Siirry suoraan sisältöön

Insinöörimatematiikan valmentavat opinnotLaajuus (3 op)

Tunnus: 5N00EE34

Laajuus

3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- käsitellä tekniikassa esiintyviä matemaattisia lausekkeita
- laatia tekniikan probleemoista matemaattisen mallin ja ratkoa näin muodostuvia yhtälöitä.

Sisältö

Matemaattiset merkinnät, lukujen esitysmuodot ja yksikönmuunnokset. Matemaattisten lausekkeiden muodostaminen ja käsittely. 1. ja 2. asteen yhtälöiden sekä yhtälöparin ratkaiseminen. Prosenttilasku. Suorakulmaisen kolmion ratkaiseminen. Yksinkertaisten tasokuvioiden ja kappaleiden pinta-aloja ja tilavuuksia.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa käyttää opintojaksoon sisältyviä perusasioita ja ratkaista yksinkertaisia sovelluksia, jotka ovat käsiteltyjen tehtävien kaltaisia. Opiskelija ottaa vastuun omasta opiskelustaan ja suoriutuu tehtävistä ryhmän tukemana.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Edellisten lisäksi opiskelija osaa soveltaa opintojakson asioita erilaisiin tilanteisiin ja osaa perustella ratkaisut. Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä itsenäisesti ja ottaa vastuun myös ryhmän suoriutumisesta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Edellisten lisäksi opiskelijalla on kokonaisvaltainen käsitys opintojakson asioista ja niiden käytöstä ongelmien ratkaisuun sekä taito esittää ja perustella loogisesti valitut ratkaisut. Opiskelija on erittäin motivoitunut ja ottaa sitoutuneesti vastuuta omasta ja ryhmän suoriutumisesta.