Siirry suoraan sisältöön

Ohjelmoitavat logiikat jatkokurssiLaajuus (5 op)

Tunnus: 5S00GY84

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
• itsenäisesti määrittää logiikkalaitteiston, luoda ohjelmistoprojektin ja ohjelmoida varsin vaativia ja haastavia logiikkaohjelmia ja testata niiden virheettömän toiminnan.
• ohjelmoinnissa hyödyntää monipuolisesti laitteiston antamia mahdollisuuksia.
• osaa väylien avulla liittää projektiin näyttöjä, hajautettua I/O:ta yms. Logiikkajärjestelmään.
• lukea ja tehdä käyttötapaus- ja navigaatiokaavioita.
• osaa hyödyntää versionhallintaan tarkoitettua järjestelmää.

Sisältö

Luentoja, joilla esitellään logiikan rakennetta, työkalujen käyttöä, ohjelmiston rakennetta, ohjelmointia ja erilaisten käskyjen käyttöä ja parametrointia. Luentojen ohessa tehdään käytännön ohjelmointia simulaattoria ja oikeita laitteita hyödyntäen. Harjoitellaan myös projektin ja laitteiston määrittelyä, ohjelmien siirtoa, versionhallintaa ja testausta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa luoda laitteiston mukaisen projektin ohjelmointityökalun avulla. Opiskelija osaa ohjelmoida logiikkaohjelmia perusporteilla, kiikuilla, ajastimilla ja laskureilla ja testata ohjelmansa simulaattorilla ja logiikalla. Opiskelija ymmärtää ohjelman tiedostorakenteen käytön.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Ed. lisäksi opiskelija osaa ratkaista monipuolisia, sanakäsittelyä vaativia, tehtäviä logiikkaohjelmoinnilla. Opiskelija hallitsee analogiasignaalien käytön. Ymmärtää väylien käytön periaatteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Ed. lisäksi opiskelija osaa ohjelmoida monipuolisesti erilaisia tekniikoita käyttäviä ohjelmia. Opiskelija tekemät ohjelmat ovat selkeitä ja hyvin kommentoituja ja virheettömiä. Opiskelija osoittaa itsenäistä perehtyneisyyttä logiikkaohjelmointiin ja uusien käskyjen käyttöön ohjelmoinnissa. Opiskelija osaa ohjelmoida ja kytkeä muita laitteita logiikan yhteyteen.