Siirry suoraan sisältöön

MikrobiologiaLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: 5O00EW30

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- pro- ja eukaryoottisolun rakenteen
- kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, kasvua ja ravinto- ja elinolosuhdevaatimuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta
- selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta
- selittää tärkeimmät mikrobiologisessa työskentelyssä käytettävät näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmät sekä sterilointitekniikat

Sisältö

- solujen luokittelun periaatteet
- pro- ja eukaryoottisolun rakenne
- mikrobisolun ravinto ja kasvu
- mikrobien hyödyntäminen ja haittavaikutukset
- aseptinen työskentely ja työturvallisuus mikrobiologian laboratoriossa
- mikrobiologisen näytteen valmistus, viljely ja tutkiminen
- sterilointitekniikat

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tärkeimmät prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet. Opiskelija osaa perusteet mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksista ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä perusominaisuuksia. Opiskelija ymmärtää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osaa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien perusperiaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa kuvata pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tärkeimmät tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa selittää yksityiskohtaisesti pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää yksityiskohtaisesti mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia sekä kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta. Opiskelija osaa selittää perusteellisesti mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kattavasti mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet. Opiskelijalle on muodostunut hyvä kokonaiskuva mikrobien ominaisuuksista ja toiminnasta.

Siirry alkuun