Siirry suoraan sisältöön

Automaatiotekniikan laboratoriotyöt 1Laajuus (5 op)

Tunnus: 5S00GY85

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
• suunnitella ja suorittaa mittaus- ja säätötekniikkaan liittyviä kokeita järjestelmällisesti ja turvallisesti
• suunnitella ja toteuttaa yksinkertaisia mittaus- ja säätösovelluksia
• arvioida säätöpiirin toimivuutta
• simuloida säätöpiiriratkaisuja
• analysoida ja raportoida tutkimustuloksensa kirjallisesti.

Sisältö

Instrumentoinnin mittalaitteiden toimintaperiaatteet, kytkennät ja mittausten suoritus. Mittaustulosten analysointi ja raportointi. Säätimien toimintaperiaatteet. Säätöpiirien kytkentöjen suunnittelu ja toteutus. Tutkimustulosten analysointi ja raportointi. Laboratoriotyöt liittyvät mm. seuraaviin aihepiireihin: teollisuuden mittaus- ja toimilaitteet, kalibrointilaitteet ja -menetelmät, instrumenttien kalibrointi ja viritys, tietokonepohjaiset mittaus- ja testausjärjestelmät sekä niiden ohjelmointi, ohjelmoitavien logiikoiden käyttö ja ohjelmointi, säätimet ja niiden viritys, säädinkytkennät ja säätöperiaatteet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa rakentaa laitteistokytkentöjä ja suorittaa laboratorio-ohjeiden mukaisia tehtäviä annettujen työohjeiden ja erillisen ohjeistuksen mukaisesti. Opiskelija ottaa vastuun omasta työskentelystään ja osaa toimia ryhmässä.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Edellisten lisäksi, opiskelija suoriutuu laboratoriotöiden tekemisestä itsenäisesti ja osaa selostaa tekemiensä töiden kulun, käsitellä tuloksia sekä perustella työn aikana ja tuloksista tekemänsä havainnot kirjallisesti ja suullisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Edellisten lisäksi opiskelija osaa työskennellä aktiivisesti, päämäärähakuisesti ja tuloksellisesti. Hän osaa analysoida kriittisesti tekemiään töitä ja saamiaan tuloksia sekä tehdä syvällisempiä päätelmiä tuloksista ja havainnoista.