Siirry suoraan sisältöön

Automaatioalan projektityöLaajuus (5 op)

Tunnus: 5S00DI48

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija:
- Oppii toimimaan automaatioalan projektityöympäristössä ja projekteissa erilaisissa suunnittelu- mittaus- ja kehitystehtävissä.
- Hallitsee kehitysprojektin eri vaiheet sekä suunnittelun, ohjauksen ja valvonnan perusteet.
- Osaa raportoida projektin etenemistä sen eri vaiheissa.
- Osaa vastaanottaa ja antaa kehitysehdotuksia sekä palautetta projektinhoidon tehtävissä.
- Osaa arvioida projektin onnistumista

Sisältö

- Automaatioalan projektin suunnittelu, ohjaus, toteuttaminen ja valvonta.
- Projektin ohjaus- ja suunnitteluntyövälineet.
- Toimiminen projektiryhmän jäsenenä ja projektipäällikkönä.
- Projektin raportointi sen eri vaiheissa.

Esitietovaatimukset

Valmet DNA:n perusomaaminen: käyttö ja ohjelmointi.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Ryhmällä ei ole toiminnalleen selkeitä pelisääntöjä, projekti etenee jossain määrin ohjaaja- tai asiakasvetoisesti. Projektiryhmän jäsenet keskittyvät omiin osakokonaisuuksiinsa, yhteistyö jäsenten kesken ja asiakkaan kanssa sekä ryhmän jäsenten vahvuuksien hyödyntäminen on puutteellista. Opiskelijan tuottama osuus projektissa jää vajavaiseksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Ryhmä sopii johdetusti ryhmässä noudatettavat säännöt ja pääsääntöisesti noudattaa niitä toiminnassaan. Ryhmän jäsenet toimivat sovittujen sääntöjen ja projektipäällikön ohjeiden mukaisesti kuunnellen toisten näkemyksiä ja tehden yhteistyötä asiakkaan kanssa. Kuitenkin vastuunotto projektista vaihtelee sen eri vaiheissa. Projektin tuotos vastaa pääsääntöisesti tehtävänasettelua. Ryhmän ja asiakkaan näkemykset työn laadusta ovat suhteellisen yhteneväiset.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Ryhmä sopii oma-aloitteisesti ja yhteisesti ryhmässä noudatettavat säännöt ja pitää huolta niiden noudattamisesta toiminnassaan. Jokainen ryhmän jäsen edistää projektin tavoitteiden saavuttamista omalla toiminnallaan yhteistyössä ryhmän muiden jäsenten kanssa ja kantavat vastuuta projektin etenemisestä koko projektin ajan. Ryhmän jäsenet tekevät luontevaa yhteistyötä asiakkaan kanssa ja muokkaavat suunnitelmia saamansa palautteen mukaan. Projekti etenee aikataulussa tai muutokset ovat asiakkaan kanssa yhdessä sovittuja. Projektiryhmä osaa realistisesti arvioida tuotoksen laatua suhteessa projektin tavoitteisiin ja reflektoida projektin etenemistä.

Lisätiedot

Toteutukselle otetaan automaatiotekniikan suuntautumisen opiskelijoita, jotka ovat suorittaneet 1-3. vuoden opinnot.