Siirry suoraan sisältöön

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristöLaajuus (2 op)

Tunnus: 7F00FV02

Laajuus

2 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on tutkimukseen perustuva kokonaiskäsitys sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kuntoutuksen toimintajärjestelmistä politiikan, käytännön ja käyttäjän tasoilla.
Opiskelija tuntee hyvinvointivaltion toimintaperiaatteet sekä sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalvelujärjestelmää ohjaavan lainsäädännön ja poliittisen ohjauksen keskeiset periaatteet.
Opiskelijalla on perusymmärrys sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalvelujärjestelmästä muuttuvassa toimintaympäristössä. Hän tietää erilaiset palvelujen tuottamisen tavat ja niitä säätelevät talouden reunaehdot. Opiskelijalla on ymmärrys erilaisista sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen ammateista ja näiden monialaisesta työskentelystä asiakkaiden hyväksi.
Opiskelija osaa tarkastella palvelujärjestelmän toimintaa asiakkaan näkökulmasta.

Sisältö

- sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalvelujärjestelmän kokonaisuus
- kansallinen ja EU-tason säätely ja ohjaus
- palveluiden tuottaminen ja järjestäminen
- palvelujen integraatio ja monialainen työskentely
- asiakkaan rooli ja asema

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa nimetä sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalvelujärjestelmän käsitteitä ja osaa kuvata järjestelmän toiminnan pääperiaatteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa eritellä sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalvelujärjestelmän palvelujen järjestämistä ja vastuita organisaatioiden näkökulmasta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijan osaa kuvata ja eritellä sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalvelujärjestelmän palvelujen soveltuvuutta ja järjestämisen tapaa asiakkaan yksilöllisiä tarpeita vastaavasti.