Syventävä mikrobiologiaLaajuus (3 op)
Tunnus: 5O00EX41
Laajuus
3 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija
-osaa kuvata soveltavia mikrobiologisia näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmiä
-suorittaa analyysejä eri näytemateriaaleista käyttäen monipuolisesti erilaisia mikrobiologisia analyysimenetelmiä
Sisältö
-soveltavat mikrobiologiset analyysimenetelmät
-laboratorioharjoitukset
-
Esitietovaatimukset
Mikrobiologia (5O00CE57) ja Mikrobiologian laboratoriotyöt (5O00CE60) tai vastaava
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija tietää ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian peruskäsitteistöä. Opiskelija osaa aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämisen, viljelyn ja tunnistamisen perusperiaatteet ja osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille ohjatusti. Opiskelija osaa turvallisen ja aseptisen laboratoriotyöskentelyn ja osaa toimia ryhmässä. Opiskelija osaa raportoida omat tutkimustuloksensa laboratoriokirjassaan. Opiskelija kykenee tekemään kirjallisen tehtävän ohjeen mukaan. Opiskelija osallistuu ryhmän toimintaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa määritellä ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian keskeiset käsitteet. Opiskelija osaa kuvata aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämiseen, viljelyyn ja tunnistamiseen käytettäviä menetelmiä ja osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille itseohjautuvasti pääasiassa kirjallisten ohjeiden perusteella. Opiskelija osaa käyttää alan kirjallisuutta oman työnsä tukena ja raportoida omat tutkimustuloksensa sujuvasti. Opiskelija osaa tulkita saamiaan tuloksia ja arvioida niiden luotettavuutta. Opiskelijan kirjallinen tehtävä vastaa tehtävänantoon monipuolisesti ja sisältää pohdintaa. Opiskelija osaa työskennellä ryhmässä ja suunnitella ryhmän työskentelyä laboratoriossa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa määritellä ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian keskeiset käsitteet kattavasti. Opiskelija osaa selittää aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämiseen, viljelyyn ja tunnistamiseen käytettäviä menetelmiä. Opiskelija osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille itseohjautuvasti ja soveltaen. Opiskelija osaa käyttää alan kirjallisuutta oman työnsä tukena ja raportoida omat tutkimustuloksensa sujuvasti. Opiskelija osaa tulkita saamiaan tuloksia ja arvioida niiden luotettavuutta ja merkitystä monipuolisesti. Opiskelijan kirjallinen tehtävä vastaa tehtävänantoon kattavasti ja monipuolisesti ja sisältää omaa ja kirjallisuuteen perustuvaa pohdintaa. Opiskelija osaa työskennellä ryhmässä tavoitteellisesti ja organisoida ryhmän toimintaa laboratoriossa.
Ilmoittautumisaika
07.06.2024 - 22.08.2024
Ajoitus
01.08.2024 - 23.10.2024
Laajuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laboratoriotekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Essi Tuomensalo-Porkka
- Mirja Niskanen
- Tuuli Välineva
Vastuuhenkilö
Eeva-Leena Tuominen
Ryhmät
-
21LATELaboratoriotekniikka 2021
-
22LATELaboratoriotekniikka 2022
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija
-osaa kuvata soveltavia mikrobiologisia näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmiä
-suorittaa analyysejä eri näytemateriaaleista käyttäen monipuolisesti erilaisia mikrobiologisia analyysimenetelmiä
Sisältö (OJ)
-soveltavat mikrobiologiset analyysimenetelmät
-laboratorioharjoitukset
-
Esitietovaatimukset (OJ)
Mikrobiologia (5O00CE57) ja Mikrobiologian laboratoriotyöt (5O00CE60) tai vastaava
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Opiskelija tietää ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian peruskäsitteistöä. Opiskelija osaa aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämisen, viljelyn ja tunnistamisen perusperiaatteet ja osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille ohjatusti. Opiskelija osaa turvallisen ja aseptisen laboratoriotyöskentelyn ja osaa toimia ryhmässä. Opiskelija osaa raportoida omat tutkimustuloksensa laboratoriokirjassaan. Opiskelija kykenee tekemään kirjallisen tehtävän ohjeen mukaan. Opiskelija osallistuu ryhmän toimintaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Opiskelija osaa määritellä ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian keskeiset käsitteet. Opiskelija osaa kuvata aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämiseen, viljelyyn ja tunnistamiseen käytettäviä menetelmiä ja osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille itseohjautuvasti pääasiassa kirjallisten ohjeiden perusteella. Opiskelija osaa käyttää alan kirjallisuutta oman työnsä tukena ja raportoida omat tutkimustuloksensa sujuvasti. Opiskelija osaa tulkita saamiaan tuloksia ja arvioida niiden luotettavuutta. Opiskelijan kirjallinen tehtävä vastaa tehtävänantoon monipuolisesti ja sisältää pohdintaa. Opiskelija osaa työskennellä ryhmässä ja suunnitella ryhmän työskentelyä laboratoriossa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Opiskelija osaa määritellä ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian keskeiset käsitteet kattavasti. Opiskelija osaa selittää aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämiseen, viljelyyn ja tunnistamiseen käytettäviä menetelmiä. Opiskelija osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille itseohjautuvasti ja soveltaen. Opiskelija osaa käyttää alan kirjallisuutta oman työnsä tukena ja raportoida omat tutkimustuloksensa sujuvasti. Opiskelija osaa tulkita saamiaan tuloksia ja arvioida niiden luotettavuutta ja merkitystä monipuolisesti. Opiskelijan kirjallinen tehtävä vastaa tehtävänantoon kattavasti ja monipuolisesti ja sisältää omaa ja kirjallisuuteen perustuvaa pohdintaa. Opiskelija osaa työskennellä ryhmässä tavoitteellisesti ja organisoida ryhmän toimintaa laboratoriossa.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Ei tenttiä.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Laboratoriotyöt ja raportointi. Laboratoriotöiden dokumentointi ja tehtävät.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Teoriaa, laboratorioharjoitukset ja työpäiväkirja tehtävineen, ryhmä- ja parityöskentely, itsenäinen työskentely. Kirjallinen tehtävä ja raportointi.
Oppimateriaalit
Moodlen materiaali.
Suositeltu kirjallisuus esim.
Willey, Sherwood & Woolverton: Prescott's Principles of Microbiology, Mc Graw Hill
Maier, Pepper & Gerba: Environmental microbiology, 3rd ed. Elsevier Academic Press
Madsen: Environmental microbiology : from genomes to biogeochemistry, Wiley
Montville & Thomas: Food microbiology. An Introduction. Knovel
Shen & Zhang: Food Microbiology Laboratory for the Food Science Student A Practical Approach. Springer
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus n. 34 h. Itsenäistä työskentelyä n. 47 h.
Sisällön jaksotus
Moodlessa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
-
Kansainvälisyys
-
Lisätietoja opiskelijoille
Esitietovaatimus: Mikrobiologian laboratoriotyöt -kurssi (5O00EW31) tai vastaava suoritettu.
Laboratorioharjoituksissa tehtävät työt liittyvät pääasiassa ympäristö- ja elintarvikemikrobiologiaan.
Läsnäolovelvollisuus koko kurssin ajan. Kurssi pidetään suomen kielellä.
Ilmoittautumisaika
02.07.2022 - 04.09.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 30.11.2022
Laajuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laboratoriotekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 18
Koulutus
- Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Marita Hiipakka
- Tuuli Välineva
Vastuuhenkilö
Eeva-Leena Tuominen
Ryhmät
-
20LATELaboratoriotekniikka 2020
-
19LATELaboratoriotekniikka 2019
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija
-osaa kuvata soveltavia mikrobiologisia näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmiä
-suorittaa analyysejä eri näytemateriaaleista käyttäen monipuolisesti erilaisia mikrobiologisia analyysimenetelmiä
Sisältö (OJ)
-soveltavat mikrobiologiset analyysimenetelmät
-laboratorioharjoitukset
-
Esitietovaatimukset (OJ)
Mikrobiologia (5O00CE57) ja Mikrobiologian laboratoriotyöt (5O00CE60) tai vastaava
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Opiskelija tietää ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian peruskäsitteistöä. Opiskelija osaa aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämisen, viljelyn ja tunnistamisen perusperiaatteet ja osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille ohjatusti. Opiskelija osaa turvallisen ja aseptisen laboratoriotyöskentelyn ja osaa toimia ryhmässä. Opiskelija osaa raportoida omat tutkimustuloksensa laboratoriokirjassaan. Opiskelija kykenee tekemään kirjallisen tehtävän ohjeen mukaan. Opiskelija osallistuu ryhmän toimintaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Opiskelija osaa määritellä ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian keskeiset käsitteet. Opiskelija osaa kuvata aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämiseen, viljelyyn ja tunnistamiseen käytettäviä menetelmiä ja osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille itseohjautuvasti pääasiassa kirjallisten ohjeiden perusteella. Opiskelija osaa käyttää alan kirjallisuutta oman työnsä tukena ja raportoida omat tutkimustuloksensa sujuvasti. Opiskelija osaa tulkita saamiaan tuloksia ja arvioida niiden luotettavuutta. Opiskelijan kirjallinen tehtävä vastaa tehtävänantoon monipuolisesti ja sisältää pohdintaa. Opiskelija osaa työskennellä ryhmässä ja suunnitella ryhmän työskentelyä laboratoriossa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Opiskelija osaa määritellä ympäristö- ja soveltavan mikrobiologian keskeiset käsitteet kattavasti. Opiskelija osaa selittää aerobisten ja anaerobisten mikrobien eristämiseen, viljelyyn ja tunnistamiseen käytettäviä menetelmiä. Opiskelija osaa tehdä mikrobiologisia analyysejä erilaisille näytteille itseohjautuvasti ja soveltaen. Opiskelija osaa käyttää alan kirjallisuutta oman työnsä tukena ja raportoida omat tutkimustuloksensa sujuvasti. Opiskelija osaa tulkita saamiaan tuloksia ja arvioida niiden luotettavuutta ja merkitystä monipuolisesti. Opiskelijan kirjallinen tehtävä vastaa tehtävänantoon kattavasti ja monipuolisesti ja sisältää omaa ja kirjallisuuteen perustuvaa pohdintaa. Opiskelija osaa työskennellä ryhmässä tavoitteellisesti ja organisoida ryhmän toimintaa laboratoriossa.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Ei tenttiä.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Laboratoriotyöt ja raportointi. Laboratoriotöiden dokumentointi ja tehtävät.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Teoriaa, laboratorioharjoitukset ja työpäiväkirja tehtävineen, ryhmä- ja parityöskentely, itsenäinen työskentely. Kirjallinen tehtävä ja raportointi.
Oppimateriaalit
Moodlen materiaali.
Suositeltu kirjallisuus esim.
Willey, Sherwood & Woolverton: Prescott's Principles of Microbiology, Mc Graw Hill
Maier, Pepper & Gerba: Environmental microbiology, 3rd ed. Elsevier Academic Press
Madsen: Environmental microbiology : from genomes to biogeochemistry, Wiley
Montville & Thomas: Food microbiology. An Introduction. Knovel
Shen & Zhang: Food Microbiology Laboratory for the Food Science Student A Practical Approach. Springer
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus n. 34 h. Itsenäistä työskentelyä n. 47 h.
Sisällön jaksotus
Moodlessa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
-
Kansainvälisyys
-
Lisätietoja opiskelijoille
Esitietovaatimus: Mikrobiologian laboratoriotyöt -kurssi (5O00EW31) tai vastaava suoritettu.
Laboratorioharjoituksissa tehtävät työt ovat liittyvät pääasiassa ympäristö- ja elintarvikemikrobiologiaan.
Läsnäolovelvollisuus koko kurssin ajan. Kurssi pidetään suomen kielellä.