiset toimijat
- toimii tarkoituksenmukaisesti monimutkaisissa tilanteissa
- ymmärtää verkostojen merkityksen työelämässä ja omaa kyvyn kehittää omia verkostojaan

English for Social Services
Svenska inom det sociala området, muntlig
Svenska inom det sociala området, skriftlig
Minä ja sinä matkalla sosionomiksi
Sosionomina kohtaamassa asiakkaita ja työyhteisöjä
Sosionomi asiantuntijana ja elämänlaajuisena oppijana
Sosiaalipedagogiikka työorientaationa
Sosiaalityö ja sosiaalinen kuntoutus
Sosionomin osaaminen kasvatuksessa ja erityiskasvatuksessa
Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät I
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät I
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät II
Ilmaisun monet muodot varhaiskasvatuksessa
Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät II
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät ryhmän ohjaamisessa
Varhaiskasvatus ja päivähoito
Lastensuojelu
Nuoriso- ja aikuissosiaalityö
Ikäihmiset ja senioripalvelut
Päihde- ja mielenterveystyö
Vammaistyö
Lapsi- ja perhelähtöinen työ
Yrittäjyysosaaminen
Eriarvoisuus ja sosiaalipolitiikka
Projektityö sote-alalla
Osallisuuden projektiopinnot
Sosiaalipalveluiden hallinto ja talous sekä yrittäjyys
Lähijohtaminen ja työhyvinvointi sosiaalialalla
Asiakastyön harjoittelu I
Asiakastyön harjoittelu II
Pedagogisen osaamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa
Syventävä harjoittelu
Lähijohtamisen harjoittelu
Pedagogisen johtamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa
Opinnäytetyöseminaari 1
Opinnäytetyöseminaari 2
Opinnäytetyön itsenäinen työskentelyvaihe, kypsyysnäyte ja esitys
Johtaminen ja työhyvinvointi
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Sosiaalialan ammatillinen osaaminen (pakollinen) 10 op
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Uuden kehittäminen ja innovointi

Opiskelija:
- toteuttaa tutkimus- ja kehittämistoimintaa soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä sekä tuottaa alalle uutta tietoa ja menetelmiä
- etsii sekä luo uusia asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja
- ajattelee luovasti ja näkee vaihtoehtoisia ratkaisukeskeisiä tapoja toimia erilaisissa työelämän sekä poikkitieteellisissä tilanteissa
- ymmärtää globaalien koko ihmiskuntaa koskevien ongelmien merkityksen sekä kehittämis- ja innovaatiotoiminnan tärkeyden niiden ratkaisemisessa
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Minä ja sinä matkalla sosionomiksi
Sosionomina kohtaamassa asiakkaita ja työyhteisöjä
Sosionomi asiantuntijana ja elämänlaajuisena oppijana
Elämänkulun ja kehityksen psykologia
Toimintakyvyn tukeminen ikäihmisten arjessa
Sosiaalipedagogiikka työorientaationa
Sosiaalityö ja sosiaalinen kuntoutus
Sosionomin osaaminen kasvatuksessa ja erityiskasvatuksessa
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät I
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät I
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät II
Ilmaisun monet muodot varhaiskasvatuksessa
Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät II
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät ryhmän ohjaamisessa
Varhaiskasvatus ja päivähoito
Lastensuojelu
Nuoriso- ja aikuissosiaalityö
Ikäihmiset ja senioripalvelut
Päihde- ja mielenterveystyö
Vammaistyö
Lapsi- ja perhelähtöinen työ
International Studies and Multicultural Social Work
Yrittäjyysosaaminen
Eriarvoisuus ja sosiaalipolitiikka
Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö
Globaali monikulttuurinen yhteiskunta
Tutkimuksellinen seminaarityö
Varhaiskasvatuksen tutkimuksellinen seminaarityö
Tutkimustyön perusteet ja tutkimusmenetelmät
Projektityö sote-alalla
Osallisuuden projektiopinnot
Sosiaalipalveluiden hallinto ja talous sekä yrittäjyys
Lähijohtaminen ja työhyvinvointi sosiaalialalla
Asiakastyön harjoittelu I
Asiakastyön harjoittelu II
Pedagogisen osaamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa
Syventävä harjoittelu
Lähijohtamisen harjoittelu
Pedagogisen johtamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa
Opinnäytetyöseminaari 1
Opinnäytetyöseminaari 2
Opinnäytetyön itsenäinen työskentelyvaihe, kypsyysnäyte ja esitys
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Sosiaalialan ammatillinen osaaminen (pakollinen) 10 op
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Opiskelija:
- toimii työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa tehtävän edellyttämällä tavalla osana yhteisöä, kuten tiimiä tai projektiryhmää
- pystyy käymään rakentavaa ja asiantuntevaa yhteiskunnallista keskustelua
- pystyy keskustelemaan tutkitusta tiedosta sekä ymmärtää erilaisten esitysten ja mediatekstien statuksen
- kykenee viestimään ja toimimaan eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa ja hallitsee oman alansa työtehtävissä tarvittavan kielitaidon
- hallitsee vähintään yhden vieraan kielen tasolla, joka mahdollistaa oman alan kehityksen seuraamisen ja kansainvälisessä ympäristössä toimimisen

