Siirry suoraan sisältöön

Strukturoitu tiedonhankintaLaajuus (3 op)

Tunnus: 7K00EC04

Laajuus

3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija
- osaa kuvata tiedonhakuprosessin
- osaa määritellä rajatun terveystieteellisen kysymyksen ja toteuttaa sen mukaisen pienimuotoisen, strukturoidun tiedonhaun
- ymmärtää näyttöön perustuvan toiminnan merkityksen ja tietää näytönasteet
- osaa etsiä ja tuntee tieteellisen tiedon pohjalta rakennettuja terveysalan suosituksia

Sisältö

- oman alan keskeisimmät kansalliset ja kansainväliset tietokannat ja suositukset
- strukturoitu tiedonhaku (esim. PICO)
- näyttöön perustuva toiminta
- näytönasteet
- lähdekritiikki

Esitietovaatimukset

ei ole

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty tiedonhankintatehtävä edellyttää systemaaattisen tiedonhankinnan toteuttamista ja dokumentointia itse valitusta aihealueesta. Tiedonhankintatehtävän voi tehdä yhdessä toisen opiskelijan kanssa.
Hyväksytty raportin analysointitehtävä edellyttää seikkaperäistä perehtyneisyyttä opinnäytetyön arviointiin ja tuon perehtyneisyyden osoittamista. Analysointitehtävän voi tehdä yhdessä toisen opiskelijan kanssa.
Hyväksytty, itsenäisesti suoritettu alkukoe osoittaa opiskelijan tuntevan TAMKin opinnäytetyöohjeen ja opinnäytetyön tekemiseen liittyvät käytänteet.
Ideapaperi tehdään yhdessä toisen opiskelijan kanssa. Hyväksytyssä ideapaperissa opiskelijat perustelevat aiempiin tutkimuksiin ja muihin luotettaviin lähteisiin pohjaten tulevan opinnäytetyönsä aihevalinnan ja esittävät opinnäytetyölleen fysioterapiaa kehittävän ja käytettävissä olevaan työmäärään nähden tarkoituksenmukaisen rajauksen