Siirry suoraan sisältöön

Syventävä mikrobiologiaLaajuus (3 op)

Tunnus: 5O00EX41

Laajuus

3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija
-osaa kuvata soveltavia mikrobiologisia näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmiä
-suorittaa analyysejä eri näytemateriaaleista käyttäen monipuolisesti erilaisia mikrobiologisia analyysimenetelmiä

Sisältö

-soveltavat mikrobiologiset analyysimenetelmät
-laboratorioharjoitukset

-

Esitietovaatimukset

Mikrobiologia (5O00CE57) ja Mikrobiologian laboratoriotyöt (5O00CE60) tai vastaava

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tietää ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian peruskäsitteistöä. Opiskelija osaa aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämisen, viljelyn ja tunnistamisen perusperiaatteet ja osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille ohjatusti. Opiskelija osaa turvallisen ja aseptisen laboratoriotyöskentelyn ja osaa toimia ryhmässä. Opiskelija osaa raportoida omat tutkimustuloksensa laboratoriokirjassaan. Opiskelija kykenee tekemään kirjallisen tehtävän ohjeen mukaan. Opiskelija osallistuu ryhmän toimintaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa määritellä ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian keskeiset käsitteet. Opiskelija osaa kuvata aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämiseen, viljelyyn ja tunnistamiseen käytettäviä menetelmiä ja osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille itseohjautuvasti pääasiassa kirjallisten ohjeiden perusteella. Opiskelija osaa käyttää alan kirjallisuutta oman työnsä tukena ja raportoida omat tutkimustuloksensa sujuvasti. Opiskelija osaa tulkita saamiaan tuloksia ja arvioida niiden luotettavuutta. Opiskelijan kirjallinen tehtävä vastaa tehtävänantoon monipuolisesti ja sisältää pohdintaa. Opiskelija osaa työskennellä ryhmässä ja suunnitella ryhmän työskentelyä laboratoriossa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa määritellä ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian keskeiset käsitteet kattavasti. Opiskelija osaa selittää aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämiseen, viljelyyn ja tunnistamiseen käytettäviä menetelmiä. Opiskelija osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille itseohjautuvasti ja soveltaen. Opiskelija osaa käyttää alan kirjallisuutta oman työnsä tukena ja raportoida omat tutkimustuloksensa sujuvasti. Opiskelija osaa tulkita saamiaan tuloksia ja arvioida niiden luotettavuutta ja merkitystä monipuolisesti. Opiskelijan kirjallinen tehtävä vastaa tehtävänantoon kattavasti ja monipuolisesti ja sisältää omaa ja kirjallisuuteen perustuvaa pohdintaa. Opiskelija osaa työskennellä ryhmässä tavoitteellisesti ja organisoida ryhmän toimintaa laboratoriossa.

Ilmoittautumisaika

07.06.2024 - 22.08.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 23.10.2024

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laboratoriotekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Essi Tuomensalo-Porkka
  • Mirja Niskanen
  • Tuuli Välineva
Vastuuhenkilö

Eeva-Leena Tuominen

Ryhmät
  • 21LATE
    Laboratoriotekniikka 2021
  • 22LATE
    Laboratoriotekniikka 2022

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija
-osaa kuvata soveltavia mikrobiologisia näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmiä
-suorittaa analyysejä eri näytemateriaaleista käyttäen monipuolisesti erilaisia mikrobiologisia analyysimenetelmiä

Sisältö (OJ)

-soveltavat mikrobiologiset analyysimenetelmät
-laboratorioharjoitukset

-

Esitietovaatimukset (OJ)

Mikrobiologia (5O00CE57) ja Mikrobiologian laboratoriotyöt (5O00CE60) tai vastaava

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tietää ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian peruskäsitteistöä. Opiskelija osaa aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämisen, viljelyn ja tunnistamisen perusperiaatteet ja osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille ohjatusti. Opiskelija osaa turvallisen ja aseptisen laboratoriotyöskentelyn ja osaa toimia ryhmässä. Opiskelija osaa raportoida omat tutkimustuloksensa laboratoriokirjassaan. Opiskelija kykenee tekemään kirjallisen tehtävän ohjeen mukaan. Opiskelija osallistuu ryhmän toimintaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa määritellä ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian keskeiset käsitteet. Opiskelija osaa kuvata aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämiseen, viljelyyn ja tunnistamiseen käytettäviä menetelmiä ja osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille itseohjautuvasti pääasiassa kirjallisten ohjeiden perusteella. Opiskelija osaa käyttää alan kirjallisuutta oman työnsä tukena ja raportoida omat tutkimustuloksensa sujuvasti. Opiskelija osaa tulkita saamiaan tuloksia ja arvioida niiden luotettavuutta. Opiskelijan kirjallinen tehtävä vastaa tehtävänantoon monipuolisesti ja sisältää pohdintaa. Opiskelija osaa työskennellä ryhmässä ja suunnitella ryhmän työskentelyä laboratoriossa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osaa määritellä ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian keskeiset käsitteet kattavasti. Opiskelija osaa selittää aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämiseen, viljelyyn ja tunnistamiseen käytettäviä menetelmiä. Opiskelija osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille itseohjautuvasti ja soveltaen. Opiskelija osaa käyttää alan kirjallisuutta oman työnsä tukena ja raportoida omat tutkimustuloksensa sujuvasti. Opiskelija osaa tulkita saamiaan tuloksia ja arvioida niiden luotettavuutta ja merkitystä monipuolisesti. Opiskelijan kirjallinen tehtävä vastaa tehtävänantoon kattavasti ja monipuolisesti ja sisältää omaa ja kirjallisuuteen perustuvaa pohdintaa. Opiskelija osaa työskennellä ryhmässä tavoitteellisesti ja organisoida ryhmän toimintaa laboratoriossa.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttiä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Laboratoriotyöt ja raportointi. Laboratoriotöiden dokumentointi ja tehtävät.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Teoriaa, laboratorioharjoitukset ja työpäiväkirja tehtävineen, ryhmä- ja parityöskentely, itsenäinen työskentely. Kirjallinen tehtävä ja raportointi.

Oppimateriaalit

Moodlen materiaali.
Suositeltu kirjallisuus esim.
Willey, Sherwood & Woolverton: Prescott's Principles of Microbiology, Mc Graw Hill
Maier, Pepper & Gerba: Environmental microbiology, 3rd ed. Elsevier Academic Press
Madsen: Environmental microbiology : from genomes to biogeochemistry, Wiley
Montville & Thomas: Food microbiology. An Introduction. Knovel
Shen & Zhang: Food Microbiology Laboratory for the Food Science Student A Practical Approach. Springer

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus n. 34 h. Itsenäistä työskentelyä n. 47 h.

Sisällön jaksotus

Moodlessa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-

Kansainvälisyys

-

Lisätietoja opiskelijoille

Esitietovaatimus: Mikrobiologian laboratoriotyöt -kurssi (5O00EW31) tai vastaava suoritettu.
Laboratorioharjoituksissa tehtävät työt liittyvät pääasiassa ympäristö- ja elintarvikemikrobiologiaan.
Läsnäolovelvollisuus koko kurssin ajan. Kurssi pidetään suomen kielellä.

Ilmoittautumisaika

02.07.2022 - 04.09.2022

Ajoitus

01.08.2022 - 30.11.2022

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laboratoriotekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 18

Koulutus
  • Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Marita Hiipakka
  • Tuuli Välineva
Vastuuhenkilö

Eeva-Leena Tuominen

Ryhmät
  • 20LATE
    Laboratoriotekniikka 2020
  • 19LATE
    Laboratoriotekniikka 2019

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija
-osaa kuvata soveltavia mikrobiologisia näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmiä
-suorittaa analyysejä eri näytemateriaaleista käyttäen monipuolisesti erilaisia mikrobiologisia analyysimenetelmiä

Sisältö (OJ)

-soveltavat mikrobiologiset analyysimenetelmät
-laboratorioharjoitukset

-

Esitietovaatimukset (OJ)

Mikrobiologia (5O00CE57) ja Mikrobiologian laboratoriotyöt (5O00CE60) tai vastaava

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tietää ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian peruskäsitteistöä. Opiskelija osaa aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämisen, viljelyn ja tunnistamisen perusperiaatteet ja osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille ohjatusti. Opiskelija osaa turvallisen ja aseptisen laboratoriotyöskentelyn ja osaa toimia ryhmässä. Opiskelija osaa raportoida omat tutkimustuloksensa laboratoriokirjassaan. Opiskelija kykenee tekemään kirjallisen tehtävän ohjeen mukaan. Opiskelija osallistuu ryhmän toimintaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa määritellä ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian keskeiset käsitteet. Opiskelija osaa kuvata aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämiseen, viljelyyn ja tunnistamiseen käytettäviä menetelmiä ja osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille itseohjautuvasti pääasiassa kirjallisten ohjeiden perusteella. Opiskelija osaa käyttää alan kirjallisuutta oman työnsä tukena ja raportoida omat tutkimustuloksensa sujuvasti. Opiskelija osaa tulkita saamiaan tuloksia ja arvioida niiden luotettavuutta. Opiskelijan kirjallinen tehtävä vastaa tehtävänantoon monipuolisesti ja sisältää pohdintaa. Opiskelija osaa työskennellä ryhmässä ja suunnitella ryhmän työskentelyä laboratoriossa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osaa määritellä ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian keskeiset käsitteet kattavasti. Opiskelija osaa selittää aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämiseen, viljelyyn ja tunnistamiseen käytettäviä menetelmiä. Opiskelija osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille itseohjautuvasti ja soveltaen. Opiskelija osaa käyttää alan kirjallisuutta oman työnsä tukena ja raportoida omat tutkimustuloksensa sujuvasti. Opiskelija osaa tulkita saamiaan tuloksia ja arvioida niiden luotettavuutta ja merkitystä monipuolisesti. Opiskelijan kirjallinen tehtävä vastaa tehtävänantoon kattavasti ja monipuolisesti ja sisältää omaa ja kirjallisuuteen perustuvaa pohdintaa. Opiskelija osaa työskennellä ryhmässä tavoitteellisesti ja organisoida ryhmän toimintaa laboratoriossa.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttiä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Laboratoriotyöt ja raportointi. Laboratoriotöiden dokumentointi ja tehtävät.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Teoriaa, laboratorioharjoitukset ja työpäiväkirja tehtävineen, ryhmä- ja parityöskentely, itsenäinen työskentely. Kirjallinen tehtävä ja raportointi.

Oppimateriaalit

Moodlen materiaali.
Suositeltu kirjallisuus esim.
Willey, Sherwood & Woolverton: Prescott's Principles of Microbiology, Mc Graw Hill
Maier, Pepper & Gerba: Environmental microbiology, 3rd ed. Elsevier Academic Press
Madsen: Environmental microbiology : from genomes to biogeochemistry, Wiley
Montville & Thomas: Food microbiology. An Introduction. Knovel
Shen & Zhang: Food Microbiology Laboratory for the Food Science Student A Practical Approach. Springer

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus n. 34 h. Itsenäistä työskentelyä n. 47 h.

Sisällön jaksotus

Moodlessa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-

Kansainvälisyys

-

Lisätietoja opiskelijoille

Esitietovaatimus: Mikrobiologian laboratoriotyöt -kurssi (5O00EW31) tai vastaava suoritettu.
Laboratorioharjoituksissa tehtävät työt ovat liittyvät pääasiassa ympäristö- ja elintarvikemikrobiologiaan.
Läsnäolovelvollisuus koko kurssin ajan. Kurssi pidetään suomen kielellä.