English for Social Services
Svenska inom det sociala området, muntlig
Svenska inom det sociala området, skriftlig
Minä ja sinä matkalla sosionomiksi
Sosionomina kohtaamassa asiakkaita ja työyhteisöjä
Sosionomi asiantuntijana ja elämänlaajuisena oppijana
Elämänkulun ja kehityksen psykologia
Toimintakyvyn tukeminen ikäihmisten arjessa
Sosiaalipedagogiikka työorientaationa
Sosiaalityö ja sosiaalinen kuntoutus
Sosionomin osaaminen kasvatuksessa ja erityiskasvatuksessa
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus
Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät I
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät I
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät II
Ilmaisun monet muodot varhaiskasvatuksessa
Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät II
Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät ryhmän ohjaamisessa
Varhaiskasvatus ja päivähoito
Lastensuojelu
Nuoriso- ja aikuissosiaalityö
Ikäihmiset ja senioripalvelut
Päihde- ja mielenterveystyö
Vammaistyö
Lapsi- ja perhelähtöinen työ
International Studies and Multicultural Social Work
Eriarvoisuus ja sosiaalipolitiikka
Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö
Globaali monikulttuurinen yhteiskunta
Projektityö sote-alalla
Osallisuuden projektiopinnot
Lähijohtaminen ja työhyvinvointi sosiaalialalla
Valmentavat opinnot, englanti
Valmentavat opinnot, ruotsi
Ruotsi, lähtötaso
Englanti, lähtötaso
Asiakastyön harjoittelu I
Asiakastyön harjoittelu II
Pedagogisen osaamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa
Syventävä harjoittelu
Lähijohtamisen harjoittelu
Pedagogisen johtamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa
Opinnäytetyön itsenäinen työskentelyvaihe, kypsyysnäyte ja esitys
Johtaminen ja työhyvinvointi
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Sosiaalialan ammatillinen osaaminen (pakollinen) 10 op
Asiakasviestintä ja markkinointi
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
19SO-1001
Perus- ja ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

140
19SO-1002
Sosionomin viestintätaidot

(Valitaan kaikki)

11
7S00EL16 Kirjoitusviestintä ja informaatiotekniikka 5
7S00EL18 English for Social Services 3
7S00EL20 Svenska inom det sociala området, muntlig 2
7S00EL22 Svenska inom det sociala området, skriftlig 1
19SO-1003
Ammatillisen kasvun prosessi

(Valitaan kaikki)

10
7S00EL24 Minä ja sinä matkalla sosionomiksi 4
7S00EL26 Sosionomina kohtaamassa asiakkaita ja työyhteisöjä 3
7S00EL28 Sosionomi asiantuntijana ja elämänlaajuisena oppijana 3
19SO-1004
Asiakaskeskeisyys ja osallisuus sosionomin työssä

(Valitaan kaikki)

37
7S00EL30 Elämänkulun ja kehityksen psykologia 5
7S00EL32 Toimintakyvyn tukeminen ikäihmisten arjessa 5
7S00EL34 Lääkehoito ja ensiapu 4
7S00EL36 Sosiaalipedagogiikka työorientaationa 5
7S00EL38 Sosiaalityö ja sosiaalinen kuntoutus 7
7S00EL46 Sosionomin osaaminen kasvatuksessa ja erityiskasvatuksessa 5
7S00EM57 Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia 3
7S00EX33 Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus 3
19SO-1005
Sosionomin asiakastyömenetelmät

