Siirry suoraan sisältöön

Sähköverkkojen suojaus ja automaatioLaajuus (5 op)

Tunnus: 5S00GY65

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija oppii sähköaseman ja sähkönjakeluverkon käyttötoiminnan ja automaation sekä relesuojauksen perusperiaatteet ja komponenttien ominaisuudet.

Sisältö

Sähkönjakeluverkon käyttötoiminnan periaatteet, sähköjakeluverkkojen automaation rakenne ja toimintaperiaatteet, sähköasemien ja sähköjakeluverkkojen relesuojauksen periaatteet ja keskeiset komponentit.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tuntee pien- ja keskijännitteisen sähkönjakeluverkon peruskomponentit. Hän tunnistaa sähköjakeluverkon ylivirta- ja maasulkusuojauksen sekä sähköverkkoautomaation laitteet ja järjestelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa laskea sähkönjakeluverkon tyypillisiä vikatilanteita ja ymmärtää niiden vaikutukset verkon suunnitteluun ja mitoitukseen. Hän ymmärtää sähkönjakeluverkkojen käyttötoiminnan ja automaation kokonaisuuden.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa itsenäisesti mitoittaa ja suunnitella pienjännite- ja keskijänniteverkon ylivirta- ja maasulkusuojausjärjestelmän. Hän ymmärtää sähkönjakeluverkkojen käyttötoiminnan ja automaation merkityksen energiajärjestelmän optimaalisen toiminnan kannalta.