Siirry suoraan sisältöön

Sähkökäyttöjen sovellutuksetLaajuus (5 op)

Tunnus: 5S00GY72

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa mitoittaa vaativia säädettyjä sähkömoottorikäyttöjä ja liittää sen osaksi automaatiojärjestelmää. Opiskelija osaa säädettyjen sähkökäyttöratkaisujen soveltamisen erilaisiin käyttökohteisiin. Opiskelija osaa soveltaa säätötekniikan perusteorioita sähkökäyttöratkaisuissa ja hyödyntää suunnittelu- ja analysointityökaluja.

Sisältö

Säädetyn sähkömoottori- ja generaattorikäytön rakenne, vaativan teollisen kohteen mitoitus ja käyttöominaisuudet. Säädetyn sähkömoottorikäytön mitattavat ja säädettävät suureet, soveltuvat säätötavat, säätöpiirin lohkokaavio, käyttäytyminen säädettynä, viritys, parametrit ja niiden asettelu, kytkentä automaatiojärjestelmiin ja kenttäväyliin, ohjaus- ja turvatoiminnot. Säädetyn käytön verkkovaikutukset, aktiivisuodatus, energiatase.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tuntee säädetyn sähkökäyttöjärjestelmän rakenteet ja tietää niiden toiminnalliset ominaisuudet, ja osaa valita ja mitoittaa tyypillisimmät laitteistokomponentit.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija ymmärtää säädetyn sähkökäyttöjärjestelmän rakenteet ja tuntee niiden toiminnalliset ominaisuudet, ja osaa ohjatusti suunnitella kokonaisratkaisuja vaativiin teollisiin käyttösovelluksiin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Edellisten lisäksi, opiskelija osaa suunnitella itsenäisesti teknisin ja taloudellisin perustein kokonaisratkaisuja erilaisiin teollisiin kohteisiin.