(Valitaan opintopisteitä: 20)

20
7S00EL50 Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät I 5
7S00EL52 Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät I 4
7S00EL54 Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät II 3
7S00EL56 Ilmaisun monet muodot varhaiskasvatuksessa 3
7S00EL58 Sosiaalialan ammatilliset työmenetelmät II 5
7S00EL60 Luovat ja toiminnalliset asiakastyömenetelmät ryhmän ohjaamisessa 3
19SO-1006
Vaihtoehtoiset ammatilliset modulit

(Valitaan opintopisteitä: 20)

20
7S00EL62 Varhaiskasvatus ja päivähoito 10
7S00EL64 Lastensuojelu 10
7S00EL66 Nuoriso- ja aikuissosiaalityö 10
7S00EL68 Ikäihmiset ja senioripalvelut 10
7S00EL70 Päihde- ja mielenterveystyö 10
7S00EL72 Vammaistyö 10
7S00EX34 Lapsi- ja perhelähtöinen työ 10
7S00EL74 International Studies and Multicultural Social Work 10
7S00EL76 Yrittäjyysosaaminen 10
19SO-1007
Sosiaalialan palvelujärjestelmä- ja yhteiskuntaosaaminen

(Valitaan kaikki)

14
7K00EL78 Sosiaali- ja terveysalan arvot ja etiikka 3
7S00EM58 Eriarvoisuus ja sosiaalipolitiikka 3
7F00EX90 Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö 3
7S00EL82 Globaali monikulttuurinen yhteiskunta 5
19SO-1008
Sosionomin tutkiva kehittämis- ja innovaatio-osaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 18)

18
7S00EL88 Tutkimuksellinen seminaarityö 4
7S00EL90 Varhaiskasvatuksen tutkimuksellinen seminaarityö 4
7S00EL92 Tutkimustyön perusteet ja tutkimusmenetelmät 5
7S00EL94 Projektityö sote-alalla 3
7S00EL96 Osallisuuden projektiopinnot 6
19SO-1009
Työyhteisö-, johtamis- ja yrittäjyysosaaminen

(Valitaan kaikki)

10
7S00EL86 Sosiaalipalveluiden hallinto ja talous sekä yrittäjyys 5
7S00EL98 Lähijohtaminen ja työhyvinvointi sosiaalialalla 5
19SO-1015
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
VE00EM50 Valmentavat opinnot, englanti 3
VR00EM52 Valmentavat opinnot, ruotsi 3
VR00EM54 Ruotsi, lähtötaso 0
VE00EM56 Englanti, lähtötaso 0
19SO-1010
Harjoittelu

(Valitaan opintopisteitä: 45)

45
7S00EM06 Asiakastyön harjoittelu I 10
7S00EM08 Asiakastyön harjoittelu II 15
7S00EM10 Pedagogisen osaamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa 15
7S00EM16 Syventävä harjoittelu 10
7S00EM12 Lähijohtamisen harjoittelu 10
7S00EM14 Pedagogisen johtamisen harjoittelu varhaiskasvatuksessa 10
19SO-1011
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
7S00EM18 Opinnäytetyöseminaari 1 3
7S00EM20 Opinnäytetyöseminaari 2 3
7S00EM22 Opinnäytetyön itsenäinen työskentelyvaihe, kypsyysnäyte ja esitys 9
19SO-1012
Sosiaali- ja terveysalan yrittäjäksi kasvaminen (Proakatemia)

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
7S00EM26 Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen 5
7S00EM28 Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot 5
7S00EM30 Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys 5
19SO-1013
Sosiaali- ja terveysalan ammatilliset opinnot (Proakatemia)

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
7S00EM32 Johtaminen ja työhyvinvointi 3
7S00EM34 Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi 3
7S00EM36 Sosiaalialan ammatillinen osaaminen (pakollinen) 10 op 10
7S00EM38 Asiakasviestintä ja markkinointi 3
7S00EM40 Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto 3
7S00EM42 Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus 3
19SO-1014
Sosiaali- ja terveysalan harjoittelu (Proakatemia)

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
7S00EM44 Proakatemiaharjoittelu 1 5
7S00EM46 Proakatemiaharjoittelu 2 5
7S00EM48 Proakatemiaharjoittelu 3